Real Madrid 0-0 Cádiz

Los Blancos dominerte oppgjøret fra a til å søndag kveld, men klarte ikke få ballen forbi Ledesma i Cádiz-målet. Det endte derfor med poengdeling mellom lagene.

Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 18
Søndag 19.desember, kl:21.00

Det nærmer seg juleferie for lagene i LaLiga Santander, og for Real Madrid var det kun oppgjøret mot Cádiz, og det kommende mot Athletic igjen. Først og fremst var det kveldens oppgjør mot et av ligaen bunnlag som stod for tur, nemlig Cádiz. Laget har slitt både med å score, og med å holde buret rent denne sesongen, hvilket vil si at det var en stor utfordring som stod foran de når de gjestet mektige Santiago Bernabéu.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Militão, Alaba, Mendy (Nacho 82′) – Valverde (Jovic 70′), Casemiro, Kroos – Hazard, Benzema, Vinícius Júnior

Cádiz: Ledesma – Akapo, Cala, Fali, Espino – Alarcon (Mauro 90+4′) – Alejo (Chapela 70′), Fernández, Jonsson (Bastida 85′), Sobrino – Lozano (Negredo 46′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende elleve spillere spilte fra start mot Cádiz søndag kveld.

Nesten…

Det var Real Madrid som dominerte fra start til slutt i den første omgangen, og etter fem minutter så var det stjerneduoen som kombinerte. Benzema sendte gjennom Vinícius Júnior på løp, men avslutningen ble blokkert til corner. Ti minutter ut i oppgjøret kom gjestene til deres første halvsjanse da en corner ble sendt inn, klarert ut, og sendt inn igjen før en Cádiz-spiller testet lykken, men forsøket endte over.

Like etter kvarteret kom vertene til to sjanser, først ved Vinícius Júnior som sendte gjennom Benzema, hvor et innlegg fra franskmannen ladet rett foran Valverde, men avslutningen endte utenfor. Kun noen sekunder senere var det Valverde som dro seg fremover på siden, og spilte på tvers til Mendy som via en spiller sendte kula i nettaket. Ved halvspilt omgang prøvde Valverde lykken med en kanonkule fra 25 meter, og skuddet hadde god retning, men Ledesma gjorde en fabelaktig redning. Flere nevneverdige sjanser ble det ikke, og lagene gikk inn i hvilen på 0-0.

Nære, men ikke nære nok

Det var Real Madrid som begynte den andre omgangen best, hvor Hazard ble spilt gjennom etter fem minutter, og belgieren var på skuddhold, men valgte heller å spille på tvers mot Vinícius Júnior som ikke nådde frem. Et par minutter senere sendte Casemiro en enorm pasning gjennom mot Benzema som tok ned på brystet, og sendte mot mål, men Ledesma gjorde en ny god redning. Ti minutter ut i omgangen sendte Kroos ballen inn i feltet mot Hazard som stusset mot lengste stolpe, men igjen lå Ledesma der i hjørnet, og reddet.

En time ut i oppgjøret kom Vinícius Júnior på løp på siden, hvor han fintet vekk Akapo, og dro seg innover i banen, men avslutningen endte rett på Ledesma. Kun noen sekunder senere kombinerte angrepsrekka, hvor Hazard sendte gjennom Vinícius Júnior, men avslutningen ble blokkert til hjørnespark. Et par minutter etter dette sendte Valverde en vanvittig pasning gjennom til Vinícius Júnior, men Akapo gjorde en bunnsolid jobb, og hindret scoring. Femten minutter før slutt kom gjestene på en sjelden visitt, hvor innbytter Negredo ble spilt frem i feltet, men avslutningen endte til side for lengste stolpe.

Los Blancos gikk umiddelbart i angrep igjen, hvor Jovic fikk sjansen på hodet, men forsøket endte like utenfor. Et minutt etter dette så hælet Hazard gjennom til Benzema, og franskmannen gikk ned i feltet, men dommeren lot spillet gå videre. Snaut ti minutter før slutt fikk Benzema muligheten på frispark hvor han fikk ballen forbi muren, men igjen reddet Ledesma selv om utgangen var vanskelig å se. Fem minutter senere tok Real Madrid et hjørnespark hurtig, hvor Kroos fikk tilbake, og sendte mot mål, men igjen bokset Ledesma unna. På overtid fikk Real Madrid to sjanser først ved Benzema, og deretter ved Kroos, men begge avslutningene ble reddet av kveldens store spiller – Ledesma.

