Mallorca 1-0 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid måtte holde trykket oppe i dag for å minimere avstanden til Barcelona, men marginene, og taktikken, var ikke helt på plass.

Mallorca 1- 0 Real Madrid
Estadi Mallorca Son Moix, Mallorca
Søndag 5. februar, kl: 14.00

Andre halvdel av sesongen er nå i gang og Real Madrid gjestet midt på tabellen-laget Mallorca. Real Madrid kommer fra en sterk seier over Valencia og måtte fortsette trenden i dag. Barcelona har til overs å rote bort poeng i ligaen, så ingenting annet en seier var godt nok. Både Militao og Benzema måtte stå over dagens match. Militao vil mest sannsynlig være ute de neste 3-4 ukene, mens Benzema sin skade er mindre kritisk. Carvajal og Tchoumeni var heldigvis tilbake og fikk starte oppgjøret.

Kampbildet startet som mange andre. Real Madrid kontrollerer mye av spillet, Mallorca ligger lavt og satser på kontringer. Ut av det blå får Mallorca 1-0 scoringen. Ser først ut til at Muriqi vinner duellen, men det er faktisk Nacho som er sist på ballen. (U) heldig scoring. Real Madrid starter umiddelbart jakten på utlikningen, mens Mallorca igjen ligger lavt. Real Madrid kommer stort sett aldri lenger enn ut ved dørlinja og har ikke et eneste skudd mot mål i første omgang. Vertene er aggressive i presset og beskytter eget mål veldig godt. Det blir å prøve seg på langskudd, men det lykkes ikke. 1.omgangen mangler kreativitet og Ancelotti må ta grep.

Nacho selvmål
UHELDIG: Nacho er sist på ballen og scorer et uheldig selvmål

2.omgangen starter uten bytter, men Modric sendes rett i oppvarming. Madrid tar litt større sjanser og Mallorca kommer nesten i gjennom rundt det 50.minutt. Real Madrid får et fint gjennombrudd like etter og Vinicius skaffer straffe, dog noe litt billig. Rajkovic gjør mye ut av situasjonen og Asensio misser. Skjer altfor lite før 70 minutter, da Ancelotti gjør tre bytter. Alaba inn som venstre-back, Camavinga flyttes opp mot midten. Tcoumeni ofres for Kroos. Mariano kommer inn som spiss og flytter Rodrygo ut på kant. Mallorca svarer med å ta ut Kang-inn, sin klart beste kontringsspiller, og prøver å parkere bussen ut kampen. Real Madrid øker presset etter 80 minutter, men Mallorca er godt organisert og gjør lite feil. Real Madrid tvinges til flere langskudd denne kampen og ingen av de er på mål.  Mye begynner å skje på tampen. Real Madrid kommer til flere innlegg, men det står på marginene.

Real Madrid taper altså 1-0. Hovedstadslaget var klart best, men her må også Ancelotti ta noe av støyten. Rodrygo burde vært flyttet ut på kanten rett før 2.omgangen. Modric eller Kroos burde også ha kommet inn mye tidligere. Real Madrid hadde omtrent ingen gjennombrudd i løpet av kampen og burde satset på Mariano mye tidligere. Hadde mye suksess med inlegg på slutten av kampen og jeg er sikker på at om taktikken hadde vært annerledes fra start, ville alle tre poengene blitt med tilbake til hovedstaden. Er derimot mye å lære om matchen, spesielt når Benzema ikke er på banen. Uten Benzema har klubben ingen andre hodespillere i boks under åpent spill. Håper også Ancelotti inser dette.

Lunin (5): Overraskende start for Lunin etter en liten smell på Courtois og han har godt av erfaringen. Kan ikke ta mye av skylden for 1-0 scoringen. Er ellers lite involvert i kampen. Setter spillet kjapt i gang og flink til å spille seg ut.

Carvajal (4): Er offensiv og gjør som han pleier, men ser ofte etter innlegg i steden for å trekke seg innover. Funker dårlig uten Benzema i boks. Får dermed ikke bidratt noe særlig oppover på banen og får lite baller på seg bakover. Gjør en fantastisk inngrepen i det 85.minutt og hindrer muligens 2-0 scoringen.

