Nyheter

Før kampen: Real Sociedad (B)

Først ble Eibar beseiret i det som var en halvgod kamp, så ble Valencia tatt av dage den påfølgende kampen i beste Zidane-stil, på søndag venter nok et baskisk lag. Et formsvakt sådan.
  • Real Sociedad – Real Madrid 
  • Anoeta, 21.06 Kl22:00 
  • Strive Sport

Det har vært mange snakkiser rundt Real Madrid den siste tiden, kanskje ikke så rart med tanke på at kampene kommer tette som hagl. En ting er i alle fall sikkert, og det er at Zinedine Zidanes virker å ha kommet styrket ut av den kollektive karantenen.  Før den plutselige pausen, så var laget i det som kunne ligne på trøbbel. Spesielt med tanke på at laget skrek etter målscorere, spesielt i kamper mot antatt dårligere motstand. Det virker å ha snudd, for to kamper inn i den «nye» sesongstarten så har laget scoret hele seks mål, noe som tidvis denne sesongen har virket som ren utopi.

Søndagens motstander Real Sociedad virker derimot å ha hatt motsatt effekt av avbrekket, for etter nesten to måneder uten fotball, så har Imanol Alguacils menn virket rimelig blodfattige. Kun ett poeng over to lokaloppgjør mot Deportivo Alavés og Osasuna er langt fra godt nok, i alle fall ikke om Champions League har blitt en reel målsetning for de blåhvite fra verdens gastronomi hovedstad.

Får vi endelig et AH? 

Vi har ventet, og vi har ventet. Heldigvis ser det ikke ut til å ha vært forgjeves, for kun noen sekunder ut i sin «redebut» for Real Madrid så scoret Marco Asensio.  Et beinhardt innlegg i nærmest midjehøyde slått av Ferland Mendy klarte Asensio å omgjøre til scoring, og det er vel et fåtall andre som hadde evnet å gjort gull av gråstein på den måten. De fleste ventet at Asensio skulle få muligheten allerede mot Eibar, men Zidane valgte å vente. Det kan kanskje lønne seg.

En annen vi har ventet på er Eden Hazard. Belgieren har fått mye tyn, både fortjent og ufortjent sådan. Store deler av sesongen har han riktignok vært skadet og ikke tilgjengelig, noe han for så vidt ikke kan så veldig mye for selv. De første månedene, og overvekten han møtte opp med til treningsleir var derimot vell fortjent pepper. Nå har derimot Hazard virkelig våknet, og om Asensio kan gjøre gull av gråstein – så er det i alle fall noe Hazard kan. Hver gang belgieren får ballen rettvendt er det livsfarlig, og for første gang på nesten en hel sesong så er det noe som skjer. Dersom både Hazard og Asensio er på vei til å finne formen, så får endelig Karim Benzema de lekekameratene han fortjener. For det er ikke til å legge skjul på at støtten franskmannen har fått denne sesongen ikke har all verden, i alle fall ikke på et slikt nivå en Real Madrid-spiss bør få.

Sprekken

I motsetning til Real Madrid, så har ikke Real Sociedad veldig mange erfarne spillere med fremtredende roller på laget. Om dette er en av årsakene til den plutselig formduppen til Alguacils menn er langt fra sikkert, men at det er en mulig faktor burde være helt klart. For mens Real Sociedad unge og fremadstormende spillere sprudlet i sesongstarten, så har de i motsetning til alt annet visnet gjennom våren. Man kan jo undres om det er de to månedene innestengt, som har gjort at talentene ikke har fått den oppblomstringen etter vårslippet.

Det ser blodfattig ut, og en essensiell grunn er fort Martin Ødegaards fravær. Han er ikke skadet, han bare spiller langt under pari for øyeblikket. Dette etter at han har vært en vital del av Real Sociedad offensive spill denne sesongen, og kanskje er Baskerne langt mer avhenging av at nordmannen leverer enn de skulle ønske. For er Ødegaard dårlig, så er Real Sociedad ofte dårlig. Nå skal det riktignok sies at nordmannens formkurve var på nedadgående lenge før Covid-19 brøt ut. Søndagens kamp vil naturlig nok sette et ekstra søkelys på drammenseren, så vil det bli spennende å se om han har psyken til å snu trenden mot et Real Madrid i kjempeform.

Forventet lagoppstilling: 

Courtois, Mendy, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Valverde, Kroos, Hazard, Benzema, Vinícius 

Hvilket lag tror du Zizou stiller med på Anoeta? 

Legg inn en kommentar