Spillervurderinger her:

Thibaut Courtois (5): Får veldig få avslutninger på seg i denne kampen, og er egentlig ikke spesielt mye involvert i oppgjøret i det hele tatt. God med ballen i beina de gangene det er behov for det.

Lucas Vázquez (4): Jobber iherdig gjennom hele oppgjøret, og dekker utrolig mye av banen. Selv om han løper mye, og jobber hardt så tilfører han dog ikke spesielt mye. Er delaktig i enkelte kombinasjoner, og er tidvis flink til å spille vegg, men det ender ikke i spesielt mer enn blokkerte innlegg.

Eder Militão (5): Har god kontroll defensivt i tospann med Alaba, og viser seg tidvis frem i offensiv boks. Stiger til værs, og ruver høyere enn de fleste, men klarer ikke å få ballen på mål. Slår noen gode pasninger i bakrom, og er ellers delaktig når spillet vendes.

David Alaba (5): Som med sin makker så er han god med ballen i beina, og involverer seg en del når ballen spilles tilbake, og må fordeles på nytt. Flyttes ut på backen mot slutten, men har ikke spesielt mye mer å tilføre der.

Ferland Mendy (4): Er nesten ikke involvert i oppgjøret med unntak av et par løp defensivt. Offensivt forsvinner han ut av kampen nesten umiddelbart, hvor han kun fordeler ballen videre til Vinícius Júnior, og blir stående. Har en avslutning som ender i nettaket, ellers veldig lite involvert.

Federico Valverde (5): Er involvert i den første omgangen, hvor han slår et par gode pasninger, og har et enormt skudd, men Ledesma hindrer scoring. I andre omgang har han en flott pasning i bakrom til Vinícius Júnior, men heller ikke det leder til noe. Byttes ut når formasjonen legges om.

Carlos Casemiro (3): Helt feil kampbilde for Casemiro hvor skavankene i henhold til kreativitet kommer tydelig frem. Klarer omtrent ikke noe annet enn å dytte ballen videre til nestemann, og tilfører alt i alt svært lite. Behovet for han defensivt er heller ikke spesielt stort, og burde muligens vært byttet ut i denne kampen.

Toni Kroos (6 BB): Styrer spillet, og slår noen helt enorme pasninger både i bakrom og på tvers av banen. Skulle nok gjerne hatt den andre kreatøren sin på banen i dag. Finner tidvis hullene i forsvaret, og er god til å fordele ballen videre, men det blir litt for tett mellom motspillerne, og litt for dårlige bevegelser fra medspillerne. Har et par avslutninger, men klarer ikke å overliste Ledesma.

Eden Hazard (6): Svært lenge siden belgieren fikk en kamp fra start, og selv om det begynner ganske rolig så spiller han seg mer og mer inn i det. Kombinerer godt med Benzema, og tidvis med Vinícius Júnior. Har noen gode gjennomspillinger, og kommer til et par sjanser selv. Kunne til fordel vært enda litt mer selvisk, og gått for sjansene sine selv.

Karim Benzema (5): Kunne fått straffe, kunne scoret et mål, og kunne stått med en målgivende pasning, men det blir ikke mer enn nesten for franskmannen. Har noen gode kombinasjoner med Hazard, og noen gode kombinasjoner med Vinícius Júnior. Ender opp med å bli en kamp på det jevne for franskmannen.

Vinícius Júnior (5): Kommer til et par sjanser utover i kampen, og kunne tegnet seg på scoringslisten ved et par anledninger, men en miks av udyktighet og en god målvakt. Skaper kombinasjoner, både med Benzema og Hazard, og dette til tross for at han passes ekstremt godt på. Nå gjenstår kun Athletic før han får mulighet til å lade batteriene, hvilket vil være viktig for unggutten.

Luka Jovic (5): Kommer til et skudd og en heading, men kommer ikke spesielt mye inn i kampen. Sliter med å involvere seg, og bli mer løpende mellom forsvarsspillerne for å skape rom.

Nacho Fernández (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.