Mats Hermansens spesialer

Bør Real Madrid ut på markedet?

Etter Casemiro sin noe overraskende overgang til Manchester United har Real Madrid fått noen ekstra midler i hendene. Er troppen klar for sesongen eller bør klubben ut på markedet en siste gang?

Real Madrid har foreløpig gjort to veldige gode, og veldige riktige, signeringer så langt i sommer. Samtidig har klubben blitt kraftig slanket og kvittet seg med en rekke spillere. Exiten til Isco, Marcelo, Bale, Jovic, Kubo og Mayoral har bidratt til mindre lønnskostnader og noen ekstra Euro i lommen. Samtidig gir den noe overraskende overgangen til Casemiro ekstra midler som eventuelt kan brukes. Nå som vinduet snart stenges, bør Real Madrid styrke troppen ytterligere?

Real Madrid bør i utgangspunktet være veldig fornøyd med troppen for i år. Rudiger og Tchouaméni er to enestående signeringer. Tchouaméni har vist, spesielt i går, at han håndterer rollen meget godt. Tv2 beskriver han som en bedre utgave av Casemiro, som mestrer både den defensive og offensive biten i større grad enn brasilianeren. Rudiger tilfører også laget mer rutine og muligheter for offensive bidrag, spesielt viss Alaba plasseres permanent på venstre-back. Tyskeren tilfører også en vanvittig fysikk og trygghet i feltet.  Midtbanen er også godt dekt, med både Camavinga og Ceballos som kan bidra. Begge vil også få flere muligheter denne sesongen. Valverde kan også flyttes ned til midtbanen om nødvendig. Offensivt er det også mye å ta av. Benzema stadfester seg mer og mer som verdens beste spiss. Vinicius lever opp til hypen og Rodrygo, sammen med Valverde, utgjør en giftig høyre-kant. Hazard og Asensio vil også kunne bidra her fremover. Er det egentlig nødvendig for klubben å hente inn flere?

Real Madrid har per nå en solid økonomi. Perez har innført god lønnspolitikk og er knallhard i forhandlinger. Det kan også ses på de to spillerne som kom inn denne sesongen. Tchouaméni var ønsket av flere storklubber, som definitivt kunne tilbudt franskmannen en mye høyere lønning, men han valgte å følge hjertet. Det samme gjaldt Rudiger. Rudiger ble også spurt om dette under pressekonferansen etter at overgangen var i boks, men han slo fast at Real Madrid var drømmen. En slik politikk har sørget for at Real Madrid består av spillere som virkelig ønsker å være der, samt god kontroll på kostnader og midler til oppussing.  Med et topp moderne stadion følger det lavere vedlikeholdskostnader og samtidig muligheten for utleie til diverse begivinheter. Sett i forhold til Barcelona så er Real Madrid i en fantastisk posisjon.

Spørsmålet blir da, skal Real Madrid blåse Casemiro-pengene på overgangsmarkedet eller bruke midlene på nedbetaling av gjeld? Dersom klubben ønsker å hente inn forsterkninger, hvem skulle så det hvert? Det eneste hullet i troppen denne sesongen er muligens spissplassen. Benzema blir stadig eldre og viktigere for troppen, og desto mer viktig ville det vært å sikre en god erstatter. Det eneste logiske alternativet til Benzema er Mariano, og eventuelt Hazard, men i lengden holder ikke dette. Mariano vil aldri bli noe bedre, spesielt uten kamptrening, og Hazard er langt i fra en langsiktig plan. En yngre spiss som ikke forventer all verdens av spilletid nå og som samtidig kan tilbringe noen sesonger med Benzema, ville vært det aller beste alternativet. Så vidt jeg vet, så er det ingen spesifikke spillere som peker seg ut per nå. Mbappé og Haaland er allerede knyttet opp til sine respektive klubber i lang tid fremover. Et fremtidig kjøp av Haaland vil også koste kolossalt med penger, spesielt hvis han fortsetter slik han gjør nå. Mbappé vil nok være tilgjengelig fra 2025, men er han ønsket av klubben? Han hadde muligheten, men trakk seg i siste liten, dog under sterkt press fra både klubb og franske myndigheter. Kanskje det beste hadde vært å vente litt og heller se etter et alternativ neste år? Dersom det skal skje noe, så må det uansett skje i løpet av onsdagen. Tiden får vise.

Hva tenker dere?

1 comment

Legg inn en kommentar