Shayan Jalilians spesialer

Real Madrid 2019/2020 – Målvaktene

I denne artikkelserien bestående av fire artikler, kommer vi til å ta en titt på hvordan Real Madrid-spillerne har gjort det denne sesongen, hvordan det vil se ut til neste sesong og om det muligens er behov for noe forsterkninger på visse posisjoner. Denne første delen skal ta for seg keeper-teamet til Real Madrid denne sesongen.

Thibaut Courtois 27.11.2019
13. Thibaut Courtois
Født: 11.05.1992 (28 år)
Land: Belgia
Kontrakt: 30.06.2024
Kamper / mål (LaLiga): 32 / 0

Thibaut Courtois ble hentet til Real Madrid fra Chelsea i forkant av forrige sesong. Han spilte 27 kamper i LaLiga og slapp inn 36 scoringer. Kun ved åtte anledninger klarte han å holde buret rent. Belgieren ble offer for mye kritikk og til tider latterliggjort, til tross for at resten av laget også leverte langt under par.

Denne sesongen har han derimot vært helt fantastisk i Real Madrid-buret. 28-åringen har endelig fått et forsvar foran seg som fungerer som det skal, og denne sesongen har Courtois vært blant de beste målvaktene i verden. På 32 kamper i LaLiga har det blitt 18 baklengs og 18 clean sheets. Han holder stø kurs mot Zamora-trofeet, som deles ut til den målvakten som slipper inn færrest mål i LaLiga.

Den høyvokste belgieren er meget bra på strek, fantastisk bra i feltarbeidet og gjør også ting enkelt med ball i beina til tross for at det er en av hans få svakheter. Så trygg har ikke Real Madrid vært på keeper-posisjonen siden Iker Casillas var på sitt beste. Courtois kommer selvsagt til å være Real Madrids førstekeeper også i neste sesong, og i årene som kommer. Meget bra sesong.

Alphonse Areola 30.1.2020
1. Alphonse Areola
Født: 27.02.1993 (27 år)
Land: Frankrike
Kontrakt: 20.07.2020 (På utlån fra Paris Saint-Germain)
Kamper / mål (LaLiga): 3 / 0

Når Keylor Navas ikke gadd å bli sittende på Real Madrid-benken som nummer to bak Thibaut Courtois, pakket han sakene sine og dro til Paris. I retur fikk Real Madrid Alphonse Areola på lån, slik at man kunne ha en backup til Courtois, nå som Andriy Lunin hadde dratt på utlån.

Denne sesongen har Areola fått tre kamper for Real Madrid i LaLiga og to opptredener i Champions League. På de tre kampene i LaLiga har han sluppet inn tre mål, og holdt buret rent en gang. Det blir vanskelig å bedømme Areola når han kun har spilt tre kamper i LaLiga, men han har gjort akkurat det en andrekeeper skal gjøre, og det er å steppe inn når førstevalget blir skadet / hvilt.

Det meldes i spansk presse at Real Madrid ikke har noe planer om å signere 27-åringen på permanent basis, og at han vil returnere til Paris etter sesongen.

Hvordan vil det se ut neste sesong?

Det som er sikkert per dags dato er at Thibaut Courtois kommer til å være Zidanes førstevalg i mål også neste sesong. Når det gjelder Areola tyder det på at han ikke blir i klubben permanent, og at han må reise tilbake til Paris.

Det ser per dags dato ut som at Real Madrid kommer til å hente tilbake Andriy Lunin som andrevalg neste sesong. 21-åringen med fem landskamper for Ukraina har siden januar vært på utlån i Real Oviedo, og har startet samtlige kamper der etter at han ankom klubben.

Legg inn en kommentar