Barcelona 0-4 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid tok rotta på erkerivalene fra Barcelona, og Benzema kunne skyte Real Madrid til sin første Copa del Rey-finale siden 2014!

Barcelona 0 – 4 Real Madrid (1-4)
Spotify Nou Camp, Barcelona
Copa del Rey, Semifinale 2/2
Onsdag 5. april 2023, kl. 21:00

Real Madrid måtte slå tilbake etter tapet i den første semifinalen, og håpet var at de skulle klare å trenge gjennom det ellers så tette Barcelona-forsvaret. Få trodde nok at de skulle få en like enkel kamp mot erkerivalene fra Barcelona som det ble, for man kunne strømme et blodbad på Spotify denne onsdagskvelden.

Innledningsvis tok Barcelona styringen i kampen, og Real Madrid hadde nok med å holde unna. Det kunne stått 2-0 til hjemmelaget før det var spilt 10 minutter hadde det ikke vært for gode involveringer av Militão og Camavinga.

Men vel 12 minutter ut i kampen fikk Real Madrid sin første store mulighet da Rodrygo ble spilt igjennom på kanten. Han slo en nydelig krosser inn mot Vini på bakerste stolpe, men en mekterlig takling av Araujo stoppet den unge brassen fra å spasere inn 0-1. Kampen svingte litt mer nå, med sjanser til begge lag, men Real Madrid slet stadig med å skaffe seg ordentlig kontroll over kula.

Midtveis i omgangen var kampen egentlig ganske uoversiktlig. Ingen av lagene hadde spesielt god kontroll, og det ble skapt veldig lite av begge lag. Vini slet som mange ganger tidligere mot Araujo på venstrekanten, og ble presset litt ut av kampen. Samtidig var Alaba og spesielt Militão tøffe mot Lewandowski, som gjorde at han skapte overraskende lite i den første omgangen.

Men så skulle håpet tennes like før puase! Barcelona fikk en kjempemulighet da Lewandowski fikk prøve seg. Skuddet til Lewandowski ble reddet av Courtois, og det var ikke langt unna at polakken fikk en fot på returen også, men ballen ble slått unna. Men Barcelona fikk ballen tilbake, og slo den inn i feltet igjen. Denne gangen fikk derimot Valverde sparket unna til en helt åpen Vini på midten. Han satt i gang kontringen, og hadde med seg både Benzema og Rodrygo. Slo Benzema vakkert igjennom, som istedenfor å skyte selv sendte ballen tilbake til Vini. Han brukte litt tid på å få kontroll på kula, men klarte til slutt å tuppe ballen i en Barcelona-forsvarer før den forsiktig spratt over linja. 1-1, og klubbene var like langt unna en finale i Copaen.

Andre omgang startet der første sluttet – med et smell. Real Madrid gikk ut i hundre, og tok full styring. Modric førte ballen inn i banen, før et nydelig løp fra Rodrygo trakk to Barca-spillere ut av posisjon. Da sto Benzema helt alene, og da han fikk ballen på 16 meter var han kontant, og smalt ballen nede i hjørnet. 2-0, og nå var det Real Madrid som var på vei mot finale!

Plutselig skulle alle piler peke i Real Madrid sin retning. I en periode der Barcelona egentlig var i ferd med å spille seg inn i kampen igjen fikk Vini en sjanse til å tråkke seg gjennom feltet. Han ble felt av Busquets, som førte til straffe. Karim Benzema var som alltid sikker fra straffemerket, sendte Ter Stegen feil vei, og økte ledelsen til 3-0. Var det avgjort allerede 30 minutter før full tid, da?

Barcelona hadde i hvert fall ikke gitt opp helt etter kalddusjen, og satte opp tempoet i kampen. Real Madrid sto derimot stødig i forsvar, og ryddet unna det meste som kom deres vei. Etterhvert virket de blåkledde vertene fryktelig frustrerte, og det ble mye sene taklinger og slappe pasninger. Det utnyttet Real Madrid som tok tilbake styringen i kampen igjen, og etter 80 minutter kjørte Real Madrid nok en overgang med Vini og Benzema, og alene med Ter Stegen kunne Benzema enkelt sette inn hat tricket sitt, som samtidig gjorde stillingen til 4-0.

