Kamprapporter

Real Madrid 3-0 Valencia

Benzema scoret to ganger, og Asensio scoret med første spark på ballen da Valencia ble senket.

Rødt kort: Kang In Lee (89′)

Det er kun fire dager siden de hvitkledde sist var i aksjon da Eibar gjestet Estadio Alfredo Di Stéfano. Oppgjøret endte med 3-1-seier, tross en meget svak 2. omgang. Torsdag kveld stod en ny motstander klar på arenaen på Valdebebas, og en av et noe større kaliber, nemlig Valencia. Motstanderen sviktet i første kamp tilbake, hvor de kun klarte uavgjort mot byrival Levante, men torsdag kveld var det helt annen motstand som ventet, og spillerne til begge lag var klare for en skikkelig duell.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Valverde (Asensio 73′), Casemiro, Kroos – Modric – Benzema, Hazard (Vinícius Júnior 82′)

Valencia: Cillessen – Wass, Guillamon, Mangala, Gaya – Torres (Guedes 59′), Parejo (Coquelin 70′), Kondogbia, Soler (Cheryshev 69′) – Rodrigo (Lee 77′), Gomez (Gameiro 59′)

Scoring annullert av VAR

Det var vertene som åpnet best, og tok kontroll over oppgjøret i åpningsminuttene. Rundt ti minutter ut i kampene kom Real Madrid seg til flere avslutninger, hvor Kroos var først ut med et skudd fra 16 meter, men Cillessen reddet lett. Noen sekunder senere sendte Benzema gjennom Hazard, og belgieren skjøt i steget, men en solid takling gjorde at ballen havnet rett i klypene til Cillessen. Et lite minutt etter dette forsøkte Kroos lykken igjen, men igjen endte skuddet midt på Cillessen. Et kvarter ut i oppgjøret kom gjestene til deres første sjanse, og den var stor. Gomez sendte Rodrigo på løp med en flott pasning forbi Varane, og angriperen sendte kula mot lengste stolpe, men en fantastisk redning av Courtois endret retning på kula, slik at metallet stod i veien.

Fem minutter etter dette fikk gjestene omsider ballen i mål. Coler sender ballen inn i feltet, via Gomez og til Rodrigo som gjorde et flott løp, hvor han kom alene med Courtois og scoret. VAR tok en titt på scoringen, og det samme gjorde dommeren, hvor de kom frem til at Gomez var i offside, hvilket gjorde at målet ble annullert. Like før halvtimen kjempet Carvajal med seg ballen inn i feltet, og kom til avslutning fra kloss hold, men Cillessen reddet igjen. Like før ordinær tid av omgangen var nådd så klemte Kondogbia til fra langt hold, og Courtois måtte ut i full strekk, men reddet igjen flott. På overtid av omgangen gikk vertene to sjanser etter hjørnespark, først ved Casemiro på hodet, og deretter med skudd fra Hazard, men begge endte midt på Cillessen.

Scorer med første touch på ballen

De første ti minuttene av den andre omgangen var særdeles rolig, men igjen var det Real Madrid som skapte første sjanse. Ramos brøt en ball foran midten, sendte til Benzema, videre til Hazard som flikket tilbake til Ramos som fomlet noe før Valverde mottok ballen, og unggutten klemte til, men forsøket endte rett på Cillessen. En time ut i oppgjøret kom kampens første scoring da Hazard plukket opp en svak pasning fra Gameiro, og fant Modric før han fikk ballen tilbake og spilte fri Benzema, som iskaldt sendte ballen i hjørnet til 1-0. Et par minutter senere kombinerte Hazard og Benzema igjen, hvor førstnevnte kom til avslutning alene med Cillessen, men utrolig nok blåste han ballen både over og utenfor. Kort tid etter dette forsøkte Modric lykken med et langskudd, men igjen reddet Cillessen.

Et kvarter før full tid kom kampens andre scoring, og det var ingen andre enn Asensio som stod for den. Mendy dro seg forbi Wass med et fantastisk rykk og ren kraft, før han fant Asensio i feltet, og der gjorde spanjolen ingen feil da han klemte ballen i mål på volley. Det var Asensio sitt første touch på ballen, elleve måneder etter den fæle skaden han pådro seg, og han har fortsatt skudd-teknikken i behold. Snaut ti minutter før full tid sendte Kroos en ball i bakrom mot Vinícius Júnior som parkerte motstanderen før han forsøkte å finne Asensio i feltet, men Gaya kom i veien.

