Kamprapporter

Real Madrid 2-1 Rayo Vallecano

Real Madrid vartet opp med to kunstscoringer da Rayo Vallecano ble slått 2-1 på Santiago Bernabéu lørdag kveld.

Real Madrid 2-1 Rayo Vallecano
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga Santander, runde 13
Lørdag 6. november, kl 21:00

1-0 Toni Kroos (14′) – Assist: Marco Asensio
2-0 Karim Benzema (38′) – Assist: David Alaba
1-2 Falcao (76′) – Assist: Álvaro García

Etter å ha vunnet mot Shakthar Donetsk på lite imponerende vis i midtuken var det nok en gang duket for Real Madrid-kamp på Santiago Bernabéu da Rayo Vallecano tok den korte turen fra Vallecas for å møte Carlo Ancelottis mannskap lørdag kveld. Med seier ville Los Blancos igjen inneha tabelltoppen i LaLiga, mens Andoni Iraolas menn håpte å sette kjepper i hjulene til Real Madrid som de gjorde mot Barcelona for en drøy uke siden.

Real Madrid XI: Courtois – Carvajal (Nacho 90+3′), Militão, Alaba, Mendy – Camavinga, Casemiro, Kroos – Asensio (Lucas 83′), Benzema (Hazard 83′), Vinicius

Rayo Vallecano XI: Dimitrievski – Balliu, Saveljich (Pozo 81′), Catena, García – Comesaña, Valentín – Isi (Bebé 60′), Trejo (López 60′), Álvaro – Nteka (Falcao 69′) (Guardiola 81′)

Tidlig scoring etter VAR-sjekk

Det var bortelaget som kom best i gang på Santiago Bernabéu da de etter halvminuttet spilt kom til kampens første skudd, men Álvaros avslutning gikk til side for målet til Thibaut Courtois. Kun noen minutter senere fikk imidlertid Real Madrid hull på byllen da Karim Benzema på vakkert vis headet ballen til Vinicius Jr som satte ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside på Benzema.

Snaut ti minutter senere kom assistentdommeren nok en gang i fokus, da han også denne gangen annullerte en scoring til Real Madrid for offside. Toni Kroos headet ballen igjennom til Vinicius Jr som hadde startet på et godt løp i bakrom. Ballen havnet til slutt hos Marco Asensio som spilte den videre til nevnte Kroos, og tyskeren satte ballen kontant i krysset med bredsiden av høyrefoten, men assistentdommeren hadde flagget oppe.

SESONGENS FØRSTE: Toni Kroos og Vinicius Jr feirer tyskerens første scoring for sesongen etter at han satte inn 1-0-scoringen mot Rayo Vallecano.

Etter en rask VAR-sjekk ble imidlertid avgjørelsen snudd og Real Madrid fikk tildelt scoringen, og bildene viste at Vinicius Jr ikke var offside i forkant av scoringen. Dermed ledet Los Blancos på Santiago Bernabéu etter at Toni Kroos hadde scoret sitt første mål for sesongen, og hjemmelaget hadde startet oppgjøret godt med nettsus to ganger i løpet av det første kvarteret.

Gjestene tar over før ny scoring

Etterhvert tok Rayo Vallecano mer og mer over banespillet, og drøyt fem minutter etter Kroos’ scoring kom Randy Nteka til oppgjørets første avslutning på mål for gjestene, etter et godt innlegg fra Fran García. Heldigvis for Real Madrid så gikk headingen rett på Thibaut Courtois som reddet uten store problemer.

Gjestene var best kvarteret etter 1-0-scoringen, før Real Madrid igjen tok tak i oppgjøret. Snaut ti minutter før pause skulle kveldens andre scoring finne sted etter et fabelaktig innlegg av David Alaba. Østerrikeren mottok ballen ute på venstresiden og slo et langt innlegg mot Karim Benzema som hadde lurt seg fri på bakre stolpe. Innlegget var millimeter-presist og landet perfekt på høyrefoten til franskmannen, som hadde få problemer med å sette sin tiende LaLiga-scoring for sesongen og doble ledelsen.

