Intervjuer

Ancelotti slår tilbake mot Xavis kommentarer

Etter en intens og jevn kamp var det Real Madrid om trakk det lengste strået. Xavi hevder allikevel at hans lag fortjente seieren

Real Madrid vant sin femte El Clasico på rad etter gårsdagens seier. Barcelona var kanskje det beste laget til tider og viste stor progresjon fra de siste oppgjørene, men Real Madrid gjennomførte kampplanen perfekt. Xavi antydet etter kampen at hans Barcelona fortjente seieren og at det var de som var det beste laget. Ancelotti slo umiddelbart tilbake.

– Jeg er ikke enig i dette. Barcelona dominerte ikke kampen, ideen vår var å ligge dypt og vente på kontringsmulighetene. Å ligge lavt er kanskje ikke den peneste måten å spille fotball på, men det passer godt med spillerne våres.

Og dette har fungerte godt for Real Madrid flere ganger denne sesongen. Real Madrid har slått alle sine beste motstandere så langt. Inter Milan, Atletico Madrid, Sevilla og Barcelona, to ganger. Under Ancelotti spiller Real Madrid mer direkte fotball enn tidligere. Zidane introduserte en mer passiv stil i sin siste periode. Laget dominerte som regel ballbesittelsen i de fleste kamper og var mer forsiktige i angrepssituasjoner. Ancelotti åpner for flere gjennombrudd fremover, samt bedre utnyttelse av farten og målteften til angrepsrekken.

Så det er ikke mye hold i kommentarene til Xavi. Statistikken antyder heller ikke at Barcelona fortjente å vinne kampen noe mer enn Real Madrid. Men fint å se at rivaleriet fortsatt lever. Ses til finalen på søndag!

Legg inn en kommentar