Kamprapporter

Real Madrid 2-1 Real Betis: Spillervurderinger

Real Madrid tok sin fjerde strake seier i LaLiga da de slo Real Betis på Santiago Bernabéu lørdag kveld. Her kommer spillervurderingene fra seieren som sikret tabelltopp

Real Madrid 2-1 Real Betis
Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga Santander, runde 4
Lørdag 3. september, kl. 16:15

1-0 Vinícius Jr. (9′) – Assist: David Alaba
1-1 Sergio Canales (17′) – Assist: Borja Iglesias
2-1 Rodrygo Goes (65′) – Assist: Fede Valverde

Lørdag ettermiddag var det duket for toppkamp på Santiago Bernabéu da Real Madrid tok i mot Real Betis. Begge lag sto med full pott på de tre første kampene, og vinneren ville derfor innta tabelltopp på egenhånd. Etter en tettspilt kamp trakk Real Madrid til slutt det lengste strået. Dermed kan Ancelottis mannskap kalle seg ordentlig serieledere etter fire seire på de fire første kampene.

Det var gjestene som startet best på Santiago Bernabéu og tok litt kontroll over oppgjøret tidlig. Det tok likevel ikke mange minuttene før Real Madrid hadde produsert et praktangrep som straffet Real Betis. Benzema falt dypt for å være tilgjengelig som pasningsmulighet for David Alaba, noe som åpnet et stor rom bak den franske spissen. Vinícius oppdaget dette, og etter å ha tatt ned en fantastisk Alaba-pasning, lobbet den brasilianske stjernespilleren inn 1-0 bak en utspilt Rui Silva. Da bortelagets største stjerne, Nabil Fekir, måtte ut med hamstringskade noen minutter senere var det lite som tydet på at Betis ville spille seg inn i kampen igjen.

Det virket i hvert fall slik, men tidligere Real Madrid-spiller Sergio Canales hadde noe å til på det. Et kjapt innkast tok Real Madrid-forsvaret på senga, og en god tilrettelegging av Borja Iglesias gav Canales muligheten til å banke ballen i mål fra kloss hold. Hjemmelaget tok fullstendig kontroll over oppgjøret etter Betis-utlikningen, og hadde flere store sjanser til å ta tilbake ledelsen. Benzema, Vinícius og Tchouaméni var alle svært nære scoring. Det måtte et flott forarbeid fra Valverde og en iskald avslutning fra Rodrygo til for å få den forløsende 2-1-scoringen. Dermed fikk Real Madrid med seg alle tre poengene fra årets første kamp på Santiago Bernabéu!

 

MATCHVINNER: Rodrygo har for vane å dukke opp når Real Madrid trenger det som mest, og også mot Real Betis ble brasilianeren helt avgjørende.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Det var ikke mye Thibaut Courtois måtte gjøre i denne kampen, men Real Betis kom til noen gode skuddmuligheter fra distanse. Med spillere som Canales og Guido kan slikt fort bli farlig, men Real Madrids langstrakte keeper hadde svært god kontroll på stort sett alt som kom i mot ham. Det er heller ikke noen grunn til å klandre Courtois for 1-1-scoringen, selv om ballen går mellom bena på ham. Skuddet er tross alt hardt og fra kloss hold. En god kamp av Courtois!

Dani Carvajal (5): Dani Carvajal var tilbake i startelleveren mot Real Betis lørdag kveld. Backen blir lite utfordret av Juanmi og hadde generelt sett god kontroll på høyresiden. Rodrygo spilte en interessant rolle i denne matchen hvor han ofte trakk over mot venstresiden for å danne overtall der. Det ga Carvajal muligheten til å trekke lenger frem i banen. Alt i alt en god kamp av Carvajal.

Éder Militão (7): Éder Militão fikk mye kritikk etter forrige ukes kamp, der han måtte ta på seg noe av skylden for Espanyols scoring. Mot Real Betis fikk vi likevel et godt eksempel på hva brasilianeren er kapabel til, og han leverte virkelig en strålende match. Han var tøff i duellene med Iglesias, løp opp det som var å løpe opp av bakromspasninger og slukket branner gjennom hele kampen. Svar på tiltale fra Militão!

David Alaba (6): David Alaba var tilbake på stopperplass etter å ha spilt venstreback mot Espanyol forrige helg. Østerrikeren leverte en god prestasjon, og sammen med Militão hadde forsvaret svært god kontroll på formspilleren Borja Iglesias. I tillegg viste han fram sin fantastiske pasningsfot og eksepsjonelle overblikk med den målgivende pasningen til Vinícius på 1-0. Det var også interessant å se at han flere ganger byttet posisjon med Mendy da Real Madrid hadde ball høyt i banen, og han hadde delt flest skuddforsøk av samtlige på banen sammen med Vinícius og Benzema.

