Shayan Jalilians spesialer

Real Madrid 2019/2020 – Angrepsspillerne

I denne artikkelserien bestående av fire artikler, kommer vi til å ta en titt på hvordan Real Madrid-spillerne har gjort det denne sesongen, hvordan det vil se ut til neste sesong og om det muligens er behov for noe forsterkninger på visse posisjoner. Denne fjerde delen skal ta for seg angrepsspillerne til Real Madrid denne sesongen.

Brahim Díaz 7.12.2019
21. Brahim Diaz
Født: 03.08.1999 (20 år)
Land: Spania
Kontrakt: 30.06.2025
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 5 / 0 / 0

Det har vært en blytung sesong for Brahim Diaz. 20-åringen har fått fem innhopp i LaLiga denne sesongen, på totalt 30 minutter. Han har i alle turneringer denne sesongen spilt 177 minutter. Altså ikke to hele kamper engang. Det holder ikke for en så talentfull spiller som det Brahim er. Viste lovende takter i de ni kampene han spilte forrige sesong, men er tydeligvis ikke med i planene til Zidane og er langt bak i køen om spilletid. Her er det bare å komme seg vekk fra Real Madrid. Enten permanent eller på utlån. Frustrerende sesong for unggutten.

Eden Hazard
7. Eden Hazard

Født: 07.01.1991 (29 år)
Land: Belgia
Kontrakt: 30.06.2024
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 15 / 1 / 6

Det må være lov å si at Hazard har hatt en skuffende debutsesong i den spanske hovedstaden. Forventningene var enorme, men han møtte opp overvektig og ble i tillegg skadet før seriestarten. Så var han en stund i aksjon uten å imponere, før han på ny røk på to langtidsskader. Har slitt med å levere etter korona-pausen, og det virker som at han til stadighet sliter med et eller annet. Blir selvsagt i klubben neste sesong også, men da må han levere mye bedre enn det han har gjort denne sesongen. Hvis ikke så får han nok for alvor supporternes vrede slengt mot seg om kort tid.

Vinicius Jr 26.9.2019
25. Vinicius Jr.
Født: 12.10.2000 (20 år)
Land: Brasil
Kontrakt: 30.06.2025
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 27 / 3 / 2

Vinicius Jr. er fremdeles ingen fast brikke på laget, men har denne sesongen spilt enda mer enn det han gjorde i fjor. Har fremdeles flere ting han må forbedre i spillet, som avslutninger og det å ta riktige valg i den siste delen av angrepsspillet. Viser likevel at han besitter fantastiske ferdigheter, og er i tillegg en spiller som jobber knallhardt defensivt. Har spilt flere gode kamper denne sesongen, og var meget bra i El Clasico i mars. Kommer til å være en av fremtidens menn i Real Madrid. Blir spennende å se om han kan utvikle seg enda mer neste sesong.

asensio
20. Marco Asensio
Født: 21.01.1996 (24 år)
Land: Spania
Kontrakt: 30.06.2023
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 7 / 2 / 1

Zidanes gullgutt var så uheldig å røk korsbåndet i pre-season. Rapportene tilsa at hele sesongen ville ryke, men på grunn av korona fikk han en mulighet til å komme tilbake igjen etter månedsvis med hardt arbeid. Scoret i comebacket mot Valencia, og har siden vært på banen i alle kampene med unntak av borteoppgjøret mot Espanyol. Er i en alder nå der han virkelig må ta tak og vise seg frem. Hvis han holder seg frisk og i form, blir han nok et førstevalg på høyrekanten neste sesong så lenge Zidane sitter ved roret.

Rodrygo 7.11.2019
27. Rodrygo Goes

Født: 09.01.2001 (19 år)
Land: Brasil
Kontrakt: 30.06.2025
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 18 / 2 / 0

Det har vært en fin debutsesong for Rodrygo i Real Madrid. Var egentlig tiltenkt en plass på Castilla denne sesongen, men ble flyttet opp av Zidane. Huskes godt for Champions League-hat-tricket mot Galatasaray. Har gode tekniske ferdigheter og er en smart spiller som jobber hardt. Gjør ikke så mye ut av seg på banen, men det kommer med tiden. Bør brukes på venstrekanten, men der er det hard kamp om plassene. Blir i Real Madrid neste sesong, og må bare fortsette å vise seg frem når han får spilletid. Godt likt av Zidane.

