Real Madrid 2-1 Real Sociedad: Spillervurderinger

0-1 (5′) Ander Barrenetxea – Assist: Takefusa Kubo
1-1 (46′) Federico Valverde – Assist: Fran García
2-1 (60′) Joselu – Assist: Fran García

Etter en lang landslagspause var det søndag kveld endelig duket for Real Madrid-kamp igjen. Ancelottis mannskap sto ovenfor sin største test så langt denne sesongen da Champions League-laget Real Sociedad sto på motsatt banehalvdel på Santiago Bernabéu.

Kampen startet slik den pleier for Real Madrid – med scoring i mot. Det var selvsagt tidligere Real Madrid-spiller Kubo som gjorde flott forarbeid før Barrenetxea trengte to muligheter mot Kepa for ballen havnet i mål. Gode redninger fra Kepa, og litt uflaks at han ikke fikk uttelling for det. Etter et kvarter spilt fikk Real Madrid en enorm dobbeltsjanse, men verken Joselu eller Rodrygo klarte å sette ballen i det tomme nettet. Real Madrid fortsatte å skape sjanser, men avslutningene ble for svake til å overliste Alex Remiro i Real Sociedad-buret.

Men når angrepsspillerne svikter foran mål er det godt at Fede Valverde kan banke til fra langt holdt. Et godt Real Madrid-angrep havnet til slutt hos uruguayanaren på ca. 20 meter, som satte ballen hardt via stolpen og i mål. Kort tid senere var Fran García på nytt i angrep. Backen slo et strålende innlegg til Joselu som stanget ballen i lengste hjørnet. Real Madrid hadde snudd på bare et kvarter i andre omgang. Bortelaget fikk aldri i gang en skikkelig sluttspurt, og dermed endte det med 2-1-seier til Real Madrid.

Spillervurderinger:

Kepa Arrizabalaga (7): På Real Sociedads første scoring gjorde Kepa det aller meste riktig, og det er rett og slett litt uflaks at ballen til slutt havner i mål. I tillegg vartet spanjolen opp med flere verdensklasseredninger i kveld. Viktig å få en god utgave av Kepa nå fremover!

Dani Carvajal (7): Dani Carvajal har levert en god sesongstart, og også i kveld virket han frisk. Riktignok kanskje litt for langt unna Barrenetxea på Real Sociedads 0-1-scoring, men ellers nok en god kamp av Real Madrids kaptein.

Antonio Rüdiger (6): God kamp av Rüdiger i kveld! Real Sociedad slo en del innlegg, og da var ofte tyskeren der til å stange ballen unna. Også så godt som feilfri med ball i beina.

David Alaba (6): Solid defensivt og en flott lederskikkelse i forsvar. I tillegg hadde Alaba noen spenstige løp fremover i banen i kveld. I tillegg har Alaba blitt enormt viktig for Real Madrid med ballen, og er stort sett alltid en av spillerne med både flest ballberøringer og pasning.

Fran García (7): Det skulle bli en ildprøve for Fran García defensivt i kveld, og dessverre besto han ikke helt den testen. Backen ble fullstendig rundspilt av Take Kubo i første omgang i kveld, men i andre omgang tok en skikkelig revansje. To målgivende pasninger fra backen! Bedre offensivt enn defensivt med andre ord.

Aurelién Tchouaméni (6): Nok en solid kamp fra Tchouaméni i kveld! Han var ikke like dominerende som han har vært tidligere i sesongen, men igjen gjorde han knapt en feil med ball i beina. Faktisk bommet franskmannen kun på én pasning i løpet av hele kampen.

Fede Valverde (8 BB): Litt usynlig i første omgang, men hva betyr vel det når han banker inn 1-1 fra 20 meter like etter pausen. Løp utrettelig slik han alltid gjør, og han bygger bare videre på en god sesongstart.

Toni Kroos (6): Ingen spillere har flere touch eller pasninger enn Toni Kroos i denne kampen. At det ikke er noen overraskelse sier alt om kvaliteten til den tyske midtbanespilleren. Men i kveld var også god defensivt og bet godt fra seg i duellene.

Jude Bellingham (6): Nok en gang leverte Bellingham en helt strålende kamp, men ikke like avgjørende som han var i de fire første kampene. Han var fortsatt aktiv, løp mye og skapte farligheter fra alle posisjoner. De små touchene og pasningene målbinder fremdeles.

Rodrygo Goes (7): Energisk og aktiv fra første øyeblikk, men dessverre ble han for ineffektiv foran mål i første omgang. Mer enn én burde han ha utliknet før pause. Han spilte direkte og angrep med fart og skuddvilje. Fortsetter han slik kan bli mange mål denne sesongen, men akkurat i kveld ville det seg ikke.

Joselu (7): Joselu fikk fornyet tillit fra start i kveld etter å ha scoret i forrige kamp og for Spania i landslagspausen. Og den tilliten tok han vare på. Han brant noen kjempesjanser i førsteomgang, men da de gjaldt som mest stanget spissen inn 2-1-scoringen.

Innbyttere:

Luka Modric (7): Luka Modric kom innpå etter en time for å trygge inn resultatet, og det bidro han virkelig med. Som alltid trygg med ball, og han arbeidet også hardt defensivt.

Eduardo Camavinga (6): Camavinga erstattet Tchouaméni etter en time og bidro med friske bein, ny energi og taklingsstyrke. Viktig for å dra seieren i land.

Nacho Fernández (7): Nacho erstattet Fran García, trolig for å bidra med litt mer defensiv trygghet. Det gjorde han, og det ble stille fra Kubo etter byttet.

Brahim Díaz (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort for vurdering