Intervjuer

Ancelotti: Laget spilte veldig bra i 80 minutter

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti møtte pressen etter 2-1-seieren over Rayo Vallecano lørdag kveld.

Real Madrid slapp med skrekken mot et høytflyvende Rayo Vallecano, og kampen på Santiago Bernabéu endte med 2-1-seier til de kongehvite. På pressekonferansen etter kampen var det en fornøyd Carlo  06.11.21Ancelotti som møtte pressen, men som ikke var tilfreds med hvordan laget avsluttet kampen:

– Jeg så et lag som spilte veldig bra i 80 minutter. Vi hadde mange sjanser, og jeg tenkte vi måtte skåre ett mål til for å drepe kampen. Det tredje målet kom aldri, og når de scoret, hadde vi ti minutter med nerver og vi led for det. Men vi må se på det store bildet. Det er uvanlig for Karim å bomme på sjansene vi hadde i dag. Jeg er fornøyd fordi Rayo spiller god fotball og presser godt.

– De beste 80 minuttene i år

Ancelotti mener de første 80 minuttene av kampen er den beste fotballen Real Madrid har spilt i år, men at baklengsmålet hindret dem fra å spille slik hele kampen ut:

– Vi kom oss rundt presset og fant gode alternativer på topp, samt kontret godt. Hvis kampen hadde vært ferdig etter 80 minutter kunne vi ha sagt at det var vår beste prestasjon for sesongen, men vi klarte ikke å sette sjansene vi hadde og da slapp vi inn målet. Fra det tidspunktet kunne vi ikke ta risiko i spillet vårt. De ventet på at vi skulle miste ballen for å spille på kontraen.

Om byttene

Italieneren fortalte at Karim Benzema ble byttet av fordi han var sliten, kanskje ikke så rart for en spiller som tross alt nærmer seg 34 år. Samtidig var han full av lovord for Marco Asensio som fikk sjansen fra start:

– Jeg tok av Karim fordi han var sliten, og Marco, som hadde en strålende kamp. Så en annen endring på slutten av spillet for å få litt høyde i dødballene mot oss (Nacho inn for Carvajal).

Han fortsatte:

– Asensio har evnen til å spille som kantspiller eller mer sentralt. Han linket godt opp til Carvajal i dag og fikk tre mål mot Mallorca som midtbanespiller. For meg er det viktig at han føler seg viktig i laget, og det er han. Han ga en fantastisk assist for Kroos i dag, og spilte godt defensivt. Han linket godt sammen med Karim og Vinicius Jr. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen hans.

Til slutt delta Ancelotti noen tanker om situasjonen i Barcelona, og om nyheten om at Xavi Hernández tar over styringen etter Ronald Koeman fikk sparken for noen uker siden:

– Det er vanskelig for meg å snakke om Barcelona og deres situasjon. Jeg har mye respekt for klubben og for Xavi. De har kvalitetsspillere som kan få dem ut av denne vanskelige situasjonen. Det er en overraskelse at Barcelona ligger bak, men jeg tror at de kan snu det fordi det er en veldig lang sesong, og ligaen er veldig konkurransedyktig. Ligaen vil ikke vinnes med 100 poeng, alt kan fortsatt skje.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.