Shayan Jalilians spesialer

Real Madrid 2019/2020 – Forsvarsspillerne

I denne artikkelserien bestående av fire artikler, kommer vi til å ta en titt på hvordan Real Madrid-spillerne har gjort det denne sesongen, hvordan det vil se ut til neste sesong og om det muligens er behov for noe forsterkninger på visse posisjoner. Denne første delen skal ta for seg forsvarsspillerne til Real Madrid denne sesongen.

Dani Carvajal 2.12.2019
2. Dani Carvajal
Født: 11.01.1992
Land: Spania
Kontrakt: 30.06.2022
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 29 / 1 / 6

Dani Carvajal har vært det ubestridte førstevalg på høyrebacken for Real Madrid denne sesongen. Han har gjort sine saker meget bra, og har virkelig vært å kjenne igjen som den spilleren han var for noen sesonger siden. Vært solid defensivt sammen med sine makkere i forsvar, og har også slått seks målgivende pasninger i serien. En av de første navnene Zidane setter opp når han tar ut elleveren. Kommer til å være ubestridt ener også neste sesong, noe man ser gjennom Hakimi-salget til Inter.

Álvaro Odriozola 15.12.2019
*Alvaro Odriozola
Født: 14.12.1995 (24 år)
Land: Spania
Kontrakt: 30.06.2024
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 4 / 0 / 1

I den første halvdelen av årets sesong var Odriozola en del av Real Madrid-troppen som backup for Dani Carvajal. Han fikk spille fire kamper i LaLiga, uten at han imponerte noe særlig. Helt siden han kom til klubben i 2018 har han ikke fått ut potensiale sitt. 24-åringen er bra offensivt, men defensivt har han vært langt unna god nok, og har vært involvert i mye rufs bakover i banen for Los Blancos. Vært på utlån til Bayern siden januar og kun fått 153 minutter i Bundesliga. Kommer etter all sannsynlighet til å returnere til Madrid neste sesong for å på ny bli backup for Carvajal.

Sergio Ramos 10.11.2019
4. Sergio Ramos 
Født: 30.03.1986 (34 år)
Land: Spania
Kontrakt: 30.06.2021
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 32 / 10 / 0

Real Madrids kaptein, legende, hærfører og sjef; Sergio Ramos. I en alder av 34 år virker han i bedre form og bedre trent enn noensinne før. Hatt en fantastisk sesong sammen med makker Varane i forsvar, og en viktig faktor bak det at Real Madrid er det laget med færrest baklengs av samtlige i Europas topp 5-ligaer. Det utrolige er at han er på andreplass på toppscorerlista med sine ti mål. Seks av de fra straffemerket. Har en kontrakt som går ut neste år, og den kommer til å bli forlenget. Real Madrid-kapteinen er bankers i startelleveren også neste sesong.

Raphaël Varane 2.2.2020
5. Raphaël Varane
Født: 25.04.1993 (27 år)
Land: Frankrike
Kontrakt: 30.06.2022
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 30 / 2 / 1

Raphaël Varane har trolig hatt sin beste sesong i en Real Madrid-trøye siden han kom til klubben i 2011. Blitt mer verbal, tatt mer plass på banen og er en av lederne i laget nå. Har allerede 316 kamper for Real Madrid, og blir av mange sett på som klubbens fremtidige kaptein. Vært en av de beste forsvarsspillerne i LaLiga denne sesongen. Meget bra i lufta, god i pasningsspillet og svært hurtig. Har hatt full kontroll der bak sammen med resten av forsvaret. Kommer til å være fast på Real Madrid de neste 6-7 årene med mindre han eventuelt forlater klubben. Kontrakten går ut om to år, viktig å få den forlenget.

Eder Militão 11.8.2019
3. Éder Militão
Født: 18.01.1998 (22 år)
Land: Brasil
Kontrakt: 30.06.2025
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 14 / 0 / 0

Hans første sesong i klubben etter overgangen fra Porto sommeren 2019. Har denne sesongen fått smake litt på hvordan det er å være midtstopper i LaLiga. Spilt 929 minutter i serien, noe som er bra til å være hans første sesong, og spesielt med tanke på at han har Varane og Ramos foran seg. 22-åringen har vist at han er spennende og at han kan bli viktig i fremtiden. Bra i lufta, aggressiv, hurtig og kan brukes i flere posisjoner. Må noe opp i pasningsspillet, men det kommer seg. Kommer nok til å få en lignende rolle også neste sesong, som backup for Varane og Ramos. En for fremtiden.

