Kamprapporter

Real Madrid 2-0 Deportivo Alavés

Los Blancos fortsatte den gode trenden da Deportivo Alavés kom på besøk fredag kveld. Ikke bare scoret de to ganger, men de holdt også buret rent, hvilket betyr at luken til Barcelona fortsatt er på fire poeng.

Real Madrid 2-0 Deportivo Alavés
Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 35
Fredag 10.juli, kl:22.00

1-0 Karim Benzema (11′) – [Straffespark]
2-0 Marco Asensio (50′) – Assist: Karim Benzema

Los Blancos har vunnet hver eneste kamp siden fotballen, og nærmere bestemt LaLiga Santander startet opp igjen. Dette har ført de kongelige fra hovedstaden forbi Barcelona, og opp på tabelltopp med en luke på fire poeng. Ettersom det kun er fire kamper igjen av LaLiga Santander, og luken er på fire poeng så holder det med seier i tre av kampene, hvor den første muligheten kom allerede i kveld. Deportivo Alavés var laget som gjestet Estadio Alfredo Di Stéfano, og de hadde en stor oppgave foran seg med å snu den dårlige trenden med fem tap på rad.

Real Madrid: Courtois – Vázquez, Militão, Varane, Mendy – Modric (Valverde 69′), Casemiro (Brahim 90+4′), Kroos – Rodrygo (Isco 82′), Benzema (Hazard 82′), Asensio (Vinícius Júnior 69′)

Deportivo Alavés: Roberto – Navarro (Martin 23′), Ely, Laguardia, Marin – Burke, Fejsa (Mahmoud 55′), Camarasa, Mendez (Sainz 68′) – Joselu (Rodríguez 69′), Pérez (Rioja 55′)

Iskald fra krittmerket

Det var gjestene fra Baskerland som åpnet oppgjøret med en dobbeltsjanse hvor tidligere Real Madrid-spiller Joselu headet i tverrliggeren, før Lucas Pérez klemte til på returen, men Varane reddet på strek. Vertene skapte på sin første sjanse etter ti minutter da Mendy dro seg forbi Ximo, og ble felt. Dommeren var ikke i tvil og pekte på krittmerket. Karim Benzema gjorde seg klar i Sergio Ramos sitt fravær, og franskmannen gjorde ingen feil da han satte inn 1-0. Kun et par minutter senere var vertene frempå igjen, hvor Kroos ladet skuddfoten, men avslutningen endte i nettaket. Noen minutter etter dette kombinerte Mendy og Benzema flott, hvor backen tok seg inn i feltet og sendte ballen på tvers. En motspiller taklet ballen mot eget mål, men et mesterstykke av Roberto hindret mål imot.

Like etter halvspilt omgang kom gjestene fremover igjen, hvor Burke stormet opp langs siden og sendte ballen mot mål, men Courtois reddet forsøket. Ti minutter senere var skotten frempå igjen, hvor han dro seg forbi Lucas og Militão før han fant Joselu i feltet som skled avslutningen langt utenfor. Fem minutter på overtid av den første omgangen satte Los Blancos tempo fremover på ny, hvor Rodrygo sendte til Benzema, men avslutningen til franskmannen endte rett på Roberto. Dermed stod det 1-0 til da lagene gikk inn garderoben ved halv tid.

Asensio dobler ledelsen

Det skulle ikke gå mange minutter av den andre omgangen før vertene doblet ledelsen. Modric sendte til Benzema i bakrom som akkurat lurte offside-linja, og franskmannen tok med seg ballen helt frem til mål før han spilte tversover til Asensio som ventet ut målvakt og satte ballen i åpent mål. Like før timen dro Asensio seg fremover i banen, før han slapp til Benzema som ladet skuddfoten. Roberto reddet, men måtte gi en retur og der var Modric som sendte ballen på tvers, dog uten noen mottaker. Minuttet senere så spilte Benzema frem unge Rodrygo, og brassen skjøt med venstre fot, men igjen reddet Roberto. Et par minutter etter dette var gjestene med Joselu frempå igjen, og spanjolen sendte ballen hardt mot mål, men Courtois reddet vakkert. Kort tid etter dette kom kantspiller Edgar seg inn i boksen, men forsøket på å finne en medspiller foran mål ble snappet av en offensiv belgier i buret til Los Blancos.

Vertene stormet rett i angrep, hvor Rodrygo headet til Benzema som videre fant Lucas på motsatt ende av feltet, men forsøket ble sleivet langt utenfor. Med tjue minutter igjen å spille forsøkte Modric lykken fra tjuefem meter med venstre fot – rett i klypene på Roberto. Et kvarter før full tid knappet Kroos en dårlig pasning, og dro seg fremover før han slapp til Benzema. Franskmannen brukte lang tid før han fant Vinícius Júnior i feltet som på merkelig vis mistet ballen videre til Rodrygo, og brassen klemte til, men igjen reddet Roberto. Fem minutter før full tid testet Isco lykken da han curlet ballen mot det lengste krysset fra kanten av 16-meteren, men Roberto var der nok en gang. Flere sjanser ble det ikke, og Los Blancos sikret tre ny poeng hvor de holdt buret rent nok en gang.

Spillerbørsen:

Thibaut Courtois (7): Belgieren har ikke veldig mye å gjøre i oppgjøret, men må ut i aksjon ved enkelte tilfeller. Litt heldig at han ikke slipper inn mål etter to minutter, men etter dette har han full kontroll. Er offensiv i feltet når motspillere spilles gjennom, og redder flott på flere skudd. Nok en god kamp av belgieren.

