Magnus André Larsens spesialer

Mina Finstad Berg: – Det var enormt stort å jobbe med El Clásico

I anledning av Real Madrids El Clásico-seier, har vi intervjuet tre av landets fremste eksperter på spansk fotball.

Mina Finstad Berg har fulgt spansk fotball i en årrekke og syntes det stort å få jobbe med en av klubbfotballens største kamper.

Det var enormt stort å jobbe med El Clásico, oppgjøret er jo en av de absolutt største i verden og det er en kamp man skal behandle med respekt. Jeg har sett oppgjørene mellom Barcelona og Real Madrid siden jeg var liten, og kvelder som i går er definisjonen av en drømmejobb for meg. Oppgjøret har så mange dimensjoner og det virker som folk var fornøyde med sendingen. En god build-up til en slik kamp skal bare mangle og jeg har selv fulgt spansk fotball lenge, vi som er tilhengere av spansk fotball er ikke bortskjemte når det kommer til studio til oppgjørene. 

TV2-eksperten synes kampen var veldig interessant og at Real Madrid tok en fortjent seier, men det kunne fort gått annerledes.

Jeg synes Real Madrid fortjente seieren. Kampen var veldig interessant og i første omgang kunne kampen gått begge veier. Barcelona skapte de største sjansene, selv om Los Blancos hadde mye av banespillet. Det er vankelig å si hvordan kampen hadde utviklet seg om de hadde satt en av de store sjansene fra Arthur, Messi eller Griezmann. 

Men i andre omgang endret det seg.

I andre omgang tok Real Madrid fullstendig over og dominerer omgangen totalt. Det er flere enkeltspillere som i den omgangen leverer helt utrolige prestasjoner, spesielt Casemiro. Han er alltid god, men i går var han enorm hele kampen. Flere av taklingene hans var både vanvittig sterke og avgjørende.

Vågale og smarte?

Magnar Kvalvik er kommentator for Strive Sport og er en av tre i den kjente podcasten LaLigaLoca. Han har mye kunnskap og erfaring når det kommer til spansk fotball og mange vil mene at han har vært en gudfar for den spanske fotballen i Norge.

Han mente Real Madrid både var vågale og smarte i kampen mot Barcelona.

Jeg sitter igjen med et inntrykk av at Real Madrid fikk uttelling for å ha vært smarte og vågale i kampen. De var modige når de presset Barcelona høyt og gjorde gjestene svært ukomfortable. Real Madrid var strukturerte og duellsterke  når de lå lavt, som gjorde det vanskelig for gjestene å finne åpninger på siste tredjedel. Zinedine Zidane var smart med laguttaket, begge kantene fant seg godt til rette i rommene bak Semedo og Alba. Spesielt Valverde-trekket var overraskende og framstår som godt gjennomtenkt. 

Det var ikke bare Magnar som ble overrasket, men også hans Strive-kollega Endre Lübeck.

Jeg ble veldig positivt overrasket over Real Madrid, spesielt måten de spilte seg ut bakfra da Barcelona forsøkte å presse høyt. Det var imponerende og jeg synes også Thibaut Courtois har tatt store steg de siste årene. I kampen var han like trygg med ballen i beina som hans ukjente bror Postmann Pat er når han lever post til innbyggerne i Greendale. 

Thibaut Courtois 27.11.2019

Endre mener det var små marginer som sørget for at det ikke ble seier mot Levante og Manchester City, men at laget også ikke har vært på sitt beste den siste tiden.

Det var fryktelig sterkt at flere av spillerne som har variert denne sesongen leverte varene i går og vel så det. Jeg tenker spesielt på Kroos og Carvajal som viste seg fra sin beste side. Vinicius var også stor og tilfører dette laget en ekstra dimensjon med rykk, fart, finter og en vill fryktløshet. Først og fremst var det hele laget som imponerte. Laget viste teamwork, intelligens, talent og stå-på-vilje. Det er det ikke så mange andre enn Real Madrid som klarer å få til i kombinasjon på et så høyt nivå. Samtidig handler det også om små marginer, og det er viktig å påpeke at sluttresultatet fort hadde vært annerledes om Barcelona hadde satt noen av megasjansene sine. Men i går var marginene på Real Madrid sin side, og det synes jeg de fortjente etter en tøff uke. 

Jonas Giæver er kjent fra LaLigaLoca, og har publisert spennende fotballinnhold for en rekke anerkjente aviser. Sportsjournalisten syntes oppgjøret var en av de mer underholdende på lang tid, og trakk fram det gode forsvarsspillet enn de blendende angrepene.

Det sier sitt når de tre beste spillerne i denne kampen, i hvert fall i min bok, er Casemiro, Carvajal og Semedo. Det var vanvittig intensitet fra begge lag, men målene var av det mer tilfeldige slaget. Begge avslutningene scorer til 2 på børsen, men akkurat det tror jeg ikke Real Madrid-supporterne burde bry seg om. Det ble en fortjent seier til Zidanes menn, og første gang på svært lenge jeg kan si jeg synes Real Madrid både var best og tok en fortjent seier i en El Clásico.  

Jonas ble veldig imponert av Casemiros fantastiske kamp og mener oppgjøret kan være definerende for brasilianeren sin karriere.

