Kamprapporter

Real Betis 2-3 Real Madrid

Det ble hele fem mål i oppgjøret på Benito Villamarín lørdag kveld, hvor Real Madrid trakk det lengste strået. Fem ulike spillere tegnet seg på scoringslisten, hvor kaptein Sergio Ramos avgjorde med en panenka.

Real Betis 2-3 Real Madrid
Estadio Benito Villamarín, Sevilla
LaLiga Santander, runde 3
Lørdag 26.september, kl:21.00

0-1 Federico Valverde (13′) – Assist: Karim Benzema
1-1 Aissa Mandi (35′) – Assist: Sergio Canales
1-2 William Carvalho (37′) – Assist: Nabil Fekir
2-2 Emerson de Souza (48′ sm) – Assist: Dani Carvajal
2-3 Sergio Ramos (82′) – [Straffespark]

Rødt kort: Emerson de Souza (67′) 

Los Blancos skuffet noe i serieåpningen mot Real Sociedad forrige helg hvor de verken scoret eller slapp inn mål, og delte poengene med baskerne. Hovedtrener Zidane var en av de som fikk høre det i forhold til byttene han valgte å gjøre, hvor debutanter Marvin Park og Sergio Arribas kom inn før f.eks Jovic. Lørdag kveld var omsider en ny mulighet til å prestere både for å Real Madrid og deres hovedtrener, hvor spesielt Zidane overrasket med laguttaket.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos (Modric 45′) – Ødegaard (Isco 46′) – Benzema, Jovic (Mayoral 72′)

Real Betis: Robels – Emerson, Mandi, Barta, Moreno – Guido, Carvalho – Joaquin (Tello 64′), Fekir (Moron 73′), Canales – Sanabria (Montoya 70′) 

Valverde åpner ballet – så to kjappe imot

Drøyt seks minutter ut i oppgjøret kom den første sjansen, hvor vertene stormet fremover og Canales sendte et perfekt innlegg mot Sanabria. Angriperen satte hodet til ballen, og fikk godt treff, men Courtois gjorde en flott redning og hindret scoring. Like før kvarteret fikk omsider Real Madrid sin første store sjanse, hvor Benzema hadde drible-show på siden før han la inn i boksen. Der kom Valverde seg foran Mandi og styrte ballen i mål til 0-1.

ASSIST: Benzema med dribleshow i forkant av sin målgivende pasning.

Nærmest rett etter scoringen fikk kaptein Sergio Ramos en enorm mulighet da ballen detter ned i føttene hans i feltet, men utrolig nok klarer midtstopperen å sende ballen utenfor fra kloss hold. Noen minutter senere var vertene frempå igjen, og denne gang var det Fekir som testet skuddfoten fra om lag 16 meter, men forsøket sklei av foten og endte utenfor. Like etter halvtimen fikk vertene utlikningen sin, hvor et hjørnespark ble tatt kort til Canales som svingte inn i boksen, og der ruvet Mandi høyest i feltet hvor han fikk stange ballen i mål til 1-1.

Litt som med Ramos etter scoringen til Real Madrid så fikk Betis en sjanse rett etter scoringen sin. Carvalho mottok ballen fra Fekir, og klemte til fra 14 meter mot nærmeste hjørnet, hvor ballen lurte seg inn bak Courtois til 2-1. Den burde nok den belgiske sisteskansen tatt. Benzema kom til avslutning like før hvilen, men franskmannen traff ikke rent og sendte kula rett på Robles. Like før hvilen gjorde Zidane et merkelig bytte, hvor Modric kom inn for Kroos, men tyskeren så ut til å slite med en lite kjenning.

Ramos avgjør på lekkert vis

Nærmest rett ut av garderoben så tok Real Madrid tak i kampen, og de fikk tidlig utlikningen sin. Valverde vridde spillet mot Carvajal, og backen la et perfekt innlegg inn i boksen mot Benzema på bakerste stolpe, hvor Emerson fikk en fot på ballen og sendte den i bue over sin egen målvakt til 2-2. Et par minutter senere sendte Ramos et meget godt innlegg til Benzema som kom seg fri, tok ned ballen og klemte den knallhardt i tverrliggeren og ned på strek på halv volley. VAR brukte lang tid på situasjonen, men hele ballen var ikke over linjen, og scoringen uteble.

SELVMÅL: Emerson scoret selvmål i den andre omgangen.

Like etter timen skulle VAR ut i aksjon igjen, og denne gang var det Jovic som var involvert sammen med Emerson. Benzema sendte serberen i bakrom som dro seg fremover før han ble felt av Emerson på 18 meter. Linjedommeren løftet flagget for offside, men VAR ville det annerledes og etter mye diskusjon ga dommeren frispark til Jovic og rødt kort til Emerson. Frisparket tok Ramos, som sendte det like utenfor det høyre krysset.

RØDT KORT: Emerson fikk rødt kort i duellen med Jovic.

Med ti minutter igjen å spille så ble ballen spilt inn i feltet mot Mayoral, som først ble vinket av for offside før VAR skulle ha et ord med i spillet igjen. Dommeren måtte bort å se på skjermen, og det ble til slutt ingen offside, og samtidig hands på Mandi i situasjonen hvor han forsøkte å hindre Mayoral, hvilket betyr straffe. Ramos gjorde seg klar, og på iskaldt vis chippet han ballen i mål til 2-3. Syv minutter på overtid angrep Real Madrid på ny, hvor Isco fikk ballen videre til Benzema, men utrolig nok sendte franskmannen ballen utenfor uten press. Det endte dermed 2-3 på Estadio Benito Villamarín lørdag kveld.

