Shayan Jalilians spesialer

Real Madrid 2019/2020 – Midtbanespillerne

I denne artikkelserien bestående av fire artikler, kommer vi til å ta en titt på hvordan Real Madrid-spillerne har gjort det denne sesongen, hvordan det vil se ut til neste sesong og om det muligens er behov for noe forsterkninger på visse posisjoner. Denne tredje delen skal ta for seg midtbanespillerne til Real Madrid denne sesongen.

Casemiro 2.2.2020
14. Casemiro
Født: 23.02.1992 (28 år)
Land: Brasil
Kontrakt: 30.06.2023
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 32 / 4 / 2

Casemiro har enkelt og greit vært verdens beste defensive midtbanespiller denne sesongen. En av Zidanes mest betrodde menn, og trolig lagets viktigste spiller. Det må virkelig være et mareritt å spille mot Casemiro. Knalltøff spiller som ikke sparer på noe som helst i taklingene, og som i tillegg er kynisk og smart. Har denne sesongen også tatt steg med ball i beina, og virker tryggere på den fronten. Kommer til å være ubestridt førstevalg neste sesong, og i mange år fremover.

Federico Valverde 4.1.2020
15. Federico Valverde
Født: 22.07.1998 (21 år)
Land: Uruguay
Kontrakt: 30.06.2025
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 30 / 2 / 5

Den spilleren i årets tropp som i størst grad har overrasket positivt. En fantastisk toveis-spiller med stor motor, løpskraft og intensitet i spillet. Blør virkelig for laget og gjør alt som står i hans makt for å vinne. Levert fantastisk i en rekke viktige kamper, og huskes spesielt godt fra Supercopa-finalen mot Atlético Madrid. I enkelte kamper har han blitt foretrukket foran Luka Modric. Vært noe svakere i siste halvdel av sesongen, men fremdeles levert bra, og kommer til å bli viktigere og viktigere med årenes gang.

Toni Kroos 2.2.2020
8. Toni Kroos

Født: 04.01.1990 (30 år)
Land: Tyskland
Kontrakt: 30.06.2023
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 32 / 4 / 5

Tyskeren har virkelig funnet seg selv igjen etter å ha vært svak i 2018/2019-sesongen. Midtbanegeneralen er den som styrer tempoet i spillet til Real Madrid, og har som alltid også denne sesongen vært tryggheten selv med sine pasninger. Har selv uttalt at han kommer til å vurdere og legge opp når kontrakten går ut, men den er det fremdeles tre år igjen av. Kommer til å bli svært viktig også neste sesong.

Luka Modric 24.11.2019
10. Luka Modric
Født: 09.09.1985 (34 år)
Land: Kroatia
Kontrakt: 30.06.2021
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 29 / 3 / 6

Hva skal man si om den kroatiske magikeren som ikke er sagt fra før? Leverer kanskje ikke på det nivået han gjorde når han var på sitt aller beste, men har fremdeles perioder der han fullstendig dominerer kamper. Virker godt trent og lett i steget. Strør rundt seg med de utsidepasningene som han har gjort i alle år. Så helt ferdig ut forrige sesong, men har blitt brukt smart av Zidane denne sesongen og gjort sine saker bra. Slik det ser ut nå blir han i klubben neste sesong, men det blir også etter all sannsynlighet hans siste sesong i klubben. Bare å nyte Modric den korte tiden som er igjen nå!

Isco
22. Isco
Født: 21.04.1992 (28 år)
Land: Spania
Kontrakt: 30.06.2022
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 20 / 1 / 0

Det har vært en skuffende sesong for Iscos del. I enkelte kamper viser han de fantastiske kvalitetene som bor i han, som for eksempel i oppgjøret mot Barcelona i mars, men i lengden blir det litt for tynt. Meget bra teknisk, men gir ikke laget noe særlig i form av målpoeng. Levert en av de dårligste sesongene i sin karriere statistikkmessig. Det er lite snakk om en mulig overgang vekk fra klubben, så per dags dato ser det ut som at han blir værende. Må dog opp flere hakk neste sesong.

James Rodríguez 31.8.2019
16. James Rodriguez
Født: 12.10.1991 (29 år)
Land: Colombia
Kontrakt: 30.06.2021
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 8 / 1 / 1

Det har vært en marerittsesong for James Rodriguez. Slitt noe med skader, men har uansett null tillit hos Zidane. Ønsket å forlate klubben før sesongen, men Pérez nektet å selge han til Atlético Madrid så han ble værende. Har uttalt at han ønsker seg vekk, og Real Madrid kommer til å forsøke å få noen kroner for han i kommende overgangsvindu. Blant de bedre betalte spillerne i troppen, så her må Los Blancos få han ut av lønnslista.

Hvordan vil det se ut neste sesong?

Det er per dags dato fire spillere på midtbanen som kan være helt sikre på at de blir i Madrid også neste sesong; Casemiro, Toni Kroos, Fede Valverde og Luka Modric. Når det gjelder sistnevnte var det tidlig i sesongen snakk om at dette ville være hans siste, men nå som Ødegaard mest sannsynlig blir i Real Sociedad neste sesong, så kommer også Modric til å bli i Real Madrid.

Isco er en spiller som har skuffet, og hver eneste sommer er det snakk om at han er på vei vekk fra klubben. Hvis det kommer et stort bud så skal man ikke være trygg på at Real Madrid kommer til å avslå. Likevel så er det veldig stille rundt 28-åringen, og per dags dato tyder det meste på at han får en plass i Real Madrid-troppen til høsten.

Det skal mye til for at James Rodriguez får det samme. Han ønsker seg vekk, og Real Madrid vil også selge han. En overgang til Premier League skal man ikke utelukke.

Så kommer man til det mest interessante punktet; får vi se noen nye spillere inn på midtbanen neste sesong?

Dani Ceballos, Oscar Rodriguez og Martin Ødegaard er tre spillere som er på utlån. Det ser ikke ut som at noen av de kommer til å returnere med det første. Oscar Rodriguez har levert to gode sesonger i Leganés, og kunne vært et godt alternativ å fått tilbake, men det er ikke noe som tyder på det skjer enda.

Camavinga og Pogba er to spillere som har vært ryktet inn portene til Bernabéu. Når det gjelder Camavinga har de ryktene stilnet, men selv om Real Madrid skulle kjøpe han så virker det som at de ønsker å låne han ut slik at han kan få fast spilletid. Pogba-ryktene har også dempet seg, og det ser faktisk ut som at han er i ferd med å forlenge kontrakten sin med Manchester United.

Derfor ser det faktisk ut som at Reinier Jesus blir den spilleren som blir en fast del av troppen neste sesong. Brasilianeren kom til klubben i januar og har trent litt med A-laget de siste månedene. Det har vært snakk om et utlån, men nå ser det ut som at han blir værende i klubben.

Legg inn en kommentar