Ryktebørsen

Går Mbappé-sagaen endelig mot slutten?

Den siste uken tok Kylian Mbappé et langt steg mot å oppfylle drømmen om å spille for Real Madrid. Går Mbappé-sagaen endelig mot slutten?

Sagaen om Kylian Mbappé og en overgang til Real Madrid kan fort bli sett på som en av de største overgangssagene vi har sett noen gang. At Florentino Pérez har ønsket å hente den franske stjernen til klubben er ingen hemmelighet, og flere ganger har han mislykkes. Mbappé har også alltid vært åpen om den store drømmen om å spille for Real Madrid. Nå har den franske stjernespilleren rukket å bli 25 år, og vi har enda til gode å se han i Real Madrid-drakta.

Nærmest en overgang var vi nok våren 2022, da Mbappé var på utgående kontrakt med Paris Saint-Germain, men i siste øyeblikk bestemte seg for å forlenge med den franske klubben. Mange trodde nok da at overgangssagaen var over for godt, men bare et par måneder senere blusset det opp igjen. Nå, i februar 2024, kan det se ut som at sagaen går mot slutten.

Men hvor sikkert er det egentlig at Mbappé signerer for Real Madrid nå? Hvorfor er det annerledes denne gangen? Hva er det egentlig vi vet? Og hvordan ser veien videre ut?

Lytt også til vår podcastepisode om de siste Mbappé-nyhetene her.

Hva er situasjonen per dags dato? Og hva er annerledes nå en det har vært tidligere?

La oss først se litt tilbake i tid, til mai 2022. Mbappé var på utgående kontrakt med PSG, Real Madrid hadde kvalifisert seg til finale i Champions League etter en av de mest dramatiske sesongene vi har sett og alt tydet på at Mbappé skulle slutte seg til Real Madrid den gang. I etterkant har det kommet frem at han også da var veldig nærme med å gjøre nettopp det, før PSG tilbydde han tidenes største kontrakt i fotballverden. Mange trodde og ønsket nok den gang at døra var lukket for Mbappé i Real Madrid, og selv Florentino Pérez skal ha følt seg forrådt av franskmannen. Men noen krok på døra for Mbappés Real Madrid fremtid var det ikke.

Det var nemlig aldri noen tvil hos de høye herrer i Real Madrid at Mbappé fortsatt kunne bli Real Madrid-spiller i fremtiden, men at det da måtte være Mbappé selv som tok det første steget. Torsdag denne uken tok Mbappé nettopp det steget Real Madrid har ventet på.

Torsdag kveld ble det nemlig klart at Kylian Mbappé hadde fortalt PSG-presidenten at han ønsker å forlate klubben når kontrakten hans går ut til sommeren. Dette er annerledes enn noe som har skjedd tidligere. Våren 2022 tok Mbappé aldri et slikt steg. Han informerte aldri PSG på en formell måte at han ikke ønsket å få flere kontraktstilbud, slik han nå har gjort. Dette er en helt grunnleggende detalj som gjør at situasjonen fremstår fullstendig annerledes nå enn den har gjort tidligere.

En annen ting som nå er annerledes enn det har vært tidligere er tonen man har hørt fra franske presse og viktige personer i PSG. Våren 2022 var PSG helt tydelige på at de trodde Mbappé kom til å forlenge med klubben, og også fransk presse tett på klubben videreformidlet denne optimismen. Den gang var det stort sett spansk presse som meldte at Mbappé hadde bestemt seg for å signere for Real Madrid. Nå har tonen fra både viktige personer i PSG og fransk presse vært helt annerledes. Fra PSG har beskjeden vært at klubben og Mbappé skal komme frem til den beste løsningen sammen, mens pressen i Paris har hevdet at PSG ser på slaget som tapt og allerede ser på spillere som skal erstatte den franske storscoreren.

Men hva er det egentlig vi vet helt sikkert Mbappé-overgangen akkurat nå?

Vi vet at Mbappé har kommunisert formelt til PSG at han ønsker å forlate klubben til sommeren, og vi vet også at han informerte lagkameratene sine om dette på fredag. Kontrakten hans går ut til sommeren, så det er ingenting PSG kan gjøre for å hindre en overgang.

Vi vet også at Real Madrid har sendt et kontraktstilbud til Mbappé og hans leir for flere uker siden. I tillegg vet vi at dette tilbudet innebærer en lønn som er lavere enn den han ble tilbudt for to år siden og også er betraktelig lavere enn lønnen han nå får i PSG. Utover dette vet vi at ingenting er signert enda, og at Florentino Pérez nå personlig forhandler med Mbappé og hans representanter. At Pérez selv leder forhandlinger er høyst uvanlig og tyder på viktigheten av denne overgangen for hans del.

Hvordan ser veien videre ut nå? Når kan vi forvente å få vite noe mer? Og hvor sikkert er det egentlig at Mbappé endelig skal spille for Real Madrid fra og med neste sesong?

Mbappé er nå nærmere Real Madrid enn han noen gang har vært tidligere, men det betyr ikke at avtalen er på plass helt enda. Mbappé og teamet rundt han forhandler nå med Real Madrid om en rekke detaljer i kontrakten, og det virker å være svært vanskelige forhandlinger. Mbappé må nøye seg med så lite som mellom halvparten og en tredjedel av det han nå tjener i PSG dersom han signerer for Real Madrid, og folk rundt han er lite imponert over tilbudet fra den spanske hovedstadsklubben.

Dette kan, uansett hvor urealistisk det virker, i verste fall åpne døren for andre klubber som er villige til å betale ham mye mer enn det Real Madrid er villige til. Det er riktignok mye som tyder på at det alltid har stått mellom PSG og Real Madrid for Kylian Mbappé, og at han nå har valgt å oppfylle drømmen om å bli den store stjernen på Santiago Bernabéu.

Det er vanskelig å si hvor mye vi kommer til å få vite om denne overgangen og forhandlingene som kommer til å finne sted de neste ukene eller månedene. I følge troverdige journalister har PSG planlagt å annonsere at Mbappé forlater klubben til sommeren «i løpet av de neste månedene». Det vil si at vi neppe kommer til å høre noe som helst fra Real Madrid før den tid.

Real Madrid har heller ikke for vane å annonsere avtaler med spillere på utgående kontrakt før sesongen er over, og mest sannsynlig vil det bli slik også denne gangen. Vi kan nok altså ikke forvente en offisiell annonsering av overgangen før etter sesongen er over.

Det er noen spennende måneder i vente, og forhåpentligvis ender det hele med at Mbappé omsider blir Real Madrid-spiller. Det er lite vi vet helt sikkert og ingenting er signert enda, men det er ingen tvil om at Kylian Mbappé tok et langt steg i retning å bli Real Madrid-spiller tidligere denne uken.

Legg inn en kommentar