Ferland Mendy (6): Ferland Mendy fikk starte på venstreback mot Real Betis etter å ha blitt benket for Alaba mot Espanyol forrige helg. Franskmannen var som alltid bunnsolid defensivt og han traff faktisk på alle pasningene han spilte i løpet av kampen. I tillegg er det interessant at han byttet posisjon med Alaba ved flere anledninger i løpet av oppgjøret. En god match av Mendy!

Luka Modric (6): Evigunge Luka Modric fortsetter bare å levere på et skyhøyt nivå. Kroaten fikk som alltid vist frem sine strålende tekniske ferdigheter og pasningsfot, og han kombinerte flott med Tchouaméni ved flere anledninger. Han leverte tre nøkkelpasninger og hadde også tre skudd i løpet av kampen. Solid kamp av Modric.

Aurélien Tchouaméni (8 BB): Vi var fulle av lovord for Tchouaméni etter forrige ukes borteseier mot Espanyol, og det blir samme reglen denne gangen. Den franske midtbanekrigeren har virkelig imponert så langt i Real Madrid-drakten med sine gode pasningsferdigheter, tekniske detaljer og evnen til å stort sett alltid vinne tilbake ballen når laget trenger det. Mot Real Betis hadde Tchouaméni flest taklinger og flest ballgjenvinninger, og han tapte ikke en eneste hodeduell. Faktisk vant franskmannen tre ganger så mange hodedueller som nestemann på listen. En strålende Silva-redning var også det eneste som sto mellom Tchouaméni og en scoring i Santiago Bernabéu-debuten. Real Madrids beste, igjen!

Saken fortsetter under bildet

BANENS BESTE (IGJEN): Aurélien Tchouaméni fortsetter å imponere i Real Madrid-drakten, og mot Real Betis var han nok en gang banens beste spiller.

Eduardo Camavinga (5): Etter å ha levert et imponerende innhopp mot Espanyol forrige helg fikk Camavinga en velfortjent sjanse fra start mot Real Betis. Han ble ikke like innflytelsesrik som i forrige kamp, og han havnet nok også litt i skyggen av de gode prestasjonen til Tchouaméni og Modric. Vi ble vitne til et par av de klassiske «Camavinga-løpene», hvor han dribler av et par spillere og tar med seg ball fremover. I tillegg var han solid i pasningsspillet med en treffsikkerhetsprosent på 95%, og han var som alltid trygg med ballen. Franskmannen ble tatt av da en drøy time var spilt til fordel for Fede Valverde.

Rodrygo Goes (7): Rodrygo startet sin første kamp for sesongen mot Betis, etter å ha slitt med en liten skade i sesongstarten. Forventingene til den unge brasilianeren har vært store etter den fantastiske sesongavslutningen han leverte i fjor. Mot Betis var det tydelig at Rodrygo var tilbake i storform! Han scoret den avgjørende scoringen for et Real Madrid-slag som slet med å finne den viktige 2-1-scoringen, og han virket livlig og energisk gjennom hele kampen. Det var også interessant å se at han ofte trakk over til venstresiden for å danne et overtall sammen med Benzema og Vinícius. En god kamp av Rodrygo!

Karim Benzema (5): Karim Benzema har slitt litt med å finne toppformen i sesongstarten, og i lørdagens kamp mot Betis ble dette ganske tydelig. Han var ikke like involvert som han pleier å være, men det var spesielt avslutningene som var ukarakteristisk svake fra den franske storscoreren. Det er likevel verdt å nevne at det var Benzema sin bevegelse som dro med seg stopperen og skapte bakrommet for Vinícius Jr. på 1-0-scoringen. Ikke Benzemas beste kamp, men det er ingen tvil om at han vil finne tilbake til godformen etter hvert.

Vinícius Júnior (7): Vini Jr. har virkelig funnet storformen denne sesongen og lørdagens kamp mot Real Betis føyer seg inn i rekken av strålende Vinícius-prestasjoner. Farten hans er velkjent, men det er tydelig at det har blitt et av Real Madrids viktigste angrepsvåpen. 1-0-scoringen i mot Betis var et godt eksempel på hva kombinasjonen av gode løp, fart og avslutningsegenskaper kan føre til. Sammen med sin landsmann på høyreflanken skapte de sjanse etter sjanse, og det er godt å se Vinícius levere varene de gangene Benzema ikke helt har dagen.

Innbyttere:

Federico Valverde (6): Fede Valverde ble benket for første gang denne sesongen i lørdagens match mot Real Betis. Han ble byttet inn for Camavinga etter en drøy time, og han fant virkelig den beste måten å påvirke kampen på. Den flotte assisten til Rodrygo ble kampavgjørende til slutt. Et godt innhopp av Fede. 

Toni Kroos (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Antonio Rüdiger (N/A): Spiller for kort for vurdering.

1 comment

  1. Har kamprapportene forsvunnet? Podcastene er fine de, men varer i 21 min som er en tid man ikke alltid har.

Legg inn en kommentar