Magnus André Larsens spesialer

Ødegaard og co. sviktet igjen

Real Sociedad gikk på et meget skuffende 2-0 mot Alavés, og mesterligaplassen begynner å se uoppnåelig ut.

Etter en skuffende retur til fotballen mot Osasuna for Ødegaard ble ikke torsdagens oppgjør mot Alavés noe bedre, men enda mer skuffende. Nordmannen har nå gått hele ni serierunder uten å levere et eneste målpoeng i La Liga. Martin Ødegaard slet gjennom hele kampen med å involvere seg og ble løp for det meste uten ball. Etter 63. minutter ble nordmannen byttet av manager Imanol Alguacil.

Real Sociedad hadde tidligere denne runden mistet Champions League-plassen sin og var på jakt etter tre poeng mot Alavés som ligger på 12. plass, men det er noe som virkelig skurrer for baskerne. Motstander Alavés tapte sin første kamp etter koronapausen mot Espanyol og Real Sociedad kom som kjent fra 1-1 mot Osasuna, men skulle nok ønsket bedre resultater i begge oppgjør med tanke på kampen om en mesterligaplass.

Som mot Osasuna hadde Martin og resten av lagkameratene store problemer med å skape gode sjanser. Nøkkelspiller Mikel Merino var savnet og La Real skapte ikke en eneste sjanse i første omgangen. Etter 56 min tok Alavés ledelsen etter scoring av unggutten Borja Sainz som ble assistert av Lisandro Magallán. Det ble først dømt offside før VAR grep inn og gjorde en riktig avgjørelse.  Fem minutter på overtid satt Martin Aguirregabiria inn 2-0 og punkterte kampen etter fantastisk forarbeid av Real Madrid-produktet Joselu.

Martin Ødegaard og Real Sociedad sin neste kamp er mot selveste Real Madrid.