Real Madrid 2-0 Granada

Det var Granada som hadde de største sjansene i den første omgangen, men i den andre tok Real Madrid mer og mer over oppgjøret. Først scoret Casemiro med hodet, og på overtid så satte Benzema spikeren i kista med sin scoring. Tre nye poeng i boks.

Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 15
Onsdag 23.desember, kl:19.45

1-0 Carlos Casemiro (56′) – Assist: Marco Asensio
2-0 Karim Benzema (x) – Assist: Isco Alarcón

Jula nærmer seg med stormskritt, og dagen før dagen skulle Real Madrid ut i aksjon mot fjorårets overraskelse i LaLiga, nemlig Granada. Med en miks av rutine, og en flere innlånte spillere så endte de på en kruttsterk 7.plass forrige sesong. Rundt den posisjonen har de holdt seg også denne sesongen, og det var derfor et tøft oppgjør som ventet onsdag kveld.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Valverde (Isco 78′), Casemiro, Kroos – Lucas (Vinícius Júnior 78′), Benzema, Rodrygo (Asensio 38′)

Granada: Silva – Foulquier (Quini 73′), Duarte, Herrera, Vallejo (Sánchez 84′), Neva – Milla, Eteki (Soro 63′), Kenedy (Suárez 63′) – Soldado (Molina 73′), Puertas

DE ELLEVE UTVALGTE: Det var få overraskelser fra start i oppgjøret mot Granada på lille juleaften.

Gjestene nærmest

Det var gjestene som kom til den første sjansen onsdag kveld, og det skulle ikke gå mange sekunder før de fikk den. Varane spilte en elendig pasning rett i en motspiller, og Granada kom to-mot-en, men avslutningen til Puertas endte himmelhøyt over. Et par minutter senere var det Real Madrid sin tur til å vise seg frem da Benzema ble spilt opp i rom, men franskmannen ble presset av utlånte Vallejo, og avslutningen endte like utenfor og til hjørnespark. Noen minutter senere forsøkte Rodrygo lykken med en avslutning, men forsøket endte rett på Silva.

Et kvarter ut i oppgjøret kom Real Madrid fremover på ny, hvor Toni Kroos var mannen som testet lykken, men også hans avslutning endte til side for mål. Etter dette var det egentlig ikke veldig mye av verdi som skjedde, men drøyt fem minutter før hvilen så måtte Rodrygo Goes forlate banen med noe som så ut til å være en skade på hamstringen. I omgangens siste ordinære spilleminutt fikk Puertas en ny stor sjanse da han mottok ballen rett foran Courtois, men han ble ubesluttsom, og forsøket endte i ingenting.

Spikeren i kista på overtid – igjen

Den andre omgangen begynte litt som den første avsluttet, altså med at ballen svingte fra side til side før sjansene kom. Etter ti minutter presset Real Madrid hardt, og skapte tre store sjanser. Først var det Asensio som hæl-flikket en ball fra Carvajal i stolpen, før Kroos klemte til, og målvakt måtte gi en retur. Deretter kom Asensio seg ned på siden, og fant Valverde i boksen, men avslutningen ble reddet av Silva. Kun et lite minutt senere kom omsider den første scoringen for Real Madrid da Asensio fikk ballen på siden, og sendte perfekt inn mot Casemiro i boksen, hvor brassen knuste Vallejo i lufta og stanget inn 1-0.

JUBLER: Både Karim Benzema og Lucas Vázquez jublet etter at Casemiro sendte Real Madrid i føringen.

Rett etter scoringen var Puertas frempå igjen, og angriperen klemte til, men avslutningen ble reddet av Courtois. Like etter timen kombinerte Benzema og Vázquez, hvor spilleren nesten kom alene gjennom, men et dårlig touch rett før skuddet ødela for kantspilleren. Under et minutt etter dette sendte Kroos inn et hjørnespark hvor Varane løpte seg fri og headet mot mål, men forsøket endte i klypene til Silva. Snaut tjue minutter før full tid mottok Lucas ballen like foran 16-meteren, og han klemte til, men forsøket endte en meter over.

Fem minutter før slutt angrep gjestene, hvor en ball ble sendt inn i boksen, og Herrera satte hodet til ballen, men forsøket gikk et par meter til side for mål. Med et minutt igjen av ordinær tid sendte Milla inn et innlegg som traff German Sánchez sitt hode, men headingen endte like over mål. På overtid fikk Asensio ballen på siden, og han fant Isco i boksen som sendte ballen til corner via en motspiller. Et lite minutt senere dro Asensio seg fremover, og klemte til, men forsøket gikk over tverrliggeren. Tre minutter på overtid kontret Real Madrid fremover. Isco til Benzema som tok med seg ballen, og sendte den i hjørnet med venstre fot. Smart skudd, og igjen setter Real Madrid spikeren i kista på overtid av oppgjøret.

