Kamprapporter

RB Leipzig 0 – 1 Real Madrid: Spillervurderinger

Endelig var Champions League tilbake, og et skadeskutt Real Madrid måtte jobbe hardt for å ta med seg et godt utgangspunkt tilbake til returoppgjøret i Madrid.

Det startet ganske surrete mot det tyske laget i Leipzig. Real Madrid som måtte starte med Nacho og Tchouaméni på stopperplass så ikke veldig overraskende litt klumsete ut. Nacho som allerede har slitt stort denne sesongen klarte ikke å øke nivået nevneverdig i denne kampen heller.

Men i mål har Lunin virkelig funnet formen, og i går var intet unntak. Ukraineren leverte en kamp av dimensjoner, og var stadig avgjørende når Leipzig spilte seg gjennom Real Madrid-forsvaret.

På den andre siden av banen var også Brahim Diaz i storform. Spanjolen fikk sjansen fordi Bellingham var ute med skade, og gjorde god figur. Etter 48 minutter tar han imot ballen på kanten, før han drar av 4 Leipzig-spillere og kliner ballen i lengste hjørne med venstrefoten. Et helt nydelig mål av spanjolen. Sesongens beste skåring?

1-0 ble også sluttresultatet, etter at Leipzig ikke klarte å få ballen i mål. Et godt utgangspunkt å ta med seg tilbake til Madrid fra en tett kamp som kunne gått begge veier. I returoppgjøret er dog Real Madrid forhåpentligvis sterkere i forsvarsleddet.

Spillervurderinger:

Lunin (8/9 BB): En herlig kamp fra ukraineren. Han reddet Real Madrid-forsvaret gang på gang, og vartet opp med noen nydelige redninger. Har full kontroll på keeperplassen nå i Courtois fravær.

Carvajal (7): En ganske god kamp av Carvajal, som var tilbake på høyrebacken etter han forsøkte seg i midtforsvaret mot Girona. Fikk assist på målet.

Tchouameni (7/8): Har vært en viktig brikke nå under skadeoppholdet til stopperne. I går kveld var han meget god igjen, og gjorde opp for en svak stopperpartner.

Nacho (4): Nacho er ikke til å kjenne igjen. Helt blottet for selvtillit og kvalitet. Roter bort ballen støtt og stadig, og er ofte et uromoment i forsvaret. Rüdiger kan ikke komme tilbake fort nok…

Mendy (6): Helt OK kamp av Mendy. Spiller i sin vante rolle på venstreback og fikser det ganske bra.

Kroos (7): Har definitivt levert bedre kamper denne sesongen, men var som alltid pasningssikker. Han er viktig på midten i det oppbyggende spillet.

Camavinga (7/8): Veldig god kamp av Camavinga. Er god offensivt og defensivt. Dribler og spiller gode pasninger.

Valverde (7): Også en god kamp av sistemann på midten. Løper mye og vinner tilbake fryktelig mange baller.

Brahim (8): En kjempekamp av Brahim, som dribler og holder på. Vanvittig ro med ballen, og et helt nydelig mål. «Synd» for ham at Lunin hadde en så god kamp, for ellers hadde det vært en klar BB. Byttet ut etter 84 med det som så ut som en skade i leggen.

Rodrygo (7): En grei kamp av Rodrygo. Fortsatt ikke helt overbevisende, og litt slurv – men skaper en del sjanser og presis med pasningsfoten. Dessuten bidro han med noen viktige involveringer i forsvar!

Vini (7): Et uromoment på topp som vanlig, men klarer ikke følge opp kampen fra helgen. Likevel en helt godkjent kamp når resultatet ender som det gjør.

Innbytterne:

Joselu (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Vázquez (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

2 comments

  1. Rodrygo fror 7???????? Han er bare en skygge av seg selv. Fortjener ikke start elleveren i det hele tatt.

  2. Jeg er også i tvil om Rodrygo, og særlig hvis han prioriteres foran Brahim Diaz som er svært god for tiden. Håper han ikke ble alvorlig skadet.
    Opta-statistikken viser følgende: 1) A. Lunin – 57 p, 2) T. Kroos – 29,8 p, 3) B. Diaz – 28,0 p, 4) delt mellom A. Tchouameni og F. Valverde – 23,8 p.
    I vanskelige bortekamper for RM i CL, så er ofte litt Hawaii-fotball de 10 første minuttene før RM og Toni Kroos får kontroll og styrer kampen. Tchouameni tipper jeg blir den fremtidige midtstopperen til RM sammen med Rudiger og Militao. Han har alt som trengs som midtstopper, og jeg synes han er vel så god der som defensiv midtbanespiller.

Legg inn en kommentar