Kamprapporter

Real Madrid 1-0 Union Berlin: Spillervurderinger

Real Madrid tok en dramatisk seier over Union Berlin i sesongens første Champions League-kamp.

Real Madrid 1-0 Union Berlin
Santiago Bernabéu, Madrid
Champions League, gruppe C
Onsdag 20. september, 18:45

1-0 (90′ +3) Jude Bellingham

Etter en strålende start på sesongen i hjemlig liga skulle Real Madrid nå prøve å ta med seg den gode formen også inn i Champions League. Den første kampen i gruppe C skulle spilles mellom Real Madrid og Union Berlin på Santiago Bernabéu, men mesteligadebutantene fra Berlin hadde ikke tenkt å gjøre det lett for Ancelottis mannskap i kveld. Det var duket for sesongens første Champions League-kveld på Santiago Bernabéu.

Kampen startet livlig, og før det var spilt ti minutter hadde begge lag skapt farligheter i hver sin ende av banen. Nærmest var nok Joselu, som styrte en heading like utenfor mål etter et godt innlegg fra Lucas Vázquez. Real Madrid fortsatte å presse på, men klarte aldri å skape de helt store sjansene mot et godt organisert Union Berlin. Dermed sto det 0-0 til pause.

Real Madrid kom ut i fyr og flammer i andre omgang, og allerede etter ti minutter hadde Rodrygo og Joselu vært svært nære ved å sende laget sitt i ledelsen. Bare noen minutter senere stanget Joselu et innlegg i stolpen. Real Madrid fortsatte å stange og stange, men et sjansesløseri uten sidestykke gjorde at klokken rundet 90 uten scoring.

Men så var det dette med de magiske Champions League-kveldene på Santiago Bernabéu da. Tre minutter på overtid dukket selvfølgelig Jude Bellingham opp i Berlin-boksen og satte inn den avgjørende scoringen. Dermed tok Real Madrid til slutt alle de tre poengene i sesongens første Champions League-match.

Spillervurderinger:

Kepa Arrizabalaga (5): Det ble en rolig kveld for Kepa i kveld. Faktisk måtte han ikke gjøre en eneste redning, så det var litt vanskelig å finne noe å skrive her. Han traff på alle pasningene sine utenom én.

Lucas Vázquez (6): Lucas måtte inn for en skadet Carvajal i kveld. Han kom til flere gode innlegg, og med en litt mer presis Joselu kunne han fort fått en målgivende pasning. Backen ble lite utfordret, men hadde god kontroll defensivt.

Antonio Rüdiger (5): Real Madrids forsvar ble satt på få prøver i kveld, men Rüdiger fikk vist frem sin enorme fart og fysikk ved et par anledninger. Han vant tre av tre hodedueller og var dermed nok en gang konge i lufta.

Nacho Fernández (6): Real Madrids førstekaptein gikk inn i midtforsvaret i kveld og leverte en strålende kamp. Sterk i duellene med både Becker og Volland og hadde kontroll på det aller meste som kom fra Unions angrep.

David Alaba (6): David Alaba ble plassert på venstreback i kveld, som langt i fra har vært hans faste posisjon i Real Madrid. Østerrikeren klarte seg likevel veldig bra. Han var mye involvert og svært ballsikker. God kamp!

Aurelién Tchouaméni (6): Ikke Tchouaménis mest dominerende prestasjon denne sesongen, men fortsatt en solid kamp. Han hadde flest taklinger av alle Real Madrid-spillere, én ballgjenvinning og vant to av to hodedueller.

Luka Modric (8 BB): Luka Modric var helt strålende i kveld, særlig i førsteomgang. 38-åringen kontrollerte tempoet og skapte til stadighet farligheter i mellomrommet. God kamp!

Eduardo Camavinga (6): Nok en god kamp av Camavinga! Franskmannen hadde flest touch og ballberøringer av samtlige på banen, og kom på flere farlige løp fra dypet inn i Berlins sekstenmeter.

Jude Bellingham (7): Ikke Bellinghams mest innflytelsesrike kamp i en Real Madrid-drakt, men han vist fortsatt sin enorme kvalitet. Flere ganger slo han strålende innlegg, særlig til Joselu, og han fant ofte mye gode rom i mellomrommet. Men selv på en litt rolig dag på jobben dukket han opp, nok en gang, for å avgjøre da Real Madrid trengte han som mest.

Rodrygo Goes (6): Rodrygo sto for det aller meste av kreativ kraft i Real Madrids angrep i kveld. Brasilianeren var direkte og fant ofte rom mellom stopperne og i mellomrommet. I tillegg kom han til flere store målsjanser, selv om effektiviteten ikke var helt på topp.

Joselu (6): Nok en gang kom Joselu til flere store sjanser med sin enorme tilstedeværelse i boks, og det er smått utrolig at han ikke scoret to eller tre i løpet av denne kampen. Joselu kom til hele ti (!) avslutninger i denne kampen.

Innbyttere:

Fede Valverde (7): Valverde kom innpå etter en time spilt og bidro med energi, løpskraft og hurtighet. Union fikk mer å tenke på hver gang Fede fikk ballen utenfor sekstenmeteren, og det var nettopp hans skudd som til slutt endte opp i beina til Bellingham på 1-0-scoringen.

Toni Kroos (6): Kroos kom inn for å gi Real Madrid enda mer kreativitet i møtet med den dype blokken til Union Berlin. Det gjorde han så absolutt med tre nøkkelpasninger på en knapp halvtime. Nok en god prestasjon av Kroos!

Fran García (5): Etter de to målgivende pasningene mot Real Sociedad var det nok mange som hadde sett for seg at han skulle starte i kveld. Solid i det korte innhoppet, men uten å påvirke kampen i særlig stor grad.

Brahim Díaz (N/A): Spiller for kort for vurdering.

3 comments

  1. Modric for en mann!
    Vãsques er og blir altfor dårlig, man vinner ikke CL eller La Liga så lenge han starter kamper.
    Legg merke til hver gang Rüdiger hopper opp i en duell hvordan han veldig sjeldent lander på beina, lagt merke til det mange ganger. Han lander på rompa.
    Real stod godt mot et lavt liggende Berlin lag. Joselu har imponert meg så langt, han kommer til å score en del mål for Real i år bare han fin stiller siktet sitt litt. Kunne fort stått med tre mål igår.
    Hala Madrid.

  2. Modric er en fantastisk midtbanespiller. Uforståelig at ikke Kroos startet kampen sammen med han, men han spares kanskje til helgen selv om han fikk 30 min. Når man spiller mot en tett forsvarsblokk som Union Berlin stilte opp med, så må Kross og Modric på banen samtidig fordi det er kun de to som har dette fantastiske overblikket, og det må være mange nok løp i angrepsrekken slik at magiske pasningene kan tres gjennom. Man kan ikke alltid håpe på at Bellingham krangler inn en scoring på overtid.

Legg inn en kommentar