SCORET IGJEN: Den franske angriperen scoret igjen, og er nå delt toppscorer i LaLiga Santander.

Thibaut Courtois (6): Den belgiske sisteskansen holder buret rent, og blir ikke utfordret veldig mange ganger i løpet av oppgjøret. Trygg på de skuddene som kommer hans vei, god med ballen i beina, og gjør alt i alt en solid kamp.

Dani Carvajal (6): Full kontroll defensivt gjennom hele oppgjøret, og det virker nesten som om gjestene spilte uten noen offensive spillere på hans side. Lenger frem i banen gjør han det helt ok. Har noen innlegg, og kombinerer greit, men det blir ikke til noe nevneverdig.

Raphaël Varane (5): Den som var mest «shaky» defensivt i oppgjøret mot Granada. Holder på å servere gjestene ledelsen etter kun et minutt med en svak pasning. Litt usikker med ball i beina, og selv om han har en heading offensivt i banen, så blir det ikke det helt store for franskmannen.

Sergio Ramos (6): Kapteinen spiller en kamp på det jevne, ingen nevneverdige feil, og som vanlig er han trygg med ballen i beina. Flyter litt frem og tilbake i banen, men gjør alt i alt en kamp på det jevne. Bidrar til å holde buret rent.

Ferland Mendy (6): Franskmannen jobber som en helt gjennom hele oppgjøret, hvor han løper opp og ned langs kanten hele tiden. Skaper noen kombinasjoner på siden, og er hakket mer aktiv når Asensio entrer banen. Defensivt har han full kontroll, og slipper omtrent ikke til noe som helst.

Federico Valverde (6): Sliter litt med å finne tilbake til formen han hadde før skaden, og det blir litt sånn midt på treet for unggutten. Løper masse, og jobber knallhardt, men blir løpende mye i mellom, og pasningene sitter ikke alltid like godt. Har en avslutning på mål, men klarer ikke overliste Silva. Må finne tilbake til det som gjorde han så god før skaden, nemlig drivene med ball fremover i banen.

Carlos Casemiro (7): Spiller en god kamp fra a til å. Defensivt jobber han hardt, bryter baller og hjelper forsvaret når det trengs. Offensivt slipper han seg litt mer løs i kveld, og er med fremover ved enkelte anledninger, blant annet når han scorer. Gjør et flott løp fra bak i feltet, og fullstendig knuser Vallejo i boksen på scoringen. God kamp fra brassen.

Toni Kroos (7): Tyskeren spiller en ny solid kamp på midten. Fordeler ballen med bravur, både fra side til side og fremover i banen. I tillegg slår han et par gode hjørnespark, selv om det ikke ender opp med mål. Varierer mellom å ligge dypt i banen, og samtidig flyte fremover. Har et solid skudd på mål, men Silva reddet forsøket.

Lucas Vázquez (5): Hans svakeste kamp på lenge, og ikke fordi han gjør mange feil, men fordi at han rett og slett ikke utretter så veldig mye. Løper mye, og jobber hardt, men innleggene og kombinasjonene sitter ikke helt som tidligere. Bruker også litt for mange touch når han kommer i gode posisjoner.

Karim Benzema (7): Egentlig en ganske midt på treet kamp fra franskmannen som tidvis er ganske usynlig. Gjør en del av jobben som ikke legges merke til med å gjenvinne baller, presse høyt og ikke minst kombinere med de andre i de offensive rekkene. Får scoringen sin på overtid etter et flott solo-raid hvor han setter ballen i mål med venstre fot.

Rodrygo Goes (6): Unggutten er tidvis frisk i åpningen, og har blant annet et driv fremover hvor han kommer til avslutning – dog rett på Silva. Må ut med skade like før pause, hvor det ser ut som om han har problemer med hamstringen. Håper det ikke er noe alvorlig!

Marco Asensio (8 BB): Spiller muligens sin første gode kamp denne sesongen, og det gjorde han med et brak. Kommer inn for en skadet Rodrygo, og er umiddelbart mer involvert enn brassen. Har et forsøk på et helt vanvittig hælspark som ender i stolpen, hvilket hadde vært en kandidat for årets mål. Slår en fantastisk målgivende pasning på scoringen til Casemiro, og er ellers veldig mye involvert med løp, kombinasjoner, og skudd. Godt innhopp!

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Får med seg en målgivende pasning, og virker litt mer på enn tidligere innhopp.

Vinícius Júnior (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Solid med ballen i beina, og flink til å drøye tid på siden.

Hvem syns du var Real Madrid sin beste onsdag kveld?