Real Madrid sikret seg tre viktige poeng mot Getafe på hjemmebane, og dermed sikret de seg en luke på fire poeng i toppen av LaLiga.

Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
LaLiga Santander, runde 33
2. juli 2020, kl. 22:00

1-0 Sergio Ramos 50’ (str)

Torsdag kveld var det duket for byoppgjør mellom Real Madrid og Getafe på Estadio Alfredo Di Stéfano, og med seier ville Los Blancos skaffe seg en firepoengs luke ned til Barcelona på toppen av tabellen. Getafe på sin side kjemper om plass i de europeiske turneringene neste sesong, så det er ingen tvil om at sto mye på spill for begge lag. Getafe var nok ekstra sugne på revansj etter Real Madrids 0-3 seier på Coliseum Alfonso Pérez i januar. Med Eden Hazard ute av troppen var det også knyttet stor spenning til hvordan Real Madrid kom til å se ut framover på banen, og hvorvidt vi skulle bli vitne til et nytt Vinícius-show.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane (Militão 33’), Mendy – Modric (Valverde 64’), Casemiro, Kroos – Isco (Asensio 64’), Benzema (Mariano 92’), Vinícius Jr. (Rodrygo 64’)

Getafe: Soria – Suárez (Duro 70’), Djené, Etxeita, Oliveira – Nyom, Arrambarri (Ángel 84’), Timor (Fajr 84’), Maksimovic, Cucurella – Mata (Molina 75’)

To gode keepere

De første ti minuttene av kampen var relativt lite innholdsrike. Getafe var nære ved en anledning på dødball, men Courtois klarte å redde Etxeita sin avslutning. Real Madrid på sin side skapte særdeles lite framover, og det var tydelig at det lugget litt for hjemmelaget i innledningen. Getafe fortsatte å presse Real Madrid uten at Los Blancos klarte å skape noe som helst. Hjemmelaget slet faktisk med å spille seg ut av sin egen halvdel. Real Madrids første sjanse kom ikke før i det 23. minutt da Vinícius Jr. fikk en kjempemulighet fra kort hold. Avslutningen med en lang tå var bra, men en flott Soria-redning hindret Real Madrid-ledelse.

Real Madrid var også laget som skulle skape den neste sjansen, denne gangen ved Isco. Ramos slo et godt innlegg på bakerste stolpen mot midtbanespilleren, men vinkelen ble noe smal. Dermed klarte Soria å slå ballen ut til hjørnespark. Like i forkant av dette var det et lite stopp i spillet da Varane måtte kaste inn håndkle etter en smell mot hodet. Dermed ble Zidane tvunget til å gjøre et tidlig bytte med å sette inn Éder Militão. Noen flere store sjanser ble det ikke i første omgang, selv om begge lag åpnet seg litt mer opp før hvilen. Dermed sto det 0-0 til pause.

Avgjørende Ramos

Andre omgang startet i samme spor som den første, men mye frispark og dueller, men lite sjanser. Flere Real Madrid-spillere var slurvete i pasningsspillet, og de slet dermed med å etablere noe ordentlig press på bortelaget. Omgangens første sjanse kom like før timen spilt da Modric fikk skutt fra om lag 20 meter, men en flott god redning av Soria førte til hjørnespark. På kontringen etter den påfølgende corneren kom Mata til en avslutning for gjestene, men ballen landet på nettaket. Getafe lyktes godt i å bryte opp spillet til Real Madrid, noe som førte til at Zidane gjennomførte et trippelbytte. Inn kom Valverde, Asensio og Rodrygo i et forsøk på å løse opp stillingskrigen.

Ramos straffe mot Getafe
SIKKER: Ramos scoret på straffesparket mot Getafe og sikret tre viktige poeng.

Etter byttene løsnet det litt mer opp for Real Madrid og kombinasjonen gikk mye raskere framover på banen. Rodrygo tilførte en gjennombruddskraft Isco ikke hadde og både Valverde og Asensio kom inn med løpskraft. Dette skulle gi resultater. Real Madrid spilte seg flott ut av et høyt Getafe-press, og en nydelig Benzema-pasning sendte Carvajal stormende ned høyrekanten. Backen skar seg innover i banen og ble felt av Oliveira innenfor sekstenmeteren. Dermed fikk Ramos muligheten fra straffemerket. Stopperen gjorde ingen feil og sendte Real Madrid i ledelsen ti minutter før slutt. Etter dette gikk luften litt ut av Getafe-ballongen, og hjemmelaget klarte å ro seieren i land med ganske god kontroll. Dermed sikret Real Madrid seg en luke på fire poeng i toppen av LaLiga.

Thibaut Courtois (6): Belgieren hadde en svært viktig redning tidlig i kampen, og fremsto selvsikker i den første omgangen. Han hadde et par dårlige involveringer med ballen, men han hadde stort sett kontroll bakover. En god kamp av Courtois.