PÅ SØLVFAT: Karim Benzema fikk en enkel jobb med å doble ledelsen etter et fantastisk innlegg av David Alaba.

Kort tid etter 2-0-scoringen kunne Benzema fort blitt tomålsscorer for omgangen da han ble stående alene på fem meter etter en retur fra Dimitrievski i Rayo Vallecano-målet. Den makedonske målvakten ga en svak retur etter et skudd fra Vinicius Jr og Benzema fikk muligheten på en heading, men ballen kom litt for fort og headingen gikk over mål. Dermed kunne Los Blancos gå til pause på stillingen 2-0 etter en god omgang i den spanske hovedstaden.

Gigantsjanser til Real Madrid

Etter pausen var det igjen gjestene som tok tak i oppgjøret, og nok en gang var det Álvaro García som fikk en god mulighet etter kun noen få sekunder. Spanjolen avsluttet på volley men avslutningen ble blokkert av Dani Carvajal som var på rett sted til rett tid. Minutter senere holdt Vinicius Jr på å score en av sesongens villeste scoringer da han mottok ballen på midtbanen.

Brasilianeren fosset fremover og da han kom til 16-meteren passerte han tre Rayo-spillere før han avsluttet med høyrefoten. Skuddet passerte Dimitrievski i Rayo-buret, men ble akkurat klarert av Balliu som hindret en av sesongens vakreste scoringer på Santiago Bernabéu. Noen minutter senere kom Marco Asensio til en god mulighet, men spanjolens lobb med høyrefoten ble for svak.

SÅ NÆRE: Vinicius Jr var nær på å score et mesterverk av en scoring mot Rayo Vallecano, men solo-raidet ble avverget med en redning på strek.

Etter en time var spilt skulle Real Madrid nok en gang være svært nære kveldens tredje scoring. Los Blancos rullet opp et angrep der Vinicius spilte igjennom Ferland Mendy med en lekker hæl-flikk. Venstrebacken vartet også opp med en hæl-flikk for å legge ballen til rette for Karim Benzema som prøvde å bøye ballen opp i krysset, men avslutningen gikk like utenfor.

Stolpetreff, redusering og sluttspurt

Rayo Vallecano tok deretter mer over oppgjøret og med et kvarter igjen av omgangen kom gjestene svært nær en etterlengtet redusering. Bebé førte an en kontring for Rayo der portugiseren bare gikk og gikk før han smalt av et skudd med venstrefoten. Ballen gikk imellom beina på David Alaba og smalt i stolpen, og Thibaut Courtois og hele Santiago Bernabéu kunne puste lettet ut.

Knapt et minutt senere så skulle gjestene imidlertid få nettsus. Álvaro García plukket opp ballen ute på venstrekanten og inne i boksen var Falcao, som hadde blitt byttet inn. Colombianeren var lur i bevegelsene og fikk servert et godt innlegg som han omsatte til scoring via hælen til David Alaba, og Rayo Vallecano fikk virkelig troen på at det var mulig å berge et poeng på Santiago Bernabéu.

Los Blancos sto godt unna presset fra Andoni Iraolas mannskap men på overtid var de tre poengene svært nære å glippe. En corner ble svunget innover og etter litt klabb og babb fikk Óscar Valentín avslutte inne i femmeteren. Heldigvis for Real Madrid så var Toni Kroos på plass på streken og fikk klarert, og Carlo Ancelottis mannskap klarte å ri av stormen og sikre seg alle tre poengene.

HOLDT UNNA: Thibaut Courtois og Real Madrid-forsvaret holdt unna sluttspurten fra Rayo Vallecano og sikret 2-1-seieren lørdag kveld.

Spillervurderinger

Thibaut Courtois (6): Blir ikke satt på de tøffeste prøvene men er trygg og tar det som kommer. Spesielt trygg og god i boksen på innleggene til Rayo Vallecano. Får en del skudd på seg fra Rayo Vallecano men de fleste kommer utenfra 16-meteren og er verken veldig harde eller godt plasserte.

