Nyheter

Ødegaard-scoring i derby-seier over Tottenham

Et kunststykke av et mål signert Erik Lamela stjal de fleste overskriftene da Arsenal fikk besøk av Tottenham, men en viss drammenser tegnet seg også på scoringslisten for første gang i Premier League.

Dette er en uke Martin Ødegaard ikke kommer til å glemme med det første. På torsdag fant han for første gang nettmaskene i en Arsenal-trøye da han fyrte av en rakett mot Olympiakos i Europa League. Fredag ble han av Ståle Solbakken utnevnt til ny landslagskaptein, og søndag kveld noterte han seg for scoring i 2-1-seieren i Nord-London-derbyet mot Tottenham.

Arsenal styrte det aller meste i første omgang, men så dukket Erik Lamela opp og sendte Spurs i ledelsen med det som er en sterk kandidat til årets mål – et mål som bør rammes inn og henges opp på et museum. Argentineren, som ble byttet inn etter 20 minutter da Son måtte ut med en skade, serverte en sylfrekk rabona mellom beina til Thomas Partey og i mål.

Reaksjonen til tidligere Real Madrid-spiller Sergio Reguilon sier det meste:

Så var det en 22 år gammel drammenser som skulle vise seg fram et par minutter før pause. Kieran Tierney sendte av gårde et innlegg langs bakken til Ødegaard, som kontrollert satte inn utlikningen. Midtbanespillerens første Premier League-mål.

Etter en drøy time ble Arsenal-spiss Alexandre Lacazette sparket ned i boksen av Davinson Sanchez. Dommer Michael Oliver pekte kontant på straffemerket, og fra ellevemeters-merket var ikke franskmannen vond å be. Satte ballen knallhardt ned i høyre hjørne. 2-1.

Tottenham måtte angripe i håp om å snu kampen, og nok en gang var det Erik Lamela som skulle havne i begivenhetenes sentrum. Et kvarter før slutt fikk han sitt andre gule for kvelden, og fikk med det marsjordre av dommer Oliver. Spurs ga seg ikke av den grunn, og et par minutter før slutt var Harry Kane et stolpetreff unna utlikning på The Emirates. Men det ville seg ikke.

Arsenal tok med det tre viktige poeng, og dermed lever ennå håpet om en plass i Europa neste sesong. Martin Ødegaard har virkelig funnet seg til rette i London, og det ser ut som at han trives godt under en Mikel Arteta som har gitt han mye tillit og spilletid.