Kamprapporter

Real Madrid 2 – 0 Chelsea: Spillervurderinger

Endelig var det duket for Champions League-fotball på Santiago Bernabéu igjen, og kongene av Europa viste storform mot gjestene fra London.

Real Madrid 2 – 0 Chelsea
Santiago Bernabéu, Madrid
Champions League, kvartfinale 1/2
Onsdag 12. april 2023, kl. 21:00

Champions League var tilbake på Santiago Bernabéu, og motstanderen var Chelsea som Real Madrid har hatt noen underholdene dobbeltoppgjør mot i samme turnering de siste to årene. De fleste satt nok hjemme og håpet at onsdagens kamp ikke skulle være like nervepirrende som det vi fikk servert i det tilsvarende oppgjøret på Bernabéu i fjor, og de fikk svar på tiltale fra Carlo Ancelotti og hans mannskap.

Allerede fra start tok Real Madrid full kontroll over kampen, og utenom noen småfarlige overganger var aldri Chelsea i nærheten av å skape noen trussel. Likevel var det litt klabb og babb i spillet, og begge lag hadde ca samme mengde ballinnehav i den første omgangen. Men det var som nevnt Real Madrid som hadde sjansene, og etter drøyt 20 minutter slo Carvajal en ball inn bak forsvarslinjen til Chelsea som sto på 16-meteren. I bakrommet føyk Karim Benzema og Vini Jr., og sistnevnte fikk en fot på ballen som styrte den mot mål. Chelsea-keeper Kepa fikk en fot på ballen, men sendte den rett i beina på Benzema, som på første touch kunne sette ballen i det åpne målet.

Herfra og ut var det egentlig bare ett lag på banen, men Real Madrid slet med å sette sjansene de skapte i mål. På den andre side var det også strålende forsvarsspill denne kvelden, og Chelsea var så vidt innenfor 16-meteren til Real Madrid gjennom hele kampen. For å gjøre det enda vanskeligere for seg selv pådro også Ben Chilwell seg et direkte rødt kort etter 59 minutter da han hindret Rodrygo fra å komme seg alene gjennom i bakrom. Med 10 mann på banen for Chelsea, og noen friske bein hos Real Madrid med innbytter Marco Asensio i spissen, kjørte de hvitkledde en rask corner før Chelsea hadde fått summet seg, og innbytter Asensio fikk prøve seg med venstrefoten helt alene fra 16 meter. Et nydelig treff sørget for 2-0, og et ypperlig utgangspunkt før returen på Stamford Bridge neste uke.

Spillervurderinger:

Courtois (6): Hadde en god dag på jobben som vanlig. Testet lite, men hadde spesielt én feberredning i førsteomgangen da Reece James plutselig var frampå og fikk en avslutning på mål fra 5-6 meter. Ellers en veldig rolig kamp for belgieren.

Carvajal (6): Kampen var bedre enn han har hatt på lenge, men fortsatt med den del slurv. Utmerket pasning i bakrom på 1-0-skåringen, men surret tidvis litt ute av posisjon og hang etter defensivt. Det offensive gjorde opp for det defensive onsdag kveld, men vi trenger at han hever seg bakover i kampene som kommer.

Militão (6): Virket å ha god kontroll bakover, og slapp til fint lite gjennom kampen. Han sto støtt på linjen og var ofte grunnmuren i utspillingsfasen, selv om han ikke har den aller mest treffsikre pasningsfoten. Likevel en godkjent kamp.

Alaba(7):  Alaba hadde som sin stoppermakker en god kamp bakover, og slapp til lite i forsvar. Han var også mer delaktig i det offensive spillet, og hadde faktisk noen gode sjanser under kampen. En frisk oppvisning fra østerrikeren.

Camavinga (6): Camavinga hadde en kjempeoppvisning på venstrebacken mot Barcelona sist kamp han spilte der, og fulgte også delvis opp med det gode spillet denne kampen. Han tilføyet en sikkerhet i det defensive, og avverget også flere nesten-sjanser for Chelsea. Dro på seg et litt unødvendig kort tidlig i kampen, som skapte et uromoment resten av kampen til han ble byttet ut.

