Mats Hermansens spesialer

Real Madrid bør beholde James

James har hatt en tøff sesong under Zidane og ryktes naturligvis bort fra klubben. I realiteten bør han beholdes.

James Rodriguez tok av som et skudd under VM i 2014. Han var den neste store stjerna og Perèz plukket naturligvis med seg colombianeren fra Monaco. Under Ancelotti sesongen etter fikk han mye spilletid, men som resten av laget, ble ikke den sesongen en stor suksess. Ancelotti måtte bøte med sparken og inn kom Benitez. Benitez gjorde spesielt en endring som mange ikke likte den gangen, men som vi senere skulle forstå godt. Casemiro, som var noe ukjent for mange, ble plutselig en viktig del av laget. Når Benitez måtte pakke sekken, fortsatte Zidane med brasilianeren på banen. Siden har han ikke sett seg tilbake.

Mange tenker nok at det er naturlig at James må gå. Han får ikke spille særlig mye under Zidane og er for mange ganske overvurdert. Riktig er nok dette, men det er en ting man glemmer. Modric er nå 34 år og vil sakte men sikkert fases ut. Han er ikke i stand til å spille 90 minutter flere ganger i uken. Ødegaard vil etter alt å dømme ta mere over ansvaret til Modric, hvis han er i stand til det. Ødegaard er ikke en «proven perfomer», selvom han hadde en strålende høstsesong med Sociedad. Ødegaard er foreløpig et wild card. Valverde, som allerede har dekket inn ofte for Modric, egner seg egentlig best som defensiv midtbane. Han besitter ikke mange av kvalitetene til Modric og Ødegaard, men kan overraske en gang i blant. En som faktisk besitter mange av disse kvalitene, er James Rodriguez. Helt siden Benitez overtok spakene, har mulighetene til James minsket. Han har blitt faset ut, fordi man allerede har Kroos og Modric. Fra et helt nøytralt standpunkt kan man godt si at James ikke har fått tilstrekkelig med tillit i Madrid og i hvertfall ikke fra sin nåværende trener.

Zidane kan være ganske kynisk. I Madrid er det absolutt nødvendig, men det kan gå hardt utover enkelte. Hadde Bale vært skadefri når Zidane tok over, ville kanskje Bale vært en av Zidanes favoritter i dag. Bale har ihvertfall fått muligheten ofte, uten å levere nevneverdig, men uansett. James har blitt godt oversett av Zidane og virker nesten som luft for franskmannen. Men hva skal man gjøre hvis Modric blir langtidsskadet og Ødegaard svikter? Isco kan naturligvis ta plassen, men han er jo nærmest en ving under Zidane. James kan absolutt fylle dette hullet, hvis han får muligheten. Men ønsker han å spille for en trener som ikke viser han særlig tillit? Trolig ikke. Svare får vi straks.

1 comment

Legg inn en kommentar