Martin Helleruds spesialer

En hyllest til Ramos: 600

Her er en hyllest av en av de største og viktigste Real Madrid-spillerne i historien, Sergio Ramos.

Sergio Ramos spilte sin 600. kamp for Real Madrid da Los Blancos sikret seg et godt utgangspunkt i Champions League med en sterk 1-2-seier borte mot Ajax. Real Madrid-kapteinen er en av ytterst få spillere som har klart å runde hele 600 kamper for Los Blancos, og nå har han tatt opp jakten på Santillana som er nestemann på listen over spillere med flest offisielle Real Madrid-kamper. De spillerne som foreløpig ligger foran 32-åringen, er Santillana (645 kamper), Manolo Sanchís (710 kamper), Iker Casillas (725 kamper) og Raúl med sine 741 kamper.

Denne uken skal vi i Peña Madridista Noruega hylle en av de absolutt viktigste spillerne i Real Madrid-historien, og for å gjøre dette, skal vi publisere en artikkel hver dag frem til lørdag denne uken, hvor vi skal gå gjennom karrieren til Sergio Ramos i Real Madrid, fordelt på de 100 kampene han har spilt for Real Madrid. I dag begynner vi med de første 100 kampene Sergio Ramos spilte for Real Madrid.

Statistikk fra 500 – 600 kamper

  • 501. Real Madrid-kamp: 15. februar 2017 (Real Madrid 3-1 Napoli)
  • Kamper fra start: 100
  • Mål: 19
  • Målgivende pasninger: 4
  • Gule kort: 29
  • Røde kort: 3
  • Real Madrid-kamp nummer 500: 13. februar 2019 (Ajax 1-2 Real Madrid)

I denne siste artikkelen i vår hyllest av Sergio Ramos skal vi ta for oss hans siste 100 kamper, nemlig fra hans 501. kamp til hans 600. offisielle Real Madrid-kamp. Vi skrur tiden tilbake til 15. februar 2017 for å finne kapteinens 501. offisielle Real Madrid-kamp. Flomlyset lyste på Santiago Bernabéu, det var dugg i gresset og Champions League-hymnen var tilbake etter en pause på to små måneder. Real Madrid hadde trukket Napoli i Champions League og kveldens oppgjør skulle sparke igang Champions League-sesongen 2017 for Los Blancos´ del. Kapteinen var naturligvis på plass i Champions League-elleveren og ledet laget ut i denne viktige kampen mot Napoli. Til tross for at Real Madrid tidlig kom under grunnet en scoring av Lorenzo Insigne så snudde de helhvite det og vant 3-1. Ripen i lakken var at Ramos måtte ut med en skade med 20 minutter igjen av oppgjøret, og det var dermed intet hyggelig jubileum for Real Madrid-kapteinen.

Våren 2017 var en eneste stor opptur for Real Madrid, og det var intet unntak for Real Madrid-kaptein Sergio Ramos. Først begynte kapteinen med å score det viktige utlikningsmålet etter at Los Blancos nok en gang hadde havnet under da de reiste til Napoli for å spille returoppgjøret i Champions League, men de helhvite gikk til slutt videre uten store problemer med 6-2 sammenlagt mot de lyseblå. I tillegg til å kjempe om å klare å forsvare Champions League-tittelen fra sesongen i forveien så var Real Madrid for alvor med i gullkampen i LaLiga denne våren, og en som spilte en livsviktig rolle i gullkampen til Zinedine Zidanes mannskap var nettopp Sergio Ramos. Et av de mest ikoniske bildene fra denne sesongen kom fra en sen mars-kveld på Santiago Bernabéu.

Real Madrid kom tidlig under grunnet et selvmål av Keylor Navas, før Cristiano Ronaldo utliknet rett før pause. Andreomgangen var svært jevn og Real Madrid slet stort med å bryte ned Betis denne kvelden. Ti minutter før slutt fikk Real Madrid corner og Toni Kroos hadde stilt inn finsiktet. Tyskerens avlevering landet rett på pannebrasken til Sergio Ramos som rett og slett løpte inn corneren, og i en runde der Barcelona allerede hadde tapt mot Deportivo La Coruña så var dette et stort steg i riktig retning hva angikk seriegullet i LaLiga denne sesongen. En drøy måned senere spilte kapteinen nok en gang en svært viktig rolle i Champions League-kvartfinalen mot Bayern München på Santiago Bernabéu. Til tross for å ha vunnet 1-2 på Allianz Arena noen dager i forveien så endte det med ekstraomganger i Madrid denne kvelden, blant annet grunnet et kontroversielt Sergio Ramos-selvmål.

Rett før pause i den første ekstraomgangen scoret nemlig Cristiano Ronaldo en av sine tre mål denne kvelden, og på denne scoringen som var svært viktig for at Real Madrid skulle spille Champions League-semifinale så var det Sergio Ramos som hadde den målgivende pasningen. Dette var forøvrig en av kun to målgivende pasninger som kapteinen slo i løpet av denne sesongen. Resten av denne sesongen foregikk uten direkte kampavgjørende aksjoner av Real Madrid-kapteinen, men han spilte likevel en svært viktig rolle i at Los Blancos til slutt endte opp med å vinne både Champions League og LaLiga for første gang siden 60-tallet.

