Real Betis 0 – 0 Real Madrid: Spillervurderinger

En kamp som bød på litt fyrverkeri, men aller mest frustrasjon. Real Madrid klarte aldri å få hull på byllen mot Real Betis i Sevilla søndag kveld.

Real Betis – Real Madrid
Esatdio Benito Villamarín, Sevilla
LaLiga, Runde 24
Søndag 5. mars, kl. 21:00

Real Madrid møtte formsterke Real Betis til dyst på Estadio Benito Villamarín i Sevilla søndag kveld, og selv om det meste av håpet om seriegull er svunnet var det uansett viktig for Real Madrid å få med seg alle poengene hjem til Madrid. Tross slit og flere gode sjanser uteble likevel målet, og de kongehvite drar hjem fra Sevilla med kun ett poeng i bagasjen.

De hvitkledde startet ganske bra, og etter ca 13 minutter tråkket Rodrygo seg igjennom Betis-forsvaret. Han ble felt like utenfor 16-meteren, og skaffet Real Madrid en frisparkmulighet i meget god posisjon for Karim Benzema. Frisparket til Benzema gikk via armen til Rüdiger, som forlenget ballen i krysset. Dommeren måtte ut og sjekke VAR-skjermen, og selv om det var helt uforskylt av tyskeren, og henda nesten var inntil kroppen ble målet annulert.

Real Madrid fortsatte å presse på ut omgangen, og spesielt Rodrygo og Vini ledet angrepene til laget fra Madrid. Sistnevnte fikk en god mulighet til å avslutte inne i feltet, men klarte ikke presse ballen under tverrliggeren. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Andre omgang startet med en stor skjanse til hvert av lagene. Først var det Betis som fikk fyrt av et skudd mot mål, men Courtois reddet mesterlig. Deretter var det Benzema som fikk en sjanse, men denne gangen var det Real Betis´ sisteskanse Claudio Bravo som fikk fingrene på ballen.

Deretter var det igjen de grønne og hvite fra Sevilla som fikk en svær sjanse. Borja Iglesias fikk fyre av fra femmeteren, men Courtois reddet nok en gang de hvite fra å havne under. Det var i ferd med å bli en kamp der keeperne sto i hovedfokus, og begge lags sisteskanser vartet opp med flotte redninger. Rodrygo var igjen farlig nærme da uret rundet 60 minutter, og hadde en kjempesjanse til å sende Real Madrid i ledelsen med et skudd fra 6-7 meter, men klarte ikke utnytte den og skjøt over mål.

Real Madrid fikk god kontroll over kampen, men målet uteble. Ancelotti så ut til å hadde lært fra kampen mot Barcelona, og gjorde gjorde noen inngrep allerede etter rundt 60 minutter på Villamarín. Carvajal kom inn for Vazquez, Nacho inn for Camavinga, mens Ceballos gikk inn på midten for Tchouaméni, som betød Kroos ned på ankerplass. Real Madrid fortsatte å presse på, men innleggene traff sjeldent en medspiller inne i feltet, og de aller største sjansene uteble. Betis sto dessuten god imot, og fikk unna det meste som kom i nærheten av målet sitt.

Men med et kvarter igjen av kampen skrudde de hvitkledde oppå tempoet, som også ga uttelling fremover i banen. Ceballos fikk muligheten til å plassere ballen langs stolpen, men skjøt utenfor. Like etter kom Vini til en skuddmulighet som gikk rett på Bravo. Deretter traff et innlegg hodet til Nacho som headet mot mål, men igjen fikk Bravo akkurat ryddet unna.

Som vanlig ble Alváro kastet innpå mot slutten for å prøve å tvinge fram et resultat, men til liten nytte. Unggutten ble veldig usynlig, og det hjalp heller ikke for de andre spillerne på banen. Kampen endte uavgjort, noe som betyr at Real Madrid nå er hele ni poeng bak serieleder Barcelona. Tross poengtap kan man finne noe positivt i den solide forsvarsprestasjonen til stopperne våres i dag, som er godt å ha med seg når angrepet sliter.

Thibaut Courtois (6): Hadde noen gode involveringer i første omgang, men ble ikke satt veldig på prøve innledningsvis. Hadde noen mesterlige redninger i andre omgang, og ryddet bra unna.