Nacho (3): Skal ikke lastes hardt for 1-0 scoringen, men blir for svak i duellspillet mot Muriqi. Har grei kontroll ellers og slipper Mallorca lite til i 1.omgang. 2.omgangen er like stille og har grei kontroll i par med Rudiger. Trekker litt ned siden han forårsaket 1-0 scoringen.

Asensio (2): Kunne fulgt Mallorca-backen i forkant av 1-0 scoringen. Gjør ikke mye annet av seg i første omgang. Får muligheten fra straffemerket i 2.omgang, men bommer. Ikke mer å si om han i dag. Ferdig etter 70 minutter. Svakt.

Camavinga (6): Starter igjen som venstre-back og gjør en livsviktig takling i det sjette minutt. Flink til å følge Mallorca-kanten og er alltid tilgjengelig i angrepsposisjoner. Har også ganske god kontroll på sin kant, selvom flere av Mallorcas angrep rettes mot han. Flyttes opp på midten etter at Alaba byttes inn. Bidrar med det han kan i dag og gjør minimalt med feil. Får banens beste.

Valverde (3): Blir igjen litt tammere i en dypere posisjon. Sliter offensivt, men gjør en viktig defensiv jobb. Pådrar seg også gult kort i det 63.minutt og byttes ut like etter. Riktig bytte av Ancelotti etter en svak kamp av uruguyaneren.

Tchoumeni (4): Den franske giganten er tilbake i troppen. Vinner flere dueller og står i mot flere av kontringene. Får lite ut av det offensive spillet. Ofres for Kroos etter 70 minutter. Taktisk bytte.

Ceballos (4): Jobber og sliter som vanlig, men det klikker ikke offensivt. Snakker også på seg et gult kort rett etter 1.omgangen er blåst av.  I likhet med resten av midtbanen slites det med kreativiten, men gjør mye riktig defensivt. Byttes ut rundt 70 etter en ok kamp.

Vini (5): Lite involvert i de første 20, da mye av kampen skjer på midtbanen. Har noen rykk i ny og ne, men blir ikke mer. Pådrar seg også et gult kort mot slutten av 1.omgang og må stå over neste kamp. Skaffer straffe tidlig i 2.omgang og viser mye vilje. Kommer til en god mulighet rett før 70 minutter.

Rodrygo (1): Får igjen starte som spiss. Er bokstavelig talt usynlig i første omgang, bortsett fra et frispark som blåses over. Er like usynlig i de første 20 ut i 2.omgang. Her kunne det vært greit å gi noen andre muligheten! Flyttes ut til høyre-kanten etter at Mariano kommer inn, men det gjør ikke saken bedre. Real Madrid spilte med 10 mann i dag.

Rudiger (5): Gjør en god jobb bakover og er mer offensiv enn normalt.  Flink til å flytte ballen fra forsvarsleddet. Forsvaret har generelt greit kontroll i denne kampen. Har også et godt forsøk på mål rett før slutt.

Innbyttere:

Modric (4): Kommer inn i det 64.minutt og jobber mye i boksen. Pådrar seg gult kort etter en stygg takling. Flere gode innlegg på slutten av kampen. Burde startet i dag.

Kroos (4): Inn for å sikre kreativitet på midten og gjør som han pleier. Treffer på mye av pasningene, men tar ikke de største sjansene. Får til et pent innlegg på overtid, men treffer ingen Madrid-hoder. Har flere gode innlegg mot slutten av kampen, men Mallorca holder unna.

Alaba (5): Inn i sin originale rolle som venstre-back. Viktig for han å komme i gang etter skadeavbrekket. Fint innlegg på Mariano i det 86.minutt.

Mariano (5): Fin kamp for Mariano å prøve seg i. Løper som en helt på alt av baller, men det slås for lite inn i boks. Får en ok mulighet på innlegg fra Alaba, men lite å gjøre noe med. Stopper også en skummel overgangsmulighet for Mallorca og pådrar seg Real Madrids 5.gule rett før 90 minutter. Nytt forsøk fra hodet i det 93.minutt, men like utenfor. God kamp og er i likhet med Vinicius den beste offensive spilleren i dag.