Lucas Vázquez (5): Spiller i en uvant posisjon selv om han har spilt back ved enkelte anledninger tidligere. Klarer seg greit i begynnelsen, og involverer seg en del offensivt. Sliter omsider mer når Burke flyttes over på siden hans, hvor han blir utfordret forsvarsteknisk, på hurtighet og på styrke. Sliter med å få has på skotten, men gjør seg heller ikke veldig bort.

Eder Militão (6): Har noen meget solid involveringer defensivt, spesielt hvor han løper igjen Joselu og får kastet opp en fot for å få vekk ballen. Er hurtig og har ikke problem med tempoet til hverken Joselu eller Pérez. Sliter med Burke ved et par anledninger, men gjestene får ikke noe ut av det. Slår en rekke gode pasninger, spesielt lange. Viser at han er til å stole på.

Raphaël Varane (6): Er den tryggeste defensivt av de bak der, og har nesten ikke en eneste situasjon hvor han ikke har «kontroll». Solid i luftrommet, presser på riktig tidspunkt, og har noen meget gode pasninger. Virker som om han begynner å finne tonen med Militão, og beviser at han kan spille både som høyre og venstre midtstopper.

Ferland Mendy (7): Franskmannen er Real Madrid sin beste spiller i åpningen, hvor han involverer seg offensivt og har full kontroll defensivt. Gjør det svært vanskelig for Ximo som etterhvert feller Mendy og lager straffespark. Sliter noe mer mot Martin, men er delaktig i en rekke kombinasjoner, og viser både frem glimt av teknikk og sin ekstreme hurtighet. God kamp.

Luka Modric (6): Kroaten styrer tempoet i kampen sammen med Kroos, og er delaktig i en rekke kombinasjoner. Kunne ved enkelte anledninger valgt pasningen som er mer krevende og mer i lengderetning, men skaper god flyt i spillet og han flere gode involveringer. Tredje sist på scoring nummer to hvor han spiller Benzema flott gjennom.

Carlos Casemiro (6): Brassen er relativt usynlig dette oppgjøret, men gjør jobben sin som alltid. Flink til å flytte seg ned som midtstopper om Varane eller Militão forsvinner fremover, og det samme gjelder backene når de angriper. Bryter noen baller, og har noen flott pasninger hvor han vender spillet. Kunne involvert seg noe mer offensivt i banen.

Toni Kroos (6): Tyskeren spiller ingen dårlig kamp, og har full kontroll på midten sammen med sine sedvanlige makkere. Har noen meget gode pasninger, spesielt i kombinasjonsspill med enten Mendy, Rodrygo eller Benzema. Spiller flere medspillere gjennom eller opp i gode posisjoner. Holder god flyt i ballen, og er viktig i fasen hvor Los Blancos dominerer spillet.

Marco Asensio (6): Spanjolen har igjen en kamp hvor han varierer i form av deltakelse i spillet, men når han involverer seg så skjer det som oftest et eller annet. Skaper noen gode kombinasjoner, har et par avslutninger mot mål, og ikke minst så scorer han målet som setter spikeren i kista. Venter mesterlig ut Roberto før han setter kula i åpent mål.

Karim Benzema (8 BB): Franskmannen var iskald fra krittmerket i begynnelsen av oppgjøret hvor han sendte ballen motsatt vei av Roberto. Dermed noterte han seg for sin attende scoring i LaLiga denne sesongen, og tjuetredje totalt. Får også med seg en målgivende pasning i andre omgang hvor han sniker seg på riktig side av offside-linja, og spiller Asensio på blank kasse. Han åttende målgivende i LaLiga, og ellevte totalt. Faller som vanlig litt for ofte dypt i banen, men er banen beste i kveld.

Rodrygo Goes (7): Unggutten får endelig prøve seg som venstre kantspiller, og leverer tidvis meget gode prestasjoner. Kombinerer flott med Mendy, Benzema og Kroos. Tar flere flott løp inn i boksen, hvilket i begynnelsen av oppgjøret resulterer i noen harde kroppstaklinger. Går hardt inn i dueller, virker uredd og glimter til med mange gode involveringer.

Innbytterne: 

Federico Valverde (5): Spiller stabilt og jevnt den tiden han er på banen. Tilfører ikke spesielt mye, men gjør heller ingen nevneverdige feil. Stabiliserer midten litt, og tilfører friske bein. Kan være noe mer fremover-rettet.

Vinícius Júnior (5): Heller ikke han tilfører spesielt mye den tiden han er på banen, men forsøker å involvere seg ved flere anledninger. Har et par driblinger (noen for mange også), og kommer til en avslutning dog uten å overliste Roberto. Er heldig når han får dyttet ballen videre til Rodrygo i feltet med ca 15 min igjen å spille, men ebber ut i intet.

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men det hyggelig å se belgieren tilbake på banen igjen etter skade.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men også han er det hyggelig å se på banen igjen. Forsøker å skape noen kombinasjoner og har en avslutning mot lengste kryss som reddes av Roberto.

Brahim Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Kommer inn de siste to minuttene, og får en del juling ettersom Alavés ønsket å skape stopp i spillet.

Hva tenker du om våre vurderinger? 

1 comment

  1. Bra, men Modric var ikke 3. sist på skåringa til Asensio, det var Rodrygo 🙂

Legg inn en kommentar