Gareth Bale 2.9.2019
11. Gareth Bale
Født: 16.07.1989 (30 år)
Land: Wales
Kontrakt: 30.06.2022
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 16 / 2 / 2

Gareth Bale og Real Madrid, er bare ferdige med hverandre nå. Zidane nekter å bruke han, og han selv ser ut til å være lei. Virker som at han ikke engang bryr seg lenger, og man ser hver kamp bilder av han på tribunen der han enten tar en napp eller ler ironisk.  Faktum er også det han per dags dato heller ikke er god nok for Real Madrid, og det er lenge siden han har levert på et tilsvarende nivå. Vært på banen kun to ganger på de elleve siste kampene. Real Madrid ønsker å bli kvitt han, så gjenstår det å se om det skjer eller ikke. Vil uansett ikke være sunt for klubben å ha han i troppen neste sesong.

Lucas Vázquez & Sergio Reguilón 19.1.2020
17. Lucas Vazquez

Født: 01.07.1991 (29 år)
Land: Spania
Kontrakt: 30.06.2021
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 16 / 2 / 2

En vassekte Madridista og lojal spiller som aldri klager over at han ikke får like mye spilletid som de andre. Har høy status hos Zidane, og gjør alltid jobben hundre prosent hver gang han får spille. Ikke god nok til å starte kamper, men en fin spiller å ha i troppen. Likevel er det slik at han tar opp spilletiden til mange yngre spillere som helst skulle vært på banen. Blir nok med videre neste sesong også, selv om det beste kanskje ville vært å skille lag med 29-åringen denne sommeren. Har et år igjen av kontrakten.

Karim Benzema 27.11.2019
9. Karim Benzema

Født: 19.12.1987 (32 år)
Land: Frankrike
Kontrakt: 30.06.2022
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 35 / 19 / 8

Karim Benzema har trolig vært Real Madrids beste spiller denne sesongen. Er som god vin, blir bedre med alderen. Har virkelig vært i form, og levert på et stabilt høyt nivå gjennom store deler av sesongen. Kun Lionel Messi har flere mål enn franskmannen i LaLiga. Hadde det ikke vært for vår nummer ni, hadde ikke ligagullet endt opp i Madrid denne sesongen. Zidanes største yndling, og kommer selvsagt til å være førstevalget på topp også neste sesong. Det har han vært i de ti siste årene nå. Long live the king!

Luka Jovic
18. Luka Jovic

Født: 23.12.1997 (22 år)
Land: Serbia
Kontrakt: 30.06.2025
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 16 / 2 / 1

Luka Jovic har hatt en veldig skuffende debutsesong. Skulle bli klubbens fremtidige stjernespiss, men nå ser det ut som at de fleste har mistet troen. Kun spilt 391 minutter i LaLiga, men har til gjengjeld heller ikke imponert når han har spilt. Virker også noe uprofesjonell, og har vært involvert i mye rufs i korona-tidene. Blant annet noe polititrøbbel, skade mens han trente hjemme og nærkontakt med en kompis med korona. Går en usikker fremtid i møte, men per dags dato ser det ut som at han får en ny sjanse neste sesong. Vanskelig marked.

Mariano
24. Mariano Diaz
Født: 01.08.1993 (26 år)
Land: Dominikansk republikk
Kontrakt: 30.06.2023
Kamper / mål / målgivende (LaLiga): 5 / 1 / 0

Mariano har gått fra å være veldig upopulær, når han tok nummer 7 etter Ronaldo, til å bli en kulthelt på Santiago Bernabeu. Det skulle ta hele 26 serierunder før Zidane valgte å gi han spilletid, og det mot selveste Barcelona. Ble byttet inn et par minutter før slutt, og gikk ut i hundre og puttet 2-0-scoringen som sikret seieren. Har siden fått fire innhopp. Tydeligvis ikke i Zidanes planer. Lukter overgang vekk fra klubben.

 

Hvordan vil de se ut neste sesong?

Angrepsrekken til Real Madrid vil nok se ganske lik ut neste sesong. Det virker som at man er fornøyd med det man har, og at lite vil bli gjort. Sommeren 2021 kan det gjerne skje ting da Mbappe har et år igjen av kontrakten, men per dags dato ser det ut som at Real Madrid ikke vil hente inn noe eksternt.

Derfor vil en liten brannfakkel være det at angrepsrekka neste sesong vil bli helt lik som den vi har hatt i år, med unntak av Bale som kanskje kommer til å forsvinne hvis noen melder seg på.

Legg inn en kommentar