Real Madrid 2-3 Villarreal: Spillervurderinger

Real Madrid tapte generalprøven før storkampen mot Chelsea på onsdag.

Lørdag kveld var det duket for Real Madrids siste generalprøve før den store Champions League-kvartfinalen mot Chelsea på onsdag. Real Madrid svevde høyt etter 0-4-seieren mot Barcelona i Copa del Rey, men mot Villarreal ble opplevelsen noe annerledes. Hjemmelaget åpnet best og tok ledelsen etter et kvarter da Pau Torres satte ballen i eget nett. Scoringen kom etter et flott samarbeid mellom Marco Asensio og Vinícius Jr., og det var innlegget fra førstnevnte som gikk via Torres og i mål. Like før pause svarte Villarreal med en flott scoring fra Samuel Chukwueze.

Også i andre omgang startet Real Madrid best. Bare noen minutter inn i omgangen kjempet Vinícius seg gjennom hele Villarreal-forsvaret før han satte ballen iskaldt forbi José Reina. Men nok en gang klarte Villarreal å kjempe seg tilbake i kampen via en scoring fra José Luís Morales. Med ti minutter igjen av kampen tok Chukwueze saken i egne hender med en klassescoring fra sin høyrekant. Villarreal hadde snudd oppgjøret og vant til slutt 2-3 på Santiago Bernabéu.

Thibaut Courtois (7): Han slapp inn tre mål i kveld, uten å ha noe særlig skyld i noen av dem. Han tok også flere skudd i første omgang som få andre keepere hadde tatt. God kamp av Courtois!

Lucas Vázquez (4): Det var ikke mye Lucas Vázquez bidro med i går, og det er tydelig at han neppe er noen korttidsløsning på høyreback for Real Madrid. Innleggene, pasningene og løpene satt ikke helt. Skuffende kamp fra Lucas.

David Alaba (5): Med Militão sin fantastiske sesong er det ikke ofte vi har fått sett et partnerskap bestående av Alaba og Rüdiger denne sesongen. De klarte seg greit. Alaba måtte dekke opp for en Nacho som slet enormt, men også han ble rundlurt av Chukwueze ved noen anledninger.

Antonio Rüdiger (5): Rüdiger startet sin første kamp etter et kort skadeavbrekk. Han klarte seg bra i duellene og avverget flere kontringer med sin enorme fart. Det var likevel kaos i Real Madrid-forsvaret til tider, og det må tyskeren ta noe av ansvaret for.

Nacho Fernández (2): Marerittkveld for Nacho som ble fullstendig rundspilt av Chukwueze i store deler av kampen. Han ble rundlurt på den første scoringen og var også alt for passiv i forkant av 2-3-målet. Ingen god søknad for å starte mot Chelsea på onsdag, det er sikkert og visst.

Aurélien Tchouaméni (6): Med bare Ceballos ved siden av seg på midtbanen ble det mye ansvar på Tchouaméni i går. Det ble nok i meste laget for den franske midtbanespilleren. Han klarte seg likevel godt i duellene. Godkjent kamp!

Dani Ceballos (6): Dani Ceballos har spilt mindre og mindre i løpet av våren, til tross for sine gode prestasjoner etter VM. Men mot Villarreal fikk spanjolen sjansen fra start. Han klarte ikke å sette skikkelig preg på kampen og virket litt utilpass i midtbanekonstelasjonen. Likevel var han god med ballen under press og leverte noen fine gjennombruddspasninger.

Marco Asensio (7): Asensio spilte i tierrollen bak Benzema i går og leverte en god kamp. Han fikk mindre defensivt ansvar på skuldrene, som passet han godt. Han var også god til å ta med seg ballen fremover i banen og utnytte kontringsmulighetene som kom. En god kamp av Asensio!

Rodrygo Goes (4): Rodrygo fikk fornyet tillit fra start etter den gode forestillingen mot Barcelona på onsdag. I går kveld ble han litt for lite involvert og spilte i en mer utpreget høyrekantrolle. Han var også for upresis i avgjørende situasjoner.

Karim  Benzema (4): Etter den strålende prestasjonen Barcelona var det nok mange som forventet mer av Benzema i går kveld. Han ble ganske usynlig i store deler av kampen og klarte ikke sette ordentlig preg på oppgjøret. Han ble byttet ut etter en time, i det som antakeligvis var et planlagt bytte.

Vinícius Jr. (8 BB): Vini Jr. fortsatte sin gode form i går og satte scoring nummer 21 for sesongen. Han løp sirkler rundt Juan Foyth til tider, og skapte store problemer for hele Villarreal-forsvaret. Real Madrids beste!

Innbyttere:

Éder Militão (6): Militão ble byttet inn halvveis. Han strammet opp litt i de bakre rekker, og høyresiden i forsvar hadde relativt god kontroll. Godt innhopp.

Federico Valverde (5): Fede Valverde kom innpå med en halvtime igjen, uten å sette særlig stort preg på kampen.

Luka Modric (N/A): Spilte for lite til å få vurdering.

Eduardo Camavinga (N/A): Spilte for lite til å få vurdering.