Cadiz 0-2 Real Madrid: Spillervurderinger

Etter oppvartningen i Champions League var det rett tilbake til ligafotballen og møtet med Cadiz. Kampen måtte vinnes om Real Madrid skal ha sjans på ligagullet.

Cadiz – Real Madrid
Estadio Nuevo Mirandilla, Andalusia
La Liga, runde 29
Lørdag 15.april, klokken 21:00

Etter en pen oppvartning mot Chelsea i midtuken, var det duket for et viktig La Liga oppgjør. Real Madrid er hele 13 poeng bak Barcelona, med 9 kamper igjen, så alle poeng er livsviktig i kampen om gullet. Cadiz bør være en enkel motstander og ligger på 15.plass i ligaen. De har 2 seire, 1 tap og 3 uavgjort på sine siste 6 matcher, så ingen altfor dårlig statistikk.

Ancelotti gjør rett ved å hvile flere sentrale spillere. Carvajal, som ikke har fysikken til 2 kamper i uken lenger, ofres for Vazquez. Valverde, Ceballos og Tchoumeni starter på midten. Viktig hvile for Modric og Kroos. Rodrygo fikk starte på venstre-siden og Asensio fikk en ny start på høyre-siden. Fint å se at også Vinicius får velfortjent hvile når sesongen nærmer seg slutten.

Cadiz åpner matchen ved å stå høyt på Madrids halvdel. Første sjanse går til Madrid da Benzema får en fin skuddmulighet etter 4 minutter, men skuddet blokkes. Real Madrid tar mer over etter de første 5, men Cadiz får plutselig en kjempesjanse etter 11 minutter. Skuddet går i stanga. Real Madrid får dermed en fin mulighet selv like etter. Etter et par flotte kombinasjoner får Asensio ballen i boksen og skyter, på halv-volley, rett i keeper.  Real Madrid fortsetter å holde trykket oppe og Benzema blir spilt pent i gjennom av Asensio. Cadiz-keeper Gil holder unna igjen. Her burde franskmannen gjort 1-0. Er Real Madrid som styrer matchen mest etter at omgangen er halvspilt. Mot slutten av omgangen angripes det mye via Rodrygo og brasilianeren leker seg regelrett med Cadiz-forsvaret. Dette må også være en av de beste tekniske oppvisningene Rodrygo har hatt i Madrid-drakta noen gang. Brasilianeren får en god mulighet etter 40 minutter, før Ceballos får en sjanse selv fra corner like etter. Cadiz-keeper Gil rydder unna alt. Real Madrid er det klart beste laget og burde ledet både 1 og 2-0 før blåsen.

Lekestue: Rodrygo var helt enorm i 1.omgangen.

2.omgangen starter rett på. Rodrygo får igjen en kjempesjanse, men Gil holder unna atter en gang. Flott ball av Militao. Madrid enda kjempemulighet etter 56 minutter. Asensio vender pent mot Valverde, som legger ballen inn mot Rodrygo, men brasilianeren blir presset ut. Er utrolig at det fortsatt står 0-0. Real Madrid fortsetter å presse på og skaper sjanser ved omtrent hvert angrep. Cadiz er knallharde i forsvar og nekter å slippe til hovedstadslaget. Blir ofte litt sånn når Madrid møter dyptliggende forsvar. Ting snur derimot etter 71 minutter. Nacho får ballen på 20 meter og skyter hardt i venstre-hjørne. Endelig 1-0! Deretter begynner ting å åpne seg litt opp. Like etter gjør Valverde et fint driv fremover og slipper kontrollert til Asensio som setter 2-0. Kampen er definitivt avgjort etter dette. Rodrygo og Valverde tas av 10 minutter før slutt. Cadiz pusher litt mer mot slutten av kampen, men bortelaget har kontroll. Real Madrid sikrer dermed 3 viktige poeng i gullkampen og er i skrivende stund 10 poeng bak Barcelona. Får håpe Getafe gjør jobben i morgen!

Courtois (6): Får ikke et eneste skudd mot seg i 1.omgangen. God kontroll i boks og stødig med ballen mellom bena. Like rolig i 2.omgang. Kjedelig dag på jobb.

Vazquez (5): Dekker ikke venstresiden godt nok når hjemmelaget skyter i stanga etter 11 minutter. Gjør opp litt for dette underveis og er veldig energisk fremover på banen. Vazquez er en god erstatter for Carvajal i kamper der laget får lite i mot. Byttes ut etter 66 minutter. God kamp og fortjente å avslutte, men riktig at Camavinga byttes inn.

