Kamprapporter

Real Madrid 2-0 Athletic Club: Spillervurderinger

Real Madrid sikret sitt første trofé for sesongen etter 2-0-seieren mot Athletic Club i finalen av Supercopa de España.

Etter å ha vunnet El Clásico på onsdag og sikret finalebilletten var det duket for Real Madrids første finale for sesongen. Athletic Club slo ut Atlético Madrid i sin semifinale, og dermed skulle baskerne møte Real Madrid for tredje gang denne sesongen – nå i en finale. Og for tredje gang denne sesongen endte det altså med Real Madrid-seier. Kampen utspilte seg nok litt som man hadde sett for seg – en tettspilt affære med mange dueller, hvor det handlet om å sette de få sjansene man ville få. Ingen av lagene skapte de store sjansene i førsteomgang, men Luka Modric åpnet scoringsballet like før pause. Et flott forarbeid av Rodrygo sørget for at kroaten kunne banke inn 1-0 fra like utenfor sekstenmeteren.

Benzema både skaffet og scoret på straffe i begynnelsen av andre omgang, og etter det virket det som at luften gitt litt ut av Athletic-ballongen. De regjerende mesterne skapte noen halvsjanser på innlegg, men det ble ikke det helt store. Det så lenge ut som at Real Madrid skulle ro i lang seieren, men det ble ikke fullt så enkelt. Noen minutter før fulltid blokkerte Militão en heading, som hadde retning i mål, med armen. Dermed ble det dømt et helt riktig straffespark til Athletic, og kanskje et noe strengt rødt kort til den brasilianske stopperen. Det gjør allikevel ingenting, for Real Madrids langstrakte keeper leverte en av de beste strafferedningen man har sett på lang tid. Kampen endte dermed 2-0, og Real Madrid sikret seg sin andre Supercopa-tittel på tre år.

Høydepunkter fra kampen kan du se her: 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (8): Det så ut til å bli en rolig kveld på jobben for Thibaut Courtois i kveld, ettersom han knapt blir utfordret i det hele tatt. Men når laget trenger han som mest leverer han likevel. Med noen minutter igjen av kampen og en utvist Militão leverer han en strålende redning på straffesparket til Raúl García. Belgieren slenger seg egentlig, men lang som han er klarer han å allikevel å redde skuddet med en tåspiss som henger igjen i midten av målet. Matchvinnerredning på en ellers rolig dag for Courtois!

Lucas Vázquez (6): Lucas Vázquez fikk muligheten på høyreback etter at Dani Carvajal testet positivt for Covid-19 på torsdag. Spanjolen jobber som alltid utrettelig opp og ned den høyresiden, og han blir ikke testet særlig mye defensivt i denne kampen. En god kamp av Lucas Vázquez, som nok en gang viser seg som et brukbart alternativ på høyreback.

Éder Militão (7): Etter en skuffende kamp mot Barcelona på onsdag klarte Éder Militão å heve seg til finalen. Brasilianeren var farlig frempå på et par dødballer i første omgang, uten at ble noe mer enn et par halvsjanser ut av det. Han er allikevel sterk mot Iñaki Williams i duellene, og han tar for seg i duellspillet på dødballer – noe som er Athletic sin spesialitet. Mot slutten av kampen får han allikevel et litt strengt idømt rødt kort, selv om det ikke er noe å si på straffesparket.

David Alaba (6): Selv om David Alaba ikke er like dominant i luftrommet som det sin stoppermakker er, gjør han allikevel en god jobb bak der. Han er ekstremt god med ball i beina, noe som gir laget en større ro når Athletic pressen høyt. Med et par viktige defensive involveringer er totalsummen en svært godkjent kamp av Alaba, og det var godt å ha lederegenskapene til østerrikeren tilbake i laget.

Ferland Mendy (7): Ferland Mendy spiller nok en fantastisk kamp på Real Madrids venstreback. Stakkars Alex Berenguer som må prøve å komme seg forbi franskmannen, for det er så godt som umulig. Mendy er også god begge veier i denne kampen. Han er svært godt til å avansere med ball i fart og skape ubalanse hos motstanderen, og han kombinerer generelt sett godt med resten av Real Madrids venstreside. I tillegg legger han inn en strålende takling i førsteomgang som hindrer farlig kontring imot. 

Luka Modric (9 BB): Hva kan man si om Luka Modric som ikke allerede er sagt? Han beviser igjen at han er evigung, og man begynner rett og slet gå tom for ord for å beskrive hvor god Luka Modric er. Kroaten viser nok en gang hvorfor han får fornyet kontrakt med Real Madrid til neste sesong. 36-åringen er en magiker med ball i beina, og i kveld scorer han også et flott mål. Han briljerer på midtbanen slik han alltid gjør med gode pasninger, tuneller og flotte tekniske detaljer. Real Madrids beste i finalen, slik han også var i semifinalen.

Casemiro (7): Det ble en litt roligere kamp for Casemiro i dag enn det var mot Barcelona på onsdag, men brasilianeren leverer allikevel en god prestasjon. I førsteomgang har noen brukbare målsjanser og er god til å bryte opp noen av kontringsmulighetene som Athletic fikk. I tillegg har han som alltid noen svært gode taklinger foran Real Madrids sekstenmeter. Når han attpåtil briljerer med noen hælspark på egen banehalvdel vet man at det er en finale.

Toni Kroos (7):  Toni Kroos er en mester på å spille finaler! Tyskeren er, med sin urokkelig ro, livsviktig for å gi Real Madrid den kontrollen som kom til å prege hele oppgjøret. Han vender spill mesterlig med både korte og lange pasninger, kombinerer strålende med alle rundt seg og bidrar godt defensivt. Nok en strålende kamp av Toni Kroos!

Rodrygo Goes (7): Rodrygo erstatter en småskadet Asensio i lagoppstillingen, og det er vanskelig å helt forstå hvem som er førstevalg på høyrekanten for øyeblikket. Unggutten er positiv fra start og involverer seg mye, noe som til slutt resulterer i en strålende assist til Luka Modric. Brasilianeren fortjener også honnør for godt og lojalt defensivt arbeid. Blir byttet ut etter en drøy time på banen, men definitivt en positiv opptreden av Rodrygo.

Karim Benzema (7): Karim Benzema møter ofte i dypet slik han alltid gjør og involverer seg mye i spillet. Franskmannen er også iskald fra straffemerket etter å ha skaffet straffen selv. I tillegg til å bli avgjørende fremover i banen jobber franskmannen også utrettelig defensivt i denne kampen, og han har faktisk et par gode involvering bakover i banen. Nok en flott kamp av Karim Benzema!

Vinícius Júnior (6): Er ganske rolig til seg selv å være i førsteomgang, man han gjør et par viktige involveringer defensivt allikevel. I andre omgang blir det mer rom å løpe i, og det benytter han seg mer og mer av. Vini virker allikevel litt sliten, og det var ikke en like dominant prestasjon som vi har blitt vant til å se fra han denne sesongen. Blir tatt av noen minutter igjen av kampen, og det var nok lurt.

Innbyttere: 

Fede Valverde (6): Valverde får ikke muligheten fra start i finalen etter å ha scoret matchvinnerscoringen i El Clásico, men han får en knapp halvtime på banen likevel. Han spiller ute på høyrekant, hvilket nok ikke er uruguayanerens beste posisjon. 23-åringen utretter ikke så veldig mye i løpet av minuttene han er på banen. 

Marcelo (N/A): Spiller for kort for vurdering. Allikevel gøy å se Marcelo få noen minutter i finalen og løfte sitt første trofé som Real Madrid-kaptein.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.