Eduardo Camavinga (6): Fikk tillit fra start på venstrebacken i dag og mestret det som vanlig ganske godt. Til tider hadde han dribleshow ute på venstrekanten. Var litt på etterskudd noen ganger, men løste det defensive som regel ganske bra. Klarte å dra på seg et gult kort, og ble byttet ut for Nacho etter ca 63 minutter.

Éder Militão (8 BB): Hadde en bunnsolid kamp på stopperplass, og slapp til veldig lite. Ryddet unna det som måtte ryddes unna, og var sikker i pasningsspillet sitt. Var banens beste Real Madrid-spiller i kveld.

Antonio Rüdiger (6): Som sin stoppermakker var også Rüdiger solid defensivt i dag. Ingen av sjansene til Real Betis kommer som direkte resultat av feil fra hverken av dem, og også tyskeren var sikker i pasningsspillet sitt. Han bommet faktisk bare på én pasning hele kampen.

Lucas Vázquez (4): Fikk en sjelden mulighet fra start på høyrebacken, men løste det ikke særlig bra. Fungerte helt greit defensivt, men var ikke så mye å skryte av offensivt i dag. Byttet ut etter 60 minutter for Dani Carvajal.

Aurélien Tchouaméni (5): Hadde en relativt solid kamp på defensiv midtbane, men slet med å involvere seg ordentlig i spillet offensivt. Gjorde likevel god figur til han ble byttet ut for Ceballos etter ca 63 minutter.

Federico Valverde (6): En herlig kamp defensivt av uruguyaneren i kveld. Løper som alltid masse, hindret overganger og var presis med taklingene sine. Offensivt manglet det litt, og selv om han hadde noen gode skuddmuligheter var det avgjørende pasningsspillet og kreativiteten litt for sløvt.

Toni Kroos (5): Synes tyskeren var litt usynlig i kveld. Skapte lite offensivt, og var veldig svak defensivt. Ble satt ned som anker da Real Madrid tok styringen i kampen, men klarte heller ikke herfra å skape det helt store.

Rodrygo (6): Hadde en god kamp i kveld. Var leken og viste seg fram flere ganger. Skaffet blant annet frisparket som ledet til den annullerte skåringen, og hadde mange gode muligheter. Litt svak i avslutningene, og må nok terpe litt på trening den neste uken. Synes uansett det var en god kamp, og at han fortjener å starte på høyrekanten.

Karim Benzema (4): Var en helt OK kamp av franskmannen. Hadde noen gode sjanser både i første og andre omgang, men klarte ikke få ballen i nettet. Var tydelig at han ville mye i andre omgang, men ble litt for opptatt av å være en del av det oppbyggende spillet, og var alt for sjeldent i boksen når ballen ble slått inn.

Vinicius Jr. (6): Er som vanlig en av Real Madrids mest kreative og sjanseskapende spillere. Det mangler likevel litt på både avleveringer og på avslutninger, og han må heve spillet sitt her for å finne tilbake til storformen. Er likevel en av banens beste i dag på bakrunn av alt han skaper offensivt.

Dani Carvajal (5): Kom inn for Vaqzuez etter 60 minutter og var ganske umiddelbart involvert i en offensiv mulighet. Slo et godt innlegg på Rodrygo som ikke klarte å få ballen i gollen. Viste gode takter i dag, men ble litt for slurvete i den siste tredelen.

Dani Ceballos (5): Kom inn for Tchouaméni etter 63 minutter. Fikk en gedigen mulighet til å sende de hvitkledde i ledelsen etter 75 minutter, men ballen lurte seg utenfor stolpen. Var litt usynlig foruten denne sjansen, og kom ikke helt med i kampen.

Nacho (5): Kom inn for Camavinga etter 63 minutter. Ble ikke utfordret særlig mye i minuttene han fikk, og gjorde en grei jobb defensivt. Var litt slurvete i pasningsspillet, som blant annet haltet en god overgang på tampen av kampen. Etter dagens framvisning ser fortsatt Camavinga ut som et bedre alternativ på venstre back fra start.

Alváro (N/A): Spilte ikke lenge nok til å få vurdering.