Kamprapporter

Real Madrid 2-0 Valencia: Spillervurderinger

Real Madrid tok alle tre poengene mot Valencia i kveld etter to praktscoringer av Marco Asensio og Vinícius Jr.

Real Madrid 2-0 Valencia
Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga, runde 17
Torsdag 2. februar, kl: 21.00

1-0 Marco Asensio (52’) – Assist: Karim Benzema
2-0 Vinícius Jr. (54’) – Assist: Karim Benzema

Real Madrid hadde presset på seg da de tok imot Valencia på Santiago Bernabéu i kveld. Etter uavgjortresultatet med Real Sociedad på søndag hadde luken opp til Barcelona blitt hele fem poeng, og etter katalanernes seier mot Real Betis i går måtte Real Madrid vinne for unngå at luken ble på åtte poeng. De helhvite fra Madrid møtte Valencia for bare noen uker siden, i den spanske supercupen, og da måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Real Madrid startet kampen godt og skapte flere gode muligheter tidlig. Marco Asensio fikk en kjempesjanse alene med Mamardashvili, men avslutningen ble for dårlig. Like før det var spilt 20 minutter fikk Asensio muligheten på ny etter et mønsterangrep fra Real Madrid. Heller ikke denne gangen klarte spanjolen å utnytte sjansen. Det skjedde lite annet i førsteomgang før overtiden. Luka Modric plasserte et hjørnesparket på pannebrasken til Rüdiger, og tyskeren stanget ballen i mål. Scoringen ble derimot annullert etter en hårreisende dommeravgjørelse. Dermed sto det 0-0 til pause.

Det var tydelig at Real Madrid følte seg snytt, for de kom ut i fyr og flammer i andre omgang. Først leverte Asensio en klassiker, med et flott langskudd i lengste kryss. Et par minutter etterpå befant Vinícius seg i en posisjon hvor han kunne løpe så godt som upresset mot Valencia-buret. Ingen klarte å ta igjen brasilianeren som også var iskald foran mål. Dermed ledet Real Madrid plutselig 2-0, kun ni minutter inn i andreomgangen. Resten av omgangen handlet bare om Real Madrid, uten at de klarte å skape de aller største sjansene. Hjemmelaget kontrollerte inn seieren og tok dermed tre viktige poeng for å holde følge i toppen av LaLiga.

Saken fortsetter under bildet

DRØMMESCORING: Marco Asensio leverte sin signaturscoring i går, da han banket ballen i krysset fra langt hold.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Courtois var knapt involvert i det hele tatt i kveld, så det er rett og slett ikke så mye å si om prestasjonen hans.

Nacho Fernández (6): Nacho spilte nok en kamp på høyreback i Carvajals skadefravær. Spanjolen bidro med lite fremover på banen og det var generelt mye upresise pasnings og innlegg på siste tredjedel. Bedre som stopper!

Éder Militão (5): Militão har vært en av Real Madrid beste spillere denne sesongen, og også i kveld var han solid så lenge han var på banen. Dessverre måtte brasilianeren ut med skade etter en drøy halvtime spilt, som gjorde at ble tvunget av banen. Vi får krysse fingrene for at det ikke er noe alvorlig.

Antonio Rüdiger (6): Det ble litt ekstra ansvar på Rüdiger til å lede forsvaret etter Militãos skade, men det taklet tyskeren godt. Rett før pause satte han i tillegg ballen i mål, men fikk scoringen fratatt på en hysterisk måte. Ellers god kontroll bakover!

Eduardo Camavinga (7): De omfattende skadeproblemene i forsvar gjorde at Camavinga nok en gang måtte vikariere på venstreback. Franskmannen fortsetter å skinne ute av posisjon, både fremover og bakover på banen. Det er ikke mange spillere i LaLiga som takler like hardt og presist som Camavinga!

Dani Ceballos (8 BB): Dani Ceballos har vært i strålende form de siste ukene, og han fortsatte den gode følelsen også i kveldens kamp. Spanjolen løp og løp hele matchen, og han leverte et par flotte tekniske detaljer. En fantastisk kamp av Ceballos, og Real Madrids beste i kveld!

Toni Kroos (7): Toni Kroos startet som den mest sentrale og dype av de tre midtbanespillerne i kveld. Tyskeren strødde som vanlig rundt seg med pasninger som en dyptliggende playmaker. Dette er noe som fungerer godt i kamper hvor Real Madrid kontrollerer. En solid kamp av Kroos!

Luka Modric (7): Etter noen skuffende uker fikk vi se litt god gammel Modric-magi i kveld. Flere flotte detaljer, pasninger og sugende returløp. Kroaten burde nok hatt en assist i første omgang etter en fantastisk pasning til Asensio.

Marco Asensio (8): Asensio hadde tre kjempesjanser tidlig i kampen til å sende laget i føringen, men bommet dessverre på alle sammen. I andre omgang leverer han derimot en klassisk Asensio-scoring – et langskudd fra 20 meter i lengste kryss. Klassescoring!

Karim Benzema (6): Det var ikke mye Karim Benzema var involvert i første omgang, men han var ikke langt unna å levere en av sesongens målgivende pasninger. Sammen med resten av Real Madrid-laget løsnet det til Benzema etter pause. To målgivende pasninger på to minutter kan kalles en solid start på andre omgang. Dessverre virket det som at Real Madrids kaptein nok en gang gikk av med skade etter timen spilt.

Vincius Jr. (7): Vini Jr. spilte sin kamp nummer 200 for Real Madrid i kveld, og særlig i andre omgang viste han seg frem fra sin beste side. Driblingene og pasningene satt bedre enn de har gjort, og han leverte en vintage Vinícius-scoring like etter pause. God kamp av Vinícius!

Innbytterne:

Dani Carvajal (5): Det var nok ikke planlagt at Dani Carvajal skulle spille i kveld, men skaden til Militão gjorde at det ble nødvendig. Backen ble egentlig ikke utfordret i det hele tatt, men det var godt å se en back som var litt mer involvert fremover i banen.

Rodrygo Goes (5): Rodrygo kom inn for en skadet Benzema etter timen spilt, og brasilianeren leverte et godt innhopp. Han kombinerte godt med lagkameratene og hadde noen fine touch og finter.

Aurelién Tchouaméni (5): Tchouaméni var tilbake fra skade i kveld, og det var godt å se franskmannen i aksjon. Han bidro til å kontrollere inn kampen, uten å gjøre så alt for mye ut av seg. Viktig å ha Tchouaméni tilbake!

Federico Valverde (5): Det har vært noen tøffe uker for Valverde etter VM-pausen, men han virket litt friskere i innhoppet sitt i dag. Han satt ikke noe stort preg på kampen, men bidro til å dra i land seieren. En solid prestasjon!

1 comment

  1. Du verden, her kommer spillervurderingene på løpende bånd. Kjempeflott, og gode vurderinger. Real Madrid tilpasser seg godt sine skadeproblemer, og interessant med Camavinga som back og Ceballos på midtbanen. Håper at nye kontrakter med Asensio og Ceballos kommer på plass.

Legg inn en kommentar