Real Madrid 0-1 Barcelona: Spillervurderinger

Real Madrid tapte 0-1 mot Barcelona på Santiago Bernabéu i går kveld, og har et tøft utgangspunkt før den andre semifinalekampen på Camp Nou.

Real Madrid 0–1 Barcelona
Santiago Bernabéu, Madrid
Copa del Rey, semifinale
Torsdag 2. mars, kl. 21:00

0-1 (26’) Edér Militão – selvmål

Torsdag kveld var det duket for verdens største klubboppgjør da Real Madrid tok imot Barcelona til El Clásico på Santiago Bernabéu. Det var tredje gang de to rivalene møtte hverandre denne sesongen, og lagene sto med en seier hver i forkant av oppgjøret. Denne gangen spilte lagene det første av to oppgjør i semifinalen av Copa del Rey, og Real Madrid ønsket selvsagt å skaffe seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou. Med store skadeproblemer i Barcelona-leiren var det nok mange optimistiske Real Madrid-supportere.

Real Madrid startet kampen best på Santiago Bernabéu og kom egentlig til å dominere hele den første omgangen. Barcelona slet med å spille seg ut, særlig de første 20 minuttene, og Real Madrid vant ballen i gunstige posisjoner flere ganger. Benzema satte også ballen i mål for de hvitkledde fra Madrid, men scoringen ble riktig annullert for offside. Barcelona fikk en sjelden mulighet etter 25 minutter da Camavinga gjorde en feil på egne banehalvdel. Courtois reddet skuddet fra Kessíe, men returen gikk via både Militão og Nacho før den havnet i mål. Barcelona var dødelig effektive og scoret på den ene sjansen de hadde i løpet av omgangen.

Ellers var omgangen dominert av mye rare dommeravgjørelser som tydelig frustrerte både spillere, benken og supporterne. At ikke både to og tre Barcelona-spillere, da særlig Gavi, gikk til pause med gult kort er vanskelig å forstå.

Real Madrid fortsatte å holde trykket oppe i andre omgang og presset Barcelona dypt inn på egen banehalvdel. Bortelaget forsvarte seg likevel svært godt, og Real Madrid klarte aldri å skape de store sjansene. Dermed endte kampen til slutt 0-1 i favør Barcelona, som skaffet seg et strålende utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou om en drøy måned.

Thibaut Courtois (5): Det var ikke mye Courtois måtte gjøre i kveld, og da han faktisk ble satt på en prøve gjorde han en drømmeredning på skuddet til Kessíe. Dessverre for han endte ballen i mål likevel.

Dani Carvajal (4): Carvajal startet kampen svært godt og hadde god kontroll på både Gavi og Baldé på sin side. Han var også overraskende trygg med ball. Som så mange andre Real Madrid-spillere ble han tydelig frustrert i løpet av første omgang og kunne fort fått et gult kort. Innleggskvaliteten var fryktelig dårlig.

Éder Militão (6): Det er vanskelig å legge noe særlig skyld på Militão på scoringen, selv om den står oppført som selvmål. Han er i duell med Kessíe, og det var umulig for han å reagere da returen fra Courtois kom i hans retning. Utover det hadde han svært god kontroll på Ferran Torres og Ansu Fati, som knapt var borti ballen.

Antonio Rüdiger (6): Rüdiger fikk litt av en oppgave med å løpe opp Raphinha de få gangene Barcelona angrep. Det klarte han med bravur. Sammen med Nacho hadde de god kontroll på den brasilianske kantspilleren.

Nacho Fernández (4):  I kveld fikk vi se en litt mer offensiv utgave av Nacho enn det vi har vært vant til. Han tok flere gode løp fremover i banen, men det var tydelig at han ikke er superkomfortabel i de posisjonene. Man trenger bare mer produktivitet på motstanderens banehalvdel. Han hadde god kontroll på Raphinha.

Luka Modric (5): Modric fikk en kjempesjanse allerede etter et minutt og burde satt 1-0 omtrent rett fra avspark. Han var den mer fremskutte av de tre på midten og hadde gode perioder, men alt i alt ble litt for tynt i det han nærmet seg Barcelonas sekstenmeter.

Eduardo Camavinga (7 BB): De første tjue minuttene var Camavinga helt fantastisk som Real Madrids dype midtbanespiller. Han hadde flere fantastiske taklinger, pasningsbrudd og gjenvinninger. Det er likevel han som gjør den alvorlige feilen som fører til 0-1-scoringen. Avsluttet godt som venstreback.

Toni Kroos (6): Toni Kroos var god og viktig når Real Madrid kontrollerte store deler av denne kampen langt inne på Barcelonas banehalvdel. Han traff på omtrent alle pasningene han spilte, men ble litt for statisk i store deler av oppgjøret.

Federico Valverde (4): Valverde startet på høyrekant i kveld og startet kampen godt. Han presset godt og skapte til stadighet problemer for Baldé og Alonso. I løpet av kampen hadde han også god kontroll på raske Baldé. Det ble likevel for tynt i angrep, på lik linje med resten av laget.

Karim Benzema (5): Benzema var mye involvert i spillet i starten av kampen. Franskmannen fant også nettmaskene, men scoringen ble annullert for offside. I løpet av oppgjøret forsøkte han oftere og oftere å bidra i det oppbyggende spillet, noe som gjorde at han alt for ofte var langt unna boksen da innleggene til slutt ble slått.

Vinicius Jr. (5): Vinícius Jr. møtte nok av tøffest spillerne han kan møte i kveldens kamp. Araújo gjorde nok en gang en strålende jobb i møte med brasilianeren, som ikke fikk skapt mye langs venstresiden. Generelt en stille kamp bra brasilianeren.

Rodrygo Goes (5): Mange hadde nok ønsket å se Rodrygo fra start i denne kampen, men han måtte nøye seg med et innhopp etter en drøy time. Han utrettet lite, men fikk litt fart i Real Madrids angrep.

Aurelién Tchouaméni (5):Tchouaméni fikk omtrent tjue minutter på banen i denne kampen, uten å sette noe særlig preg på kampen. Han tilbyr selvsagt en tilstedeværelse i boksen, men kvaliteten på innleggene var så dårlig at han aldri kom til noen muligheter.

Álvaro Rodríguez (N/A): Álvaro ble kastet inn i sluttminuttene for å skape litt kaos i Barcelona-boksen. Det klarte han for så vidt, men det var lite han kunne gjøre med de dårlige innleggene Real Madrid slo på slutten av kampen.