Etter dette var det egentlig bare klabb og babb og krangling på banen, og Real Madrid kunne enkelt cruise inn til seieren. Det betyr også finale i turneringen klubben ikke har vunnet siden 13/14-sesongen, og et mulig trofé den 6. mai. Kampen var også den siste El Clásico på Camp Nou som vi kjenner den i dag, og den siste på noen år imens stadion restaureres. En deilig statistikk å ta med seg mens kampene skal spilles på en lånestadion.

Courtois (7): En helt grei dag på kampen – ble rett og slett ikke satt på de største prøvelsene. Luket unna det som trengtes og holdt nullen, så han er nok fornøyd selv, også.

Camavinga (9): Skremte mange da ha så ut til å måtte gå av etter bare fem minutter, men fortsatte å spille – og godt var det! En nydelig kamp av franskmannen på backen der han både redder laget fra en tidlig kalddusj bakover, og bidrar fremover. Han seiler videre opp som en enkelt førstevalg på venstrebacken fremover.

Alaba (7): Stødig i forsvar, sammen med sin stoppermakker. Ikke like god som Militão i dag, men gjorde seg absolutt ikke bort, og slapp til få sjanser.

Militao (8): Bunnsolid forestilling av brassen. Hadde full kontroll bakover, og kjempet Lewandowski totalt ut av kampen. Virker veldig lovende for de tøffe kampene som kommer!

Carvajal (6): Mange var nok litt skeptiske til å starte med spanjolen på høyrebacken, men i dag var taktene bedre enn på lenge. Hadde stort sett kontroll bakover, og birdro også litt fremover. Godkjent kamp.

Kroos (7): Ble litt usynlig når Barcelona får styre kampen i starten av første, men meldte seg på igjen når Real Madrid tok over initiativet. Hadde en solid kamp som anker, og gjorde det meste riktig i dag.

Modric (7): Kroaten var i ordentlig festhumør, og selv om også han ble veldig lite synlig i starten var han en av de viktigste bidragsyterne fremover i andre omgang. Hadde en spesielt god involvering på 2-0-målet da han elegant førte ballen inn i farlig sone.

Valverde (6): Var ikke den aller største bidragsyteren fremover, men løp som han alltid gjør som en galing, og bidro mye defensivt. En helt OK kamp av uruguayaneren.

Rodrygo (8): Rodrygo fikk tillit fra start på høyre, og tok vare på sjansen. Før Vini fikk fart på sakene var han en stor trussel ute på høyrekanten sin. Skapte sjanser, og bidro godt i oppspillet og gjorde en enorm prestasjon som satte Barca-forsvaret ut av balanse på 2-0. Fortjener å starte i neste kamp også etter dette.

Vinicius (9): Var nesten usynlig de første 30, og mange tenkte nok at han igjen skulle tas helt ut av kampen av Araujo. Fra 30 min og til han ble byttet ut var han derimot helt enorm i dag. Var involvert i 3/4 skåringer, og sørget for at Barcelona-forsvaret hadde en særdeles uggen dag på jobb. Nydelig.

Benzema (10 BB): Big Benz ser ut til å ha funnet tilbake til storformen vi har savnet litt. Noterte seg for sitt andre hat trick på rad, og var for det meste helt enormt god. Tok litt tid før han ble komfortabel i kampen, men da han ble det skrudde han virkelig på turboen. Skal han skyte oss til to nye titler i år også, da?!

Innbyttere:

Marco Asensio (6): Kom inn etter 74 minutter for Rodrygo, og gjorde egentlig ikke så fryktelig mye ut av seg. Hadde en ganske stor sjanse som Ter Stegen reddet, men eller satte han ikke veldig preg på kampen.

Dani Ceballos (N/A): Spilte for lite til å få vurdering

Tchouaméni (N/A): Spilte for lite til å få vurdering

Nacho (N/A): Spilte for lite til å få vurdering

Ancelotti (6): I starten av kampen så ikke Real Madrid til å henge med, og det var ikke lett å skjønne hva planen deres egentlig var, men fra rundt 30 minutter og ut var det kun ett lag på banen. Vanskelig å si om det var pga instruksjoner eller at det tok litt tid for spillerne å bli varme i trøya, men laget kom ut i 100 etter pause og kjørte på videre. En godkjent kamp taktisk av Ancelotti og hans menn.