Daniel Carvajal (6): Han pådro seg et tidlig gult kort, og virket ikke å roe seg noe ned etter det. Med litt dårligere timing kunne backen fort vært utvist i kveld. Hadde god kontroll på Cucurella så lenge han var på banen, og slapp lite forbi seg i andre omgang. Ble selvsagt også avgjørende med å skaffe straffen som førte til 1-0-scoringen.

Raphaël Varane (5): Dessverre ble det en kort kveld for Varane. Franskmannen ble byttet ut etter en drøy halvtime etter en smell i hodet. Før dette var han solid i duellspillet hadde noen viktige klareringer.

Sergio Ramos (7 BB): Ramos hadde flere svært viktige involveringer defensivt, blant annet da han hindret en Getafe-spiller i å komme alene med Courtois med en flott takling. Kapteinen hadde også svært god kontroll i boksen og var enorm i duellspillet. Han scoret også kampens eneste mål og ble derfor avgjørende for laget sitt.

Ferland Mendy (4): Mendy var tilbake på venstrebacken i kveld, men franskmannen imponerte ingen. Han slet stort med å holde på ball de gangene Getafe presset høyt, og et par ganger var han involvert i farlige balltap. Han taklet allikevel duellene med sterke Nyom godt og hadde relativt god kontroll defensivt på sin side.

Luka Modric (4): Kroaten hadde uvanlig mange pasningsfeil og dårlige involveringer til han å være. Han virket til tider sliten og gikk veldig halvveis inn i press. Langt i fra en god kamp av kroaten. Derfor ble han en del av trippelbyttet og erstattet av Valverde.

Carlos Casemiro (6): Casemiro kjempet som bare det med de sterke midtbanespillerne til Getafe hele kampen, og han kom stor sett vinnende ut av de fleste duellene. Faktisk var Casemiro spilleren som vant flest hodedueller av alle på banen. Brasilianeren kom nok ut av denne kampen med noen blåmerker.

Toni Kroos (5): Det ble en kamp med mye dueller på midten, og der ble nok Kroos litt for lett i kveld. Han hadde likevel relativt god kontroll med ballen, selv om til og med han slet litt med Getafe-presset til tider. Tyskeren traff på nesten 90% av pasningene sine i kveld, hvilket er ganske bra med tanke på hvor høyt og intenst motstanderne presset. En godkjent kamp av Kroos.

Isco Alarcón (4): Med unntak av volleyen Soria fikk dyttet ut til corner, var Isco fullstendig usynlig i første omgang. Han forsvant helt mellom leddene til Getafe, og det ble opp til Benzema å komme dypt å hjelpe de bakre rekkene med å spille seg ut. Heller ikke andre omgang ble noe bedre for spanjolen, og dermed ble han erstattet av Rodrygo etter en drøy time.

Vinícius Júnior (4): Vinícius fikk starte i Hazard sitt fravær, men han klarte ikke å prege kampen slik han pleier. Alt for sjeldent klarte han å komme seg ned langs venstrekanten på et klassisk Vinícius-løp, og han ble ofte alt for lett i duellene med Nyom og Suárez. Ingen god kamp av brasilianeren.

Karim Benzema (5): I første omgang ble Benzema tvunget noe dypere i banen på grunn av fraværet av Isco i det rommet, og dermed ble han ikke like toneangivende framover. Franskmannen var allikevel viktig for laget klarte å spille seg bedre ut i løpet av andre omgang, nettopp fordi han tok disse løpene. Han kom også til et par, relativt ufarlige, avslutninger. Etter trippelbyttene ble spissen mer og mer involvert, og pasningen til Carvajal i forkant av straffen er helt utsøkt.

Rodrygo Goes (6): Kom inn med fart og gjennombruddskraft, noe laget manglet med Isco på banen. Var også involvert i spillet før Carvajal skaffet straffe, og ble på den måten viktig for å sikre resultatet. Ble mindre og mindre toneangivende mot slutten av kampen.

Éder Militão (5): Militão ble kastet innpå like etter halvtimen spilt for en skadet Varane. Virket ikke å være noe særlig preget av dette og viste ingen tendenser til innbytterpuls. Som resten av laget slet han litt med å takle det høye presset til Getafe. Brasilianeren ga fra seg ballen et par ganger, men hadde stort sett god kontroll med kulen i beina.

Marco Asensio (5): Asensio klarte ikke å påvirke kampen i noe særlig stor grad, men han bidro med litt fart langs kanten. Han skapte litt problemer for høyresiden til Getafe og kom seg forbi til et par innlegg.

Federico Valverde (5): Kom inn med litt løpskraft på midten og ble en viktig del av å dra i land seieren på slutten.

Mariano (N/A): Spiller for kort til å få noen vurdering