Modrić (7): Maestroen var i godt spillehumør i denne kampen også. Treffsikker med pasningene, og skapte flere gode sjanser, både for seg selv og lagkamerater. Manglet litt i sluttproduktet, men ikke noe man trenger å bekymre seg over.

Kroos (8 BB): Kroos startet på den dype playmakerrollen, og fikk en god kamp å vise seg fram i. Mye ballbesittelse gjorde at han kunne konsentrere seg om å spre pasninger og skape en trygghet i midtbanen, men denne kampen viste han faktisk også defensive kvaliteter. Det er gjerne i slike kamper tyskeren virkelig skinner, og beviser nettopp hvorfor Ancelotti ønsker å starte med ham dypt i kamper han forventer å ha mye ball.

Valverde (6): Valverde startet på midtbanen, men slet med å involvere seg ordentlig i spillet. Gjorde samtidig ingenting galt, og var trygg og god i oppspillingsfasen. En helt OK kamp av uruguayaneren.

Rodrygo (7): Rodrygo fortsatte også den gode formen, og hadde en god dag på jobben. Er blitt bedre på å involvere seg i den oppbyggende fasen, som skaper rom for Benzema og Vini. Samtidig er han god til å se muligheter, og får oftere gjennombruddsmuligheter enn tidligere. Kampen mot Chelsea gikk også inn i rekken av gode prestasjoner fra den unge brassen i år, og tross skåring fra Erstatter Asensio fortjener han å starte videre på høyrekanten.

Benzema (7): Benzema pleier å dukke opp for alvor på vårparten, og virker å trives god i utslagsrundene av Champions League. Onsdagens kamp var kanskje ikke den beste han har hatt, men han virker definitivt å finne tilbake til godformen etter skadeavbrekket i vinter. Litt heldig med måten han skårer 1-0 på, men samtidig må han jo være på rett plass for å sette den i målet.

Vinicius (7): Var som vanlig i festhumør, og skapte mye trøbbel på sin venstreside. Han var rapp og leken, og løp tidvis runder rundt Reece James. Hadde også assisten på begge skåringene, og kunne skåret selv også om marginene hadde vært mer på hans side. En nydelig kamp av Vini, som var dagens nest beste Real Madrid-spiller.

Innbytterne:

Asensio (6): Kom inn etter 71 og hadde en grei kamp. Skapte ikke allverden, men satte 2-0-skåringen, som gir et deilig utgangspunkt før returmøtet neste uke.

Rüdiger (6): Kom inn for Camavinga, også etter 71, men gikk inn på stopperplassen. Var trygg og god defensivt, men var generelt sett veldig lite involvert i spillet etter han kom på. Likefullt en helt godkjent prestasjon.

Tchouaméni (N/A): Spilte ikke nok til å få vurdering

Ceballos (N/A): Spilte ikke nok til å få vurdering

Ancelotti (10): Traff bra på det taktiske, og vartet opp med et nydelig trikseshow! Da blir det full klaff og toppkarakter hos oss!

3 comments

  1. Fine kommentarer og vurderinger. Dani Ceballos fikk ingen vurdering ser jeg, men han var jo kun kort tid på banen. RM hadde Kroos-kontroll stort sett hele kampen, og kunne nok satt inn et ekstra gir hvis det ble nødvendig. Chelsea var relativt tamme, og det blir ikke enklere for dem i London selv om man ikke skal ta ut seieren på forskudd. I denne utgaven av CL så virker det som om at det er kun Manch City som kan matche RM.

    1. Du har helt rett i at jeg overså Ceballos, hehe (redigerer nå)! Men han spilte uansett ikke nok til å få noen vurdering, selv om det var et bra innhopp

  2. Fine vurderinger! Gleder meg til retur oppgjøret! Bør vi stille likt lag i London ? I mine øyne, ja! Andre tanker?

Legg inn en kommentar