Ramos panenka mot Betis
ISKALDT: Sergio Ramos med panenkaen som avgjorde oppgjøret lørdag kveld.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Må ut i aksjon nesten umiddelbart hvor han gjør en enorm redning på headingen til Sanabria. Sjanseløs på 1-1-scoringen, men 2-1-scoringen burde han kanskje tatt? Ingen tabbe, men er keeper-hjørnet og burde muligens ikke gått inn. I tillegg en meget god redning på et skudd fra Carvalho i andre omgang. Solid flere ganger, og viser igjen at han er meget god.

Dani Carvajal (6): Blir litt for lett spilt rundt ved enkelte situasjoner, og etterlater Varane i flere vanskelig situasjoner. Dårlig press i forkant av 2-1-scoringen, men gjør opp for seg ved å ha det avgjørende innlegget på 2-2-scoringen. Alt i alt litt rufsete bakover, samtidig som han fungerer som en ekstra angriper fremover i banen.

Raphaël Varane (7): Gjør mye rett i kampen da han ved flere anledninger settes i tøffe situasjoner. Rydder opp for både Carvajal, og Ramos ved å bruke sin hurtighet. Samtidig gjør han også flere gode og smarte valg hvilket hindrer flere potensielt farlige sjanser. En god kamp av franskmannen som er tilbake der han slapp forrige sesong i LaLiga.

Sergio Ramos (6): Kunne og burde sendt Real Madrid opp i 0-2-ledelse allerede etter 16 minutter, men klarer utrolig nok å sende kula utenfor fra kloss hold. Gjør dog opp for seg ved å sette inn 2-3 på straffe, og det er som alltid meget lekkert. Defensivt varierer det noe mer, og han gjør det tidvis vanskelig for Varane.

Ferland Mendy (6): En kamp på det jevne av den franske backen. Forsøker å involvere seg offensivt, uten at det leder til spesielt mye. Defensivt har han omsider langt bedre kontroll, og nærmest ingenting skjer på hans side. Fysikken taler for seg selv da hurtigheten og styrken hindrer de fleste som prøver å angripe langs hans side.

Federico Valverde (8 BB): Etter et svakt innhopp mot Real Sociedad så er han involvert i alt lørdag kveld. Scorer allerede etter 14 minutter, på skikkelig goalgetter-vis hvor han dytter ballen i mål. Han er også tredje sist på scoring nummer to, hvor han er spilleren som vrir til Carvajal. Angriper både sentralt og langs siden, hvor han bruker hurtigheten sin. God kamp av Valverde som var banens beste i går!

Carlos Casemiro (7 ): Gjør mye riktig lørdag kveld, hvor han bryter pasninger, takler og hele tiden ødelegger for vertene. Kombinerer også godt når Real Madrid angriper, hvor han fordeler ballen hurtig og riktig. Må dog nevnes at det er brassen som taper duellen og gjør en dårlig jobb med å markere Mandi på hans scoring.

Toni Kroos (4): En skygge av seg selv lørdag kveld, og gjør veldig mye rart til Kroos å være. Under 90% treffsikkerhet på pasningene hvilket er unormalt til han å være. Har et par gode pasninger også, men involverer seg lite, og blir byttet ut like før hvilen med noe som ser ut til å være en liten skade.

Martin Ødegaard (4): Har 96% treffsikkerhet på pasningene, hvilket tyder på at de fleste går sidelengs eller bakover uten spesiell risiko. Har heller ingen pasninger som leder til noe, og viser seg for lite frem. Må tørre mer, og gjøre mer ut av seg dersom han skal fortjene en plass i startelleveren. Ble tatt av etter i pausen.

Luka Jovic (4): Ikke veldig mye involvert i gårdagens kamp, men positivt å se han fra start igjen. Gjør lite ut av seg, men får heller ikke mye å jobbe med. God i duellen som resulterer i frispark på 18 meter, og rødt kort til Emerson. Byttes ut til fordel for Mayoral.

Karim Benzema (4): Fantastisk forarbeid på scoringen til Valverde hvor han har drible-show på siden før han spiller den målgivende pasningen. Samtidig er det alt for dårlig å ga av banen uten scoring i går. Burde scoring minimum to mål, hvor en avslutning er noe uheldig og den siste på pasningen fra Isco bare er dårlig. Må finne veien til nettmaskene snart.

Innbytterne: 

Luka Modric (7): Kommer inn like før hvilen for Kroos, og endrer på mange måter kampbildet i andre omgang. Løper mye mer enn tyskeren, og tilfører mer fremover i banen. Er fremover-rettet, og bidrar når Real Madrid angriper i lengderetning. Godt innhopp.

Isco Alarcón (6): Veldig mye involvert i den andre omgangen, og virker spillesugen. Slår mange pasninger, kombinerer og virker aggressiv. Har et skudd mål, og burde stått med en målgivende pasning når han spiller frem Benzema på overtid. Kom inn for Ødegaard, og gjorde umiddelbart en bedre figur enn nordmannen.

Borja Mayoral (5): Gjør ikke noe enormt ut av seg, men er involvert i den avgjørende situasjonen som leder til straffespark hvor Mandi handser. Forsøker å involvere seg, har noen kombinasjoner, og gjør en grei figur. Kom inn for Jovic.

Hva er dine tanker etter oppgjøret? 

1 comment

Legg inn en kommentar