Dani Carvajal (6): Spiller kanskje sin beste kamp for sesongen mot et Rayo-lag som har en meget god venstreside. Jobber utrettelig opp og ned på sin flanke og kunne fort hatt med seg både en og to målgivende hvis marginene hadde vært på hans og Real Madrids side. Virker å være godt på vei tilbake i gammelt toppslag, så får vi satse på at det fortsetter på landslagsoppdrag med Spania.

Éder Militão (7): Brasilianeren spiller nok en meget god kamp i Real Madrid-drakten og utpeker seg på flere måter. Er god i brytningsspillet, tar initiativer med ballen og som alltid meget god i luften. Til tider litt feilplassert men retter dette opp med fart og kompromissløshet.

David Alaba (6): Det var en kamp med opp- og nedturer for David Alaba i kveld. Østerrikeren slår et innlegg i ypperste verdensklasse som sikrer Real Madrid det som endte opp med å bli den avgjørende scoringen, og i tillegg er han involvert i reduseringen til Rayo Vallecano. Kunne muligens gjort en bedre jobb på scoringen til Falcao, men colombianeren beveger seg også meget godt i boksen.

Ferland Mendy (6): Har stort sett god kontroll defensivt men kommer nok en gang ikke helt til sin rett i det offensive spillet. Bidrar til å strekke ut Rayo og har enkelte fine initiativer men det blir veldig tydelig at innleggsfoten ikke kan måles med eksempelvis David Alaba sin. Gjør alt i alt en ny solid kamp.

Eduardo Camavinga (5): Får tillit i startelleveren etter at Luka Modric ble syk, og gjør en helt grei kamp. Faller tidvis litt igjennom i førsteomgangen og det var lett å se at relasjonene ikke sitter helt. Det var også lett å se at han hadde fått beskjed om å senke tenningsnivået både ett og to hakk for å unngå nok et gult kort, som ville medført suspensjon. Har enkelte fine detaljer og spiller seg opp i andreomgang.

Casemiro (5): Varierende opptreden av Casemiro, hvor han til tider hadde noen uforståelige balltap i tillegg til sine sedvanlige ballgjenvinninger. Karakteren hans varierer veldig i løpet av kampen men alt i alt gjør han en grei opptreden, verken mer eller mindre.

Toni Kroos (9 – BB): Tyskeren er avgjørende i begge ender for at alle tre poengene blir igjen på Santiago Bernabéu i kveld. Først åpnet han ballet med en vakker scoring før han reddet dagen med klareringen sekunder før slutt. Bidrar igjennom kampen med meget godt pasningsspill og det er flere situasjoner der 31-åringens erfaring og stødige pasningsfot får Real Madrid ut av pressede situasjoner.

Marco Asensio (7): Noe overraskende fikk Marco Asensio tillit fra start istedenfor Eden Hazard, og spanjolen viste seg tilliten verdig. Spiller uten tvil en av sine beste kamper for sesongen og er svært aktiv både offensivt og defensivt. Noterer seg for en vakker assist på 1-0-scoringen og kunne fort hatt flere målpoeng. Hjelper også tidvis Carvajal godt defensivt og han la dermed inn en god søknad for å beholde plassen på høyrekanten.

Karim Benzema (7): Franskmannen har lagt listen ekstremt høyt for seg selv med prestasjonene denne sesongen, men heller ikke i kveld skuffet han. Det ble en scoring, selv om det kunne blitt både en og to til med enda mer marginer. Kombinerer ellers veldig godt offensivt, spesielt med Toni Kroos og Vinicius Jr.

Vinicius Jr (8): Igjen så var Vinicius Jr drivkraften i Real Madrids offensive spill, og brasilianeren fortsetter å skape ting på egenhånd. 21-åringen kunne fort ha scoret etter dette vanvittige raidet, men han var det ville seg ikke. Kombinerer som skrevet meget godt med Karim Benzema igjennom oppgjøret og hadde fortjent målpoeng i kveld.

Innbyttere: 

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort tid for vurdering, men virket frisk i de ti minuttene han hadde på banen.

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid for vurdering, men gjorde en god jobb med å hjelpe til defensivt etter han kom inn.

Nacho (N/A): Spiller for kort tid for vurdering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.