Atletico Madrid 3 – 1 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid og Atlético Madrid sto samlet i ett minutts stillhet før kampen. Dessverre for Real Madrid skjønte de ikke at markeringen var ferdig før etter kampen.

Atlético Madrid 3 – 1 Real Madrid
Civitas Metropolitano, Madrid
La Liga, Runde 6
Søndag 24. september, 21:00

Forventningene var høye foran årets første Madrileño, og Real Madrid kom fulle av selvtillit inn på gressmatta. Rett før kampstart samlet lagene seg og markerte ett minutts stillhet for journalisten Pepe Domingo Castaño. Dessverre hadde noen glemt å fortelle Real Madrid-spillerne når markeringen var over, og kampen var over før de rakk å summe seg.

For publikum hadde så vidt rukket å sette seg før Samuel Lino plukket ut en ledig Morata inne i feltet, som på vakkert vis headet vertene i ledelsen. En marerittstart for Real Madrid.

Og vondt skulle bli til verre for de hvitkledde. Etter 18 minutter glapp markeringen i feltet igjen, denne gangen på Griezmann som også kunne heade ballen i målet. Real Madrid-spillerne så lamslåtte ut, og det var nok flere enn meg som fryktet at dette kunne bli en ordentlig stygg kamp sett med Real Madrid-øyne.

Håpet skulle imidlertid tennes, for de hvitkledde spilte seg stadig mer inn i kampen og skapte sjanser. Toni Kroos dro av en Atletico-spiller på vakkert vis like utenfor sekstenmeteren før han klinet ballen inn i kassa. 2-1, og poeng var virkelig innen rekkevidde!

Men den andre omgangen startet likt som den første. Ett minutt inn i omgangen og Morata fikk stå helt alene inne i feltet igjen. Nok en markeringsglipp og 3-1. Skulle det skje noe måtte det skje raskt.

Ancelotti forsøkte seg med et tremanssbytte. Fran Garcia, Camavinga og Lucas Vazquez gikk ut til fordel for Tchouaméni, Mendy og Nacho. Kunne dette være grepet som tok Real Madrid inn i kampen igjen, da?

Neida. Spillerne kom på men ikke mye endret på seg. Real Madrid slet voldsomt med å skape noen gode sjanser. 20 skudd men bare 5 på mål. Dessuten var det drøying uten like fra vertene – det er i det minste klassisk El Derbi!

Dermed endte det med et bittert tap for lillebror og erkerival Atlético Madrid. Real Madrid sin seiersrekke er stoppet, og det er på tide å ta seg en titt i speilet for samtlige av de hvitkledde på banen i dag. Dette holdt rett og slett ikke mål!

Kepa Arrizabalaga (4): Hadde en meget god redning i første omgang som holdt liv i kampen. Kunne kanskje tatt 2-0, men vanskelig. Ellers en ganske rolig kamp.

Lucas Vázquez (3): Vázquez slet med å komme seg inn i kampen. Ble byttet ut etter 57 min uten å ha bidratt noe særlig med noe som helst.

Antonio Rüdiger (3): Bedre enn sin stopperkollega, men fortsatt ingen god kamp av tyskeren. Det var mye svakt i forsvaret denne kampen. Fremstod egentlig ganske rotete.

David Alaba (2): En helt håpløs kamp av David Alabba. SJeldent har man sett ham så ute av komfortsonen, og gjøre så mange feil. Glipper markeringen på Morata både på 1-0 og på 3-0. Klarer samtidig å kjefte på lagkameratene for hans egen feil. Helt på jordet i kveld.

Fran García (3): Skapte litt offensivt og kom til en del innlegsmuligheter. Var derimot dårlig til å treffe noe som helst annet enn en Atlético-spiller. Skulle fått fortsette men ble bytett ut i andre omgang.

Toni Kroos (5): Først og fremst et nydelig mål. Treffer også på 78/79 pasninger i kveld. Skapte samtidig ganske lite, og ble mye spill på tvers eller bakover.

Eduardo Camavinga (3): Gjorde en OK jobb defensivt, men offensivt var det svakt. Byttet ut etter 57 min, og slet med å markere seg store deler av kampen.

Fede Valverde (3): En voldsomt svak førsteomgang, og fulgte egentlig ikke opp med noe bedre i andre. Bommet på alle innleggene og lange ballene i dag, han! Ingen god statistikk.

Luka Modric (2): Dro på seg et gult kort like før pause, mistet ballen tre ganger, og så ble han byttet ut. Det var vel egentlig det meste han gjorde i dag.

Jude Bellingham (3): Klarte aldri å logge seg på i kampen. Ble effektivt tatt ut av kampen og slet spesielt med å markere seg på en midtbane bestående av fem spillere. Hans dårligste kamp i Real Madrid-trøyen hittil. Vi får håpe det ikke vedvarer.

Rodrygo Goes (3): Forsøkte å skape litt, men slet i de avgjørende situasjonene. Hadde et skuddforsøk innenfor feltet som han kanskje burde satt, og ellers var han ganske usynlig.

Innbyttere:

Aurelién Tchouaméni (4): Forsøkte å sette opp tempoet litt da han kom inn, og det fungerte innledningsvis. Etter hvert ble han derimot dratt mer ut av kampen, og skapte ganske lite. Gjorde dog ingen store feil eller involveringer.

Joselu (4): Kom inn på et allerede håpløst Real Madrid-lag, og markerte seg lite. Hadde noen gode involveringer, blant annet da han dempet ballen på brystet ned til Rodrygo som fyrte utenfor mål. Hadde 18 ballberøringer totalt, så det er lite man kan klare å få til da.

Brahim Dias (6 BB): Kom inn og var absolutt et friskt pust. Hadde energi og forsøkte seg flere ganger ute på kanten. En av Real Madrid-spilleren som skapte mest til tross for at han kun spilte rundt 20 minutter. Belønnes derfor med BB i dag også.

Nacho (3): Kom inn på høyrebacken men skapte veldig lite. Samtidig gjorde han ingen store feil, så en rolig dag på jobben

Ferland Mendy (2): At Mendy i det hele tatt ble byttet på når Real Madrid lå under 3-1 er et mysterium. Er på grensen til ubrukelig offensivt, og var ikke mye å hamle opp med defensivt. Pådro seg et gult kort. Skulle blitt sittende på benken.