Real Madrid 2-1 Elche

Los Blancos hadde kontroll fra start til slutt, men kom bakpå etter en scoring av Calvo i andre omgang. Karim Benzema var omsider tilbake, og med sine to scoringer i løpet av de siste tjue minuttene så sikret han tre poeng.

Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 27
Lørdag 13.mars, kl:16.15

0-1 Dani Calvo (60′) – Assist: Tete Morente
1-1 Karim Benzema (73′) – Assist: Luka Modric
2-1 Karim Benzema (90+1′) – Assist: Rodrygo Goes

Los Blancos hadde en relativt god periode i både LaLiga Santander, og Champions League hvor de vant fem kamper på rad, før de nå har spilt uavgjort to kamper på rad. Dette har ført til at poengene de knappet innpå Atlético Madrid i ligaen, nå har stabilisert seg rundt seks poeng. Lørdag ettermiddag så var det nyopprykkede Elche som kom på besøk til hovedstaden, og nærmere bestemt Estadio Alfredo Di Stéfano for å kjempe om tre poeng.

Real Madrid: Courtois – Varane, Ramos (Rodrygo 61′), Nacho – Lucas, Valverde (Modric 62′), Casemiro, Isco (Kroos 62′), Mendy – Vinícius Júnior (Hazard 75′), Benzema

Elche: Badia – Barragan (Cifuentes 36′), Verdu, Calvo, Mojica – Morente (Mfulu 75′), Guti (Gonzalez 87′), Marcone, Fidel (Josema 87′) – Carillo, Boye (Josan 75′)

DE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende elleve spillere mot Elche.

Svært sjansefattig

Den første omgangen begynte i et særdeles rolig tempo hvor Real Madrid fordelte ballen rundt i sin noe uvanlige 3-5-2-formasjon. Elche la seg dypt, og forsvarte seg godt hvilket gjorde at et fåtall av sjanser ble skapt fra begge lag. Snaut tjue minutter ut i omgangen kom den første sjansen, og den kom på noe merkelig vis da Elche-forsvarer Barragan så ut til å dra på strekk, og mistet ballen rett til Valverde. Unggutten fra Uruguay hadde all verdens tid, men sendte kula hurtig en meter utenfor.

Like før halvtimen var Real Madrid frempå igjen, og denne gang var det Isco som forsøkte lykken med et skudd fra om lag tjue meter, men Badia hadde full kontroll og holdt kula i fast grep. Ti minutter før hvilen sendte Valverde en ball i bakrom som Vinícius Júnior løpte opp, og unggutten fant Benzema i feltet, men innlegget fikk en litt ufin stuss som gjorde at franskmannen satte skuddet en meter til side for mål. Det stod dermed 0-0 til pause.

Benzema redder dagen

Det skulle ikke gå mer enn fem minutter ut i den andre omgangen før vi fikk den første sjansen, og det var Benzema som snappet opp en ball på bakerste stolpe. Han tok ned ballen, la den til rette og sendte forsøket i nettveggen. En time ut i oppgjøret fikk kom kampens første scoring, og det var gjestene som utnyttet muligheten til å gå opp i føringen. Morente sendte et hjørnespark inn i feltet, hvor Dani Calvo steg til værs og headet ballen i mål via tverrliggeren, og ned bak Courtois til 0-1.

Ti minutter etter scoringen sendte innbytter Toni Kroos et frispark inn mot bakerste stolpe hvor Casemiro hadde plassert seg, men headingen fra brassen endte like utenfor. Et drøyt kvarter før full tid fikk omsider Real Madrid utliknet, og igjen var det et hjørnespark som ble sentralt. Kroos sendte kort til Modric som la ballen til rette, og prikket ut Benzema i feltet hvor franskmannen var iskald da han stanget ballen i mål til 1-1.

UTLIKNING: Karim Benzema stanget ballen i mål til 1-1 tjue minutter før slutt.

Noen minutter etter scoringen var det nære for Los Blancos igjen, hvor Benzema kombinerte flott med resten av laget før Casemiro klemte til fra 16 meter. Skuddet fikk en noe uventet skru, og endte opp med å sneie utsiden av stolpen. Fem minutter senere var samme mann frempå igjen, og denne gang med hodet, men også dette forsøket endte utenfor stengene.

I kampens siste ordinære spilleminutt var midtstopper Nacho på vei fremover, og han klemte til fra 16 meter, dog rett på Elche sin sisteskanse. På overtid av kampen kombinerte Benzema og Rodrygo, hvor førstnevnte fikk ballen tilbake og sendte den kontant i hjørnet på vakkert vis til 2-1. Dermed stod franskmannen frem nok en gang når Real Madrid trengte det, og sikret tre poeng med sin scoring nummer femten for sesongen i LaLiga Santander.