Ting så dog en liten periode dårlig ut, nemlig da Barcelona gjestet Santiago Bernabéu i april 2017. Dette var rett og slett en vaskeekte seriefinale, men det var Barcelona som var virkelig avhengige av tre poeng. Til tross for at Casemiro sendte Los Blancos i føringen etter en halvtimes tid så snudde katalanerne oppgjøret med scoringer av Lionel Messi og Ivan Rakitic, hvorav den siste scoringen kom i det 73. minuttet. Snaut fem minutter senere gjorde Sergio Ramos noe han har blitt kjent for i løpet av sin tid som Real Madrid-manager. Real Madrid-kapteinen kastet seg inn en takling med Lionel Messi og fikk fullt fortjent marsjordre av dommer Hernández Hernández, og Real Madrid måtte fullføre oppgjøret med ti mann og i tillegg jakte utlikning. James Rodríguez utliknet fem minutter før slutt, men på overtid ble Los Blancos senket av en sen scoring av Lionel Messi. Dermed så ting plutselig litt vanskeligere ut i LaLiga, dette til tross for at Real Madrid fortsatt innehadde tabelltoppen.

Ellers så spilte spanjolen nesten hvert eneste mulige minutt i den hektiske sesonginnspurten til Real Madrid denne sesongen, som blant annet Champions League-semifinaler mot Atlético Madrid, Champions League-finale mot Juventus og seriefinalen mot Málaga hvor Los Blancos måtte vinne for å sikre LaLiga-tittelen. I sin tredje Champions League-finale maktet ikke Ramos å score som han hadde gjort i de to foregående mot Atlético Madrid, men han spilte allikevel en meget solid kamp da Los Blancos til slutt slo Juventus 4-1 i Cardiff tidlig i juni 2017. Høsten 2018 var en av flere Real Madrid-spillere som underpresterte kraftig. Real Madrid slet i LaLiga med kun to seire på sine første fem kamper, og til tross for at Ramos og Real Madrid åpnet sesongen knallsterkt med å feie Barcelona av banen i Supercopa de España og å slå Manchester United i UEFA Super Cup, så endte høsten 2018 opp med å bli en skuffelse for Real Madrid.

Rundt juletider 2017 så slet Sergio Ramos med en muskelskade, en skade som blant annet holdt han ute i semifinalen i FIFA Club World Cup mot Al-Jazira. I finalen mot Grêmio spilte midtstopperen 90 minutter, noe han måtte betale for på nyåret i 2018. For kapteinen måtte på nytt slite med muskelskader i januar 2018, for da gikk han glipp av kampene mot Celta Vigo, Villarreal, Deportivo La Coruña og Valencia. Etter han kom tilbake fra skade så scoret han i tillegg i tre av sine neste fire seriekamper, mot Levante, Real Betis og Leganés. Real Madrid ble tidlig hektet av i gullkampen i LaLiga, og dermed ble fokuset nok en gang rettet mot Champions League for Zinédine Zidanes mannskap.

Til tross for en historisk tøff vei til finalen så maktet Los Blancos å kjempe seg til Champions League-finalen for tredje sesong på rad, etter å ha tatt seg forbi Paris Saint-Germain, Juventus og Bayern München. I finalen ventet Liverpool, som hadde mulighet til å vinne Champions League for første gang siden 2005, mens Real Madrid kunne bli det første laget som vant Champions League tre sesonger på rad. Real Madrid-kapteinen har som vane å utmerke seg ved store anledninger, og finalen mot de røde fra Merseyside var intet unntak. Denne gang var det ikke for noen direkte målinvolvering, men for en skade på en motspiller. Sergio Ramos var involvert i duellen mot Mohamed Salah der Liverpool-spilleren endte opp med å måtte forlat banen med en skulderskade, noe som økte Real Madrids sjanser for å vinne denne finalen. Etter to keepertabber så vant Real Madrid til slutt 3-1 og Sergio Ramos kunne dermed løfte Real Madrids tredje strake Champions League-trofé.

Denne sesongen har Sergio Ramos vært en av Real Madrid-spillerne som har prestert på jevnest nivå. Kapteinen har til nå ikke slitt med skader og han har kun stått over én kamp med skade denne sesongen, mot CSKA Moskva i Champions League. Ellers så har han blitt hvilt i tre kamper og står 37 kamper fra start for Los Blancos denne sesongen. Etter at Cristiano Ronaldo forlot Real Madrid så har også Sergio Ramos overtatt straffeansvaret i Real Madrid, og som følge av dette så står 32 år gamle midtstopperen med elleve scoringer denne sesongen. 13. februar fikk Sergio Ramos sin 600. offisielle Real Madrid-kamp, mot Ajax i Champions League. Som vanlig så havnet 32-åringen i sentrum av oppgjøret, men denne gangen for å ha dratt på seg et kontroversielt gult kort, som det spekuleres i at han pådro seg med vilje. Grunne til dette er fordi dette gule kortet sørger for at Ramos er suspendert i returoppgjøret mot nederlenderne.

Legg inn en kommentar