Militao (7): God kontroll sentralt, både i hode og løpsdueller. Får nesten assist på ballen til Rodrygo (er Rudiger som egentlig er kjent for dette av de to).

Rudiger (6): Fin kontroll sammen med Militao. Trenger ikke å gjøre stort i kveld.

Nacho (7): Får lite i mot seg på venstre-siden og alltid spillbar i angrep. Fantastisk scoring fra 20 meter etter 71 minutter. Dribler seg også nesten inn i mål etter 79 minutter. Har masse energi mot slutten av kampen og vil hele tiden skape muligheter. Beste forsvareren i dag!

Valverde (7): Ikke så mye om melde om han i store deler av første omgangen. Ligger litt dypere og har noen fine driv fremover en gang i blant. Litt mer offensivt involvert i 2.omgang. Får en nesten-assist på ballen til Rodrygo. Fint arbeid i forkant av Asensio-scoringen. Ut etter 79 minutter. God kamp og klarer å involvere seg mer selv om han spiller sentralt.

Ceballos (6): God til å finte seg i gjennom og slå baller, samtidig som han jobber beinhardt. Er veldig god defensivt mot slutten av kampen og gjør det han skal gjøre.

Tchoumeni (5): Lite involvert i 1.omgang, men markerer seg med noen pene baller i blant. De defensive egenskapene er ikke like viktig i kveld, i hvert fall ikke før scoringen. Roter nesten bort ledelsen etter 73 minutter etter å ha glemt seg bort litt. Har en mesterlig involvering etter 85 minutter og unngår muligens en redusering. Helt ok i dag.

Rodrygo (8)BB: Litt lite involvert tidlig i kampen, da mye spilles sentralt, men gjør mye riktig når han først får ballen. Ting skal definitivt snu etterhvert. Dribler halve Cadiz-forsvaret etter 34 minutter og skaper en kjempemulighet. Vakkert å se på! Etter dette får han flere baller på sin kant og får selv en god mulighet etter 40 minutter. Rodrygo er helt vanvittig rå i kveld! Åpner 2.omgangen godt også. Får en kjempemulighet av Militao, men Gil er i veien igjen. Får også en mulighet 10 minutter senere, men blir for svak i duellen mot Fali. Byttes ut etter 79 minutter. Var kun scoring som manglet i dag.

Benzema (6): Fikk en fin skuddmulighet tidlig i kampen, men skuddet ble blokkert. Blir spilt igjennom i boksen av Asensio etter 16 minutter og prøver å legge ballen forbi keeper, men Gil får akkurat en fot i veien. Burde derimot ha scoret her. Får igjen en kjempemulighet av Rodrygo, via Ceballos, etter 34 minutter, men slår ballen i tverliggeren. Benzema åpner 2.omgangen på samme vis. Venter litt for lenge med avslutningene ofte og roter bort noen store sjanser. Skyter igjen i stanga i det 61.minutt. Virker litt sliten på slutten av kampen og burde blitt tatt av etter scoringene, men gjennomfører allikevel. Helt ok fra franskmannen i dag, men brenner noen store sjanser.

Asensio (7): Får en pen sjanse etter 15 minutter, men skyter rett på keeper. Slår Benzema vakkert i gjennom med hælen etter 16 minutter. Dabber litt av etterhvert. Er tredje-sist på kjempemuligheten etter 56 minutter. Fint sett av spanjolen. Flott scoring etter 75 minutter. Setter nesten 3-0 helt på tampen. Pen kamp av spanjolen.

Innbyttere:

Camavinga (6): Kommer inn i det 66 minutt for å gi et ekstra puff i angrepet, mens Rudiger dekker venstre-kanten. Etter 2-0 scoringen angriper Cadiz mye på venstre-kanten og Camavinga blir litt avkledd. Har som vanlig stålkontroll når han fører ballen fremover og viser igjen hvorfor han hører hjemme i start-elleveren, helst på midtbanen.

Hazard: Inn etter 79 minutter. Spennende å se Hazard på banen igjen. For liten tid til vurdering.

Modric: Inn etter 79 minutter. For liten tid til vurdering.

Trener:

Ancelotti: Klok beslutning å hvile flere sentrale spillere og samtidig involvere flere som ikke spiller like mye. Viktig å ha flere i kampform når sesongen snevrer seg. Treffer også godt med å ha Rodrygo på venstre-siden. Riktig bytte med Camavinga inn for Vazquez. Franskmannen kommer inn som ekstra brikke i angrepet, mens Rudiger dekker venstre-kanten. Bytter ut Rodrygo 10 minutter før start og gir litt minutter til Hazard. Valverde får også hvile litt. Burde derimot tatt av Benzema tidligere.