ISKALD: Karim Benzema dukket opp når Real Madrid trengte han som mest, og scoret to ganger mot Elche lørdag ettermiddag.

Thibaut Courtois (5): Får kun et skudd på seg i løpet av hele kampen, og det ender i mål. Kunne kanskje tatt headingen, men kan ikke klandres for at scoringen kommer. Uten om dette så er han relativt god med ballen i beina, og fordeler den greit rundt til midtstopperne sine.

Raphaël Varane (4): Taper duellen i forkant av scoringen, og trekkes for dette. Har ellers god kontroll sammen med resten av forsvaret enten det spilles 3-5-2 eller 4-3-3. Slipper seg noe mer løs enn vanlig, og involverer seg offensivt i banen med et skudd tidlig i kampen.

Sergio Ramos (5): Godt å se kapteinen tilbake igjen. Har relativt god kontroll sammen med resten av forsvaret, hvor de slipper til særdeles lite sjanser. Byttes ut like etter timen, og forhåpentligvis var dette et smart valg for å ikke overbelaste han.

Nacho Fernández (6): Den beste av de i forsvaret, og ikke grunnet det han gjør defensivt i banen, for der er de mer eller mindre like alle mann, men Nacho involverer seg også offensivt. Tar flere løp fremover i banen, har et par avslutninger og gjør alt i alt en god kamp.

Lucas Vázquez (6): Jobber knallhardt fra start til slutt, og kommer på løp langs siden ved flere anledninger. Skaper noen kombinasjoner, slår et par innlegg, og har samtidig full kontroll defensivt. God kamp av Lucas som nå har spilt flest kamper fra start i en sesong for Real Madrid.

Federico Valverde (4): Har en god pasning i bakrom mot Vinícius Júnior, og har et skudd like utenfor tidlig i første omgang, men uten om dette så er han lite involvert. Skulle gjerne sett han involvere seg enda mer fremover i banen med sine gode løp offensivt.

Carlos Casemiro (5): Viser seg frem mot slutten av oppgjøret da Real Madrid trenger mål. Slipper seg løs offensivt, og kommer til flere sjanser enn noen andre spillere. Har et par headinger som ender like utenfor, og like over mål, og kommer samtidig til et meget godt skudd som sneier stolpen. Viser at han er god når Real Madrid trenger mål.

Isco Alarcón (5): Spiller en godkjent kamp på midten hvor han involverer seg i oppbyggingen av spillet, og i kombinasjonene som skapes. Flink til å vri spillet fra side til side, men det mangler fortsatt litt gnist hos Isco. Skulle gjerne sett han enda mer besluttsom.

Ferland Mendy (3): Ingen god kamp av Mendy som venstre vingback, hvor han egentlig skulle fått stort spillerom offensivt, men dette klarer han ikke å utnytte. Er der som et spill-punkt, men stort mer enn det gjør han ikke. Defensivt er han ok, med unntak av et par situasjoner hvor han surrer litt.

Vinícius Júnior (6): Involverer seg en del dette oppgjøret, og går utrettelig på løp i bakrom, hvilket åpner opp plass for Benzema. Har et innlegg til Benzema som er veldig bra, og kunne fått med seg målpoeng der.

Karim Benzema (7 BB): Franskmannen er relativt usynlig i deler av oppgjøret, men kommer samtidig til flere avslutninger. Burde muligens scoret like etter halvtimen, men gjør opp for det med to gode scoringer i andre omgang. Tar lagene like langt med en scoring på hodet, og sikret tre poeng med et flott skudd. Virker leken, og spillesugen, og var banens beste.

Rodrygo Goes (6): Tilfører trygghet med ball, og litt besluttsomhet når han entrer gressmatta. Er delaktig i kombinasjoner, slår et par gode innlegg, og viser at han har noe å tilføre dette laget.

Luka Modric (5): Spiller trygt og godt den tiden han er på banen, og skal ha ros for den målgivende pasningen sin. Prikker ut Benzema perfekt i feltet.

Toni Kroos (5): Slår noen gode dødballer etter han entrer gressmatta, og er som vanlig særdeles trygg med ballen i beina. Treffer ofte på pasningene sine, og gjør få feil.

Eden Hazard (5): Veldig anonym det kvarteret han er på gressmatta, og skaper ikke spesielt mye, men er endelig skadefri igjen.