Kamprapporter

Real Madrid 1-1 Valencia (4-2): Spillervurderinger

Real Madrid sikret seg finaleplass i Supercopa de España etter å ha slått Valencia på straffekonkurranse.

Real Madrid 1-1 Valencia
King Fahd International Stadium, Riyadh
Supercopa de España, semifinale
Onsdag 11. januar, kl: 20.00

Karim Benzema (39’) – Straffespark
Samuel Lino (46’) – Assist: Toni Lato

I går kveld var det duket for semifinale mellom Real Madrid og  Valencia i Supercopa de España. Real Madrid har vunnet turneringen to av de siste tre årene, og håpet hos supporterne var derfor stort.

Kampen åpnet slik man hadde sett for seg, med Real Madrid som dominerte ballinnhavet. Valencia ventet på kontringer og forsøkte å bruke farten til Kluivert i bakrom. Ingen av lagene klarte å skape de store sjansene, men Real Madrid viste til tider gode tendenser. Like før pause fikk Benzema, som hadde vært aktiv hele kampen, straffespark etter et flott forarbeid. Franskmannen var iskald og sendte Real Madrid i føringen til pause.

Like etter hvilen svarte Valencia umiddelbart. Et fantastisk innlegg fra Lato på bakerste stolpe fant Lino, som hadde snikt seg inn bak ryggen til Lucas Vázquez. Store deler av andre omgang ble preget av et Real Madrid-lag som slet med å bryte ned Valencias mellomhøye blokk. Vinícius fikk en kjempesjanse på overtid, men en god redning hindret en eventyrlig avslutning på kampen.

Ekstraomgangene fortsatte i stor grad i samme stil, og kampen ebbet ut i straffekonkurranse. Begge lag scoret på sine to første straffer, før Cömert bommet for Valencia. Modric, Kroos, Asensio, Moriba og Guillamon var alle iskalde, men Courtois reddet til slutt Gayás straffe. Dermed går Real Madrid til supercupfinale hvor de møter vinneren av Barcelona og Real Betis.

Saken fortsetter under bildet

STRAFFEHELT: Thibaut Courtois beviste nok en gang at han er en straffespesialist da han reddet den avgjørende straffen mot Valencia i semifinalen av Supercopa de España.

Spillervurderinger:

 

Thibaut Courtois (6): Det var ikke mye Courtois ble tvunget til å gjøre i denne kampen, men når laget trengte han som mest leverte han. En solid redning i ekstraomgangene og den avgjørende strafferedningen beviser nok en gang hvor viktig han er for Real Madrid.

Lucas Vázquez (5): Det var godt innlegg som ble slått i forkant av 1-1-scoringen, men Lucas mistet likevel markeringen på bakerste stolpe. Ellers hadde spanjolen brukbar kontroll på Lino. Byttet ut etter en drøy time med skade.

Éder Militão (5): Militão hadde stort sett god kontroll sammen med Rüdiger i midtforsvaret i denne kampen. I andre omgang fikk han et hardt skudd i hodet, og han ble derfor byttet ut.

Antonio Rüdiger (5): Det var ikke mye Real Madrids stoppere måtte håndtere i denne kampen, men Rüdiger og Militão hadde god kontroll sammen. Særlig Rüdiger var god til å falle av i riktige tidspunkt og løpe opp langpasningene i bakrom fra Valencia.

Nacho Fernández (6 BB): Nacho endte opp med å spille både venstreback og stopper i går. Spanjolen leverte en solid kamp hvor han stort sett hadde god kontroll både på kant og spiss. På en litt dyster Real Madrid-dag var  det nok til å bli kåret til banens beste.

Toni Kroos (6): En god kamp av Toni Kroos i kveld! Han traff på 96% av pasningene sine og var spilleren med flest touch i løpet av kampen. I tillegg var han iskald fra straffemerket i straffekonkurransen.

Eduardo Camavinga (4):Den franske unggutten fikk sjansen fra start i Tchouaménis fravær. Han sparket som alltid godt fra seg i duellene på midten, noe som også gjorde at han pådro seg et gult kort før pause. Det er nok også grunnen til at 20-åringen byttet ut halvveis.

Federico Valverde (5): Fede Valverde viste mer energi i denne kampen en vi har sett tidligere i 2023. Han bidro med mer offensivt og hadde også en viktig involvering i egen boks i ekstraomgangene.

Rodrygo Goes (4): Det ble en svært stille aften for Rodrygo i kveld. Han klarte ikke å involverer seg så mye i sentrale posisjoner som vi er vant til å se ham i. Skuffende kamp!

Karim Benzema (6): I denne kampen fikk vi se glimt av Benzema sin enorme klasse. Han var mye involvert i første omgang med gode kombinasjoner og driblinger, og han både skaffet og scoret straffespark.

Vinícius Jr. (5): Vi har dessverre ikke sett den beste utgaven av Vinicius etter VM-pausen, og i store deler av kampen var han også stille. I ekstraomgangen våknet brasilianeren litt til liv og da skapte Real Madrid med en gang mer farligheter.

Innbytterne:

Marco Asensio (5): Kom innpå og tilførte ny energi i Real Madrids angrep. Det løsnet litt i angrep etter byttene mot slutten av andre omgang, uten at Asensio klarte å involvere seg alt for mye.

Dani Carvajal (5): Laget fikk mye bedre kontroll på sin høyreside med Carvajal på banen, og spanjolen virket full av energi. Han løp masse og presset høyt. Godt innhopp!

Luka Modric (5): Ikke den mest innflytelsesrike Modric-kampen vi har sett, men han bidrar alltid til ekstra ballsikkerhet på midtbanen. I går ble det litt ekstra defensivt arbeid i fraværet av en ren defensiv midtbanespiller ved siden av seg. God straffe!

Ferland Mendy (5): Det var egentlig ikke planlagt at Mendy skulle spille i denne kampen, men skadeproblemene i forsvar gjorde det nødvendig. Franskmannen ble knapt satt på noen prøver, men han hadde en viktig klarering i egen boks.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort for vurdering

1 comment

Legg inn en kommentar