Nyheter

Før kampen: Granada (B)

Parademarsjen mot ligagull nummer 34 fortsetter, i det de helhvite fra den spanske hovedstaden gjester kokhete Granada - byen langt mer kjent for Alhambra enn for fotball.

Det snakkes mye om suverene Bodø/Glimt om dagen i Norge, hvor nordlendingene har startet serien med vanvittige sju seire. Real Madrid på sin side har ikke vært noe dårligere formmessig, og har mulighet for å ta sin niende seier på rad. Riktignok ikke like scoringskåte som nordlendingene.

Granada på sin side har denne sesongen vært en av La Ligas store overraskelser, faktisk er det andalusiske laget enda med i kampen om spill i Europa kun tre poeng bak Getafe på 6.plass. Med andre ord en kamp Zinedine Zidane og Real Madrid kan ta veldig lett på.

Et vraket bursdagsbarn, en søvnig waliser og en belgier vaksinert mot mål 

Gareth Bale, James Rodriguez og Eden Hazard ble alle i sin tid kjøpt inn som Galácticos, som skulle bidra til at Real Madrid tok heder og ære. Trioen kom til klubben for summer langt over 3 milliarder totalt sett. Til sammen har trioen bidratt med hele fire mål seg i mellom, noe som er under halvparten av hva midtstopper og kaptein Sergio Ramos har bidratt med denne sesongen. Dette forteller mye om årets utgave av Real Madrid, samtidig så forteller det oss at nevnte trio ei heller har spilt all verden.

Bale og James kan på sin side forsone seg med at de er i fryseboksen, og i likhet med et drapsoffer seriemordere har tatt av dage vil nok ikke de ble tatt ut med det første. For Hazard er situasjonen noe verre, med tanke på at belgieren har fått sine muligheter og vel så det denne sesongen. Han kan riktig nok skylde på skadene, men en dårlig fysikk er ikke god nok unnskyldning for å ikke bli regnet som en flopp i Real Madrid-sammenheng. Det kan Kaká signere under på, og han leverte betraktelig i sin første sesong som Real Madrid-spiller. På forhånd var det nok forventet at den belgiske landslagskapteinen skulle bidra med i alle fall 20 mål i alle turneringer denne sesongen, noe tallene for langt mer defensivt anlagte Chelsea også underbygde. 110 scoringer og 92 målgivende pasninger på 350 kamper ble fasiten i London, hvor det også må legges til at han spilte langt fra 90 minutter i alle kampene. Denne sesongen er det blitt med kun en scoring, og den kom mot Granada tilbake i 2019. Kanskje klarer den dyrkjøpte belgiske kjeksen å finne veien til nettmaskene mot Granada nok en gang ?

Høytflyvende og hardtspillende motstander

Granada er på langt nær inne i samme formtopp som de var sist de møtte Real Madrid, men laget har likevel levert stabilt over de siste kampene hvor laget kun har to tap. Ikke liker de å ha ballen, samtidig som de foretrekker mange dueller og kontringer. Om Getafe er et Atlético Madrid-light, så er Granada et Getafe-light.

Granada har hele tre spillere som har fått over 10 gule kort denne sesongen, hvorav den med mest gule kort på laget spiller spiss. Det vitner om et lag som spiller tøft, også kan det gjerne poengteres at Real Madrid også har tre spillere som har klart samme bragd(hei Sergio Ramos, Daniel Carvajal og Casemiro). Hovedforskjellen er at Granada har langt flere spillere som aspirerer til å nå tosifret gule denne sesongen enn hovedstadslaget, og har således 29 gule kort flere enn Real Madrid. Det er fjerde «best» i hele La Liga, og kun merkbart bak Leganes og nettopp Getafe. De fleste vil nok bli overrasket om Granada ikke passerer tre sifret antall gule kort i løpet av 90 minutter i kveld.

 

Legg inn en kommentar