Nacho 31.8.2019
5. Nacho
Født: 18.01.1990 (30 år)
Land: Spania
Kontrakt: 30.06.2022
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 5 / 1 / 0

Det har vært en tung sesong for Real Madrids evige potet. Har slitt en del med skader, og har i tillegg fått Militão foran seg i køen om spilletid. Tidligere har Nacho vært førstemann inn på laget når en av «starterne» har vært skadet eller hvilt, men det har endret seg denne sesongen. Real Madrids lojale soldat går en usikker fremtid i møte. Med tanke på det vanskelige markedet kan det være at han blir i klubben neste sesong, og at han må godta begrenset spilletid. Ser nemlig ikke ut som at Real Madrid kommer til å hente inn en ny forsvarsspiller eksternt.

Marcelo 10.11.2019
12. Marcelo
Født: 12.05.1988 (32 år)
Land: Brasil
Kontrakt: 30.06.2022
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 15 / 1 / 4

For første gang på mange, mange år er ikke Marcelo lenger førstevalget på venstreback. Marcelo har denne sesongen i enkelte storkamper blitt foretrukket foran Mendy, men ellers så kan det virke som at krølltoppens tid som det ubestridte førstevalget på venstresiden nå er historie. Har vært meget god i enkelte kamper og vist prov på at han fremdeles har det, men også slitt stort defensivt i flere kamper. Er likevel en av Zidanes favoritter, og det ser ut som at han blir i klubben enn så lenge.

Ferland Mendy
23. Ferland Mendy
Født: 08.06.1995 (25 år)
Land: Frankrike
Kontrakt: 30.06.2025
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 22 / 0 / 4

Franskmannen ble hentet fra Lyon for 48 millioner euro i forkant av denne sesongen, og har vist seg å være et meget bra kjøp. Har gitt Real Madrid en defensiv trygghet i den posisjonen man ikke har hatt på mange år. Et fysisk beist rett og slett som det er nærmest umulig å komme forbi. Rask er han også, og kan bruke begge bein. Noe svak ballbehandling og teknikk har man sett tendenser til, men har likevel klart seg meget bra. Kommer til å være førstevalg også neste sesong under Zidane.

Hvordan vil det se ut neste sesong?

Først og fremst må det bare sies at det er vanskelig å skulle se for seg hvordan den eksakte troppen blir neste sesong. Dette på grunn av korona-situasjonen og et usikkert marked, der man trolig vil se færre signeringer enn tidligere. Det er derfor ikke utenkelig at Real Madrid-forsvaret vil være det samme også i 2020/2021-sesongen.

På høyrebacken kommer Dani Carvajal til å være førstevalg også neste sesong. Det var mange som trodde at Acrah Hakimi ville komme tilbake fra Dortmund for å gi Carvajal kamp om plassen, men marrokaneren har blitt solgt til Inter. Derfor må Real Madrid få inn en høyreback som kan ta opp kampen med Carvajal, og det åpenbare valget vil da være Alvaro Odriozola som er tilbake i Spania nå etter at låneperioden i Bayern München gikk ut.

I midtforsvaret blir det også mye Ramos – Varane neste sesong. De to har vært det beste stopperparet i Europa denne sesongen, og det er ingen grunn til at det ikke skal gjenta seg også neste sesong. Bak de vil Éder Militão fortsette å banke på Zidanes dør for å få spilletid, noe han også kommer til å få i perioder. Så har man Nacho som har hatt en sesong preget av skader og lite spilletid. Han er god nok til å spille for mange klubber i Europa, men det har vært lite rykter rundt han, og per dags dato ser det ut som at han blir i klubben som et fjerdevalg på stopperplassen neste sesong.

På venstrebacken har man Ferland Mendy som har imponert denne sesongen. Zidane selv ønsket å få han til Madrid, og har fått mye ut av 25-åringen denne sesongen. Blir et førstevalg også neste sesong. Bak han vil Marcelo fortsette å være et rotasjonsalternativ. Slik det ser ut nå kommer ikke Sergio Reguilón tilbake til Madrid etter at lånet i Sevilla er ferdig. Vil trolig bli lånt ut på ny eller solgt med tilbakekjøpsklausul.

 

Legg inn en kommentar