Fem minutter før full tid fikk vertene frispark like utenfor 16-meteren, og selv om alt lå til rette for Asensio så fikk Kroos forsøke lykken, hvor tyskeren sendte kula mot krysset, men Cillessen dyttet over. Et minutt senere var tyskeren heldig da han fikk en lang pasning frem til Asensio, hvor innbytteren flikket videre til Benzema, og alt etter er magi. Franskmannen trikset ballen forbi Guillamon før han klemte ballen via tverrliggeren i mål med venstre bein på volley. Utfordrer til sesongens mål i LaLiga Santander. På overtid kom Kroos nære å score med hodet da Modric sendte et innlegg inn i feltet, men headingen snek seg like utenfor. Dermed endte det 3-0 på Estadio Alfredo Di Stéfano, og tre nye poeng er i boks.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7):

Spiller en god kamp. Er ikke veldig mye involvert, men er bunnsolid de gangene han må ut i aksjon. Har en fantastisk redning på skuddet til Rodrigo tidlig i første omgang, og en god redning på skuddet til Kondogbia. Virker trygg med ballen, og holder nullen nok en gang.

Dani Carvajal (5):

Ingen stor kamp av backen, men heller ingen svak kamp. Har stort sett full kontroll defensivt, med unntak av de gangene han har vandret litt for langt offensivt. Kombinerer godt med midtbanen, men klarer ikke å prege kampen med gode innlegg eller smarte pasninger.

Raphaël Varane (6):

Tidvis litt rufsete, hvor han blant annet gir Rodrigo alt for mye rom i forkant av stolpeskuddet. Gjør dog en god jobb med å løpe han opp igjen, og legger press på han. Slår også en rekke gode pasninger, spesielt de lange, og fyller rommet når Ramos blir oppover godt.

Sergio Ramos (6):

Har stort sett full kontroll defensivt, og er flink til å bryte ball. Slår også flere gode pasninger, og har en rekke gode driv fremover i banen. Skaper kombinasjoner med midtbane-leddet, og finner Benzema eller Hazard ved enkelte anledninger. Kapteinen gjør en god figur.

Ferland Mendy (7):

Starter kampen med bakover-pasninger, pasninger til siden, og ikke er de mer enn en meter til to meter. Vandrer tidvis veldig langt fremover i banen, og spiller nesten mer kant enn back, uten at det leder til stort. I andre omgang fungerer sakene omsider bedre, hvor han får med seg en målgivende pasninger, og har noen gode driv.

Luka Modric (7):

Kroaten styrer tempoet i oppgjøret med bravur, hvor han slår gode pasninger, har flere gode driv og skaper kombinasjoner. Har i tillegg et par gode innlegg, og er samtidig hurtig til å finne korrekt medspiller. Tredje sist på scoring nummer en.

Carlos Casemiro (6):

Er veldig usynlig offensivt i banen, men har noen viktige involveringer defensivt. Takler hardt og konsist, og ligger hele tiden på kanten når det angår kort. Flink til å fylle inn i forsvar når en blir med fremover, men relativt anonym. Har et skudd på mål, og en heading.

Toni Kroos (7):

Forsøker seg med et par langskudd, noe veldig likt det han scoret på i forrige oppgjør, og et til som ender rett på Cillessen. Forsøker seg også med et godt frispark, men det er for svakt og sisteskansen fra Nederland dyttet kula over. Har i tillegg noen gode pasninger, og er tredje sist på scoring nummer tre.

Federico Valverde (5):

Veldig utilpass i rollen han har, og det kommer faktisk ikke frem helt hvilken rolle Zidane hadde planlagt for han. Løper mye mellom uten å prege spillet nevneverdig, og er nesten ikke involvert i det hele tatt. Slår noen pasninger sidelengs og har et skudd på mål, ellers er det ikke mye å nevne.

Karim Benzema (9 BB):

Franskmannen begynner virkelig å finne samspillet med Hazard. De kombinerer godt, og finner hverandre selv i vanskelige situasjoner. Scorer kampens første mål med et iskaldt skudd i det lengste hjørnet. I tillegg scorer han kampens siste mål på magisk vis, hvor han trikser med seg ballen før han klemmer den i mål via tverrliggeren med feil fot. Banens beste i kveld.

Eden Hazard (7):

Som nevnt ovenfor så kombinerer han flott med Benzema ved flere anledninger, og skaper mye uro for motstanderne. Er neste sist på første scoring, og kunne kort tid senere scoret et mål selv, men han bommet utrolig nok. Begynner å bli varm i trøya nå, og det kan bli spennende å følge belgieren i tiden fremover.

Innbytterne:

Marco Asensio (8):

ENDELIG ER HAN TILBAKE! Spanjolen pådro seg en skade i juli 2019, og spilte sine første minutter på elleve måneder. Utrolig nok ender hans første spark på ballen i mål, og det på flott vis. Sender et innlegg fra Mendy i mål på volley til 2-0. I tillegg til dette får han med seg en målgivende pasning på scoringen til Benzema. Deilig å se han i aksjon igjen.