Han stopper Messi nærmest egenhendig i store deler av oppgjøret, og kjeppjager Barcelona ut fra den sentrale midtbanen. Flere av taklingene og gjenvinningene hans er enestående. Om Real Madrid klarer å bygge en offensiv trio foran han, som faktisk leverer på det jevne, så snakker vi fort om et spennende lag inn mot neste sesong. 

Casemiro mot Barcelona
KRIGER: Casemiro spilte en strålende kamp i El Clásico på Santiago Bernabéu i mars.

Det var mange som undret seg når Zidane valgt Marcelo fra start framfor solide Mendy, og Mina mener avgjørelsen var avgjørende.

Jeg ble veldig overrasket når han startet, Mendy har vært bra og veldig solid. Med tanke på Barcelonas enorme krefter når de har dagen, tenkte jeg Zidane ville gå for Mendy. Som kjent har ikke Marcelo vært i godt gammelt slag den siste tiden og nettopp derfor overrasket han meg veldig positivt i denne kampen. Vi vet alle at han har mye å bidra med offensivt, men hav var også god defensivt og har noen utrolige inngriper som avverget mål, spesielt når Messi var på vei igjennom. 

 

Ferland Mendy
DEBUT: Ferland Mendy under sin offisielle Real Madrid-debut i 2-2-kampen borte mot Villarreal i september 2019.

Fotballelskeren har mange minner fra El Clásico, men det er naturligvis noe hun husker bedre enn annet.

Ronaldinho som blir applaudert av banen fra Real Madrid-fans på Bernabéu har brent seg fast. Det handler også like mye om supporterne sin reaksjon som prestasjonen til Ronaldinho. Det var så storslått av tilskuerne og gikk inn på meg grunnet verdigheten i øyeblikket. Oppgjørene er nærmest alltid fantastiske, spesielt fra tiden med Mourinho og Guardiola. Da var det krig hver eneste gang og du visste aldri hva du fikk servert når du skulle se El Clásico, bortsett fra kaos og drama. De kampene står igjen som helt enormt intense oppgjør, men det er også spillere som har hatt spektakulære kamper og sørget for mange minner. Jeg glemmer aldri når Bale parkerte Bartra med farten sin i Copa del Rey. Det var jo ikke en av de største kampene, men et øyeblikk så spektakulært at jeg aldri glemmer det. Sergio Ramos og Messi er jo figurer som har blitt mytiske i disse kampene.  

Mina liker også at det vokser fram nye profiler i kampene, som Casemiro og måten han feiret seieren på. Hun er også veldig stor fan av Fede Valverde og mener han har potensiale til å bli en enorm stor spiller i Madrid.

Selv om jeg synes Casemiro var banes gigant, så leverer Valverde nok en fabelaktig kamp mot en veldig god motstander. Dette er den store gjennombrudds sesongen hans, måten han har vokst og utviklet seg på er fantastisk. Han er blitt en nøkkelspiller og favoritt hos fansen. Han bidrar overalt nærmest, både offensivt og defensivt. Uruguayaneren har tempo, energi, vilje, løpskraft, innstillingen og innsatsen er stor. Han er kul å se på og en komplett midtbanespiller, alt man kan ønske seg fra en slik type midtbanespiller. 21-åringen er den spilleren jeg følger tettest fra Real Madrid denne sesongen, han er ung og vil bare bli bedre.

– Valverde er et slags symbol på generasjonsskiftet til Real Madrid

Hun kan fortelle at Valverde er den del av generasjonsskiftet hun mener Real Madrid har planlagt bedre enn Barcelona, og at de hvite har kommet mye lenger i den prosessen.

De har vært smartere enn Barcelona så langt i den prosessen og Valverde er et av de største eksemplene på det. Han har vært der i flere år, spilt for Castilla og blitt sendt på utlån for å utvikle seg. Nå får han sjansen og er spilleren mange har ventet på. Han fikk ikke så mye omtale og forventningene var ikke all verdens etter låneoppholdet i Deportivo, men han har kommet som et smell. Det ble kjøpt stjerner i sommer, Hazard har vært skadepreget og Jovic er en historie for seg selv. Valverde står virkelig frem, og det er kult at han har vært en del av prosessen og fått lov til å utvikle seg. Han er et godt eksempel på det nye Real Madrid som kommer til å utvikle seg de neste årene med flere aldrende spillere på vei ut. Valverde er et slags symbol på generasjonsskiftet til Real Madrid og det ser ut som de har en god plan. Foreløpig ligger de ganske langt foran Barcelona på den fronten.

Federico Valverde & Luka Modric 2.2.2020 N2

Bedre prestasjoner enn forventet grunnet Hazard sine skader?

Real Madrid har gått noen skjær i sjøen i LaLiga, men prestert bedre enn jeg hadde trodd uten Hazard. De har levert oppløftende prestasjoner i El Clásico og det er kult at Isco har begynt å levere godt spill. Han jobber knallhardt og var nære scoring med et fantastisk skudd i går. De har derimot et veldig tungt utgangspunkt i Champions League. City har to bortemål og neste kamp spilles i Manchester, men jeg tror sjansene for LaLiga-triumf er god. Det går ikke på skinner i Barcelona og det er ikke noen andre som kan true Real Madrid.

Legg inn en kommentar