Martin Helleruds spesialer

En hyllest til Ramos: 500

Her er en hyllest av en av de største og viktigste Real Madrid-spillerne i historien, Sergio Ramos.

Sergio Ramos spilte sin 600. kamp for Real Madrid da Los Blancos sikret seg et godt utgangspunkt i Champions League med en sterk 1-2-seier borte mot Ajax. Real Madrid-kapteinen er en av ytterst få spillere som har klart å runde hele 600 kamper for Los Blancos, og nå har han tatt opp jakten på Santillana som er nestemann på listen over spillere med flest offisielle Real Madrid-kamper. De spillerne som foreløpig ligger foran 32-åringen, er Santillana (645 kamper), Manolo Sanchís (710 kamper), Iker Casillas (725 kamper) og Raúl med sine 741 kamper.

Denne uken skal vi i Peña Madridista Noruega hylle en av de absolutt viktigste spillerne i Real Madrid-historien, og for å gjøre dette, skal vi publisere en artikkel hver dag frem til lørdag denne uken, hvor vi skal gå gjennom karrieren til Sergio Ramos i Real Madrid, fordelt på de 100 kampene han har spilt for Real Madrid. I dag begynner vi med de første 100 kampene Sergio Ramos spilte for Real Madrid.

Statistikk fra 400 – 500 kamper

  • 401. Real Madrid-kamp: 11. mai 2014 (Celta Vigo 2-0 Real Madrid)
  • Kamper fra start: 100
  • Mål: 19
  • Målgivende pasninger: 5
  • Gule kort: 42
  • Røde kort: 2
  • Real Madrid-kamp nummer 500: 11. februar 2017 (Osasuna 1-3 Real Madrid)

I denne artikkelen skal vi ta for oss da Sergio Ramos kunne markere å ha spilt sin 500. kamp for Real Madrid. Helt tilbake i mai 2014 fikk Real Madrid-kapteinen sin 401. offisielle Real Madrid-kamp da Real Madrid gjestet Balaídos. Los Blancos var hektet av i gullkampen i LaLiga og all fokus var på Champions League-finalen mot erkerivalen Atlético Madrid som ventet kun noen få uker etter dette nevnte oppgjøret på Balaídos. Et svekket Real Madrid-lag uten spillere som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale fra start tapte etterhvert oppgjøret 2-0 etter to scoringer av Charles, og i karakteristisk Sergio Ramos-stil så pådro kapteinen seg et gult kort i Real Madrid-tapet. Det er også verdt å nevne at på benken satt tre Real Madrid Castilla-spillere i Burgui, William José og Raúl de Tomás.

Så skal vi over til det som mest sannsynlig er det største øyeblikket i Sergio Ramos´ Real Madrid-karriere, og et av de absolutt viktigste øyeblikkene i den moderne Real Madrid-historien. Vi skrur klokka tilbake til 24. mai 2014 og vi befinner oss i Lisboa. Real Madrid skulle møte erkerival Atlético Madrid i Champions League-finalen i den portugisiske hovedstaden. Real Madrid hadde ikke vunnet Champions League siden 2002 og sto fortsatt med sine ni titler i den gjeveste klubbturneringen i verden, med en drøm om å skaffe seg sitt tiende trofé mot erkerivalen. Atlético Madrid på sin side hadde aldri vunnet UEFA Champions League og var i sin første finale i den gjeveste europeiske klubbturneringen siden 1974.

Med Iker Casillas mellom stengene så fikk ikke Sergio Ramos bære kapteinsbindet denne mai-kvelden i Portugal, men ellers så dannet Sergio Ramos forsvarsfireren sammen med Fábio Coentrão, Raphäel Varane og Dani Carvajal. Atlético Madrid gikk opp i ledelsen etter en drøy halvtime da Diego Godín utnyttet svakt keeperspill av Iker Casillas, og Real Madrid sto vegg til vegg med sitt verste mareritt, nemlig tape en europeisk finale mot lillebror fra Madrid. Som kjent så presset Real Madrid igjennom hele andreomgangen, men det så ut som det ikke ville seg for Los Blancos… Med kun sekunder igjen av oppgjøret fikk Real Madrid en corner og Luka Modric gikk ut til cornerflagget. Kroaten slo ballen rett på pannebrasken til Sergio Ramos som stanget inn utlikningen bak Thibaut Courtois og kapteinen sikret dermed ekstraomganger for de hvite fra Madrid.

I ekstraomgangene var Atlético Madrid sluttkjørte både mentalt og fysisk, og Real Madrid løpte erkerivalen i senk og sikret til slutt sitt tiende Champions League-trofé mot erkerivalen etter scoringer i ekstraomgangene av Gareth Bale, Marcelo og Cristiano Ronaldo. Den påfølgende sesongen skulle Real Madrid fortsette og virkelig satse på å hente ligatrofeet hjem til Madrid etter å ikke ha vunnet LaLiga siden 2012. Los Blancos lå på tabelltopp i 15 strake serierunder og slo blant annet Barcelona i El Clásico på Santiago Bernabéu denne sesongen. Som i de siste årene så slet Real Madrid på nyåret og det var her sesongens første tap blant annet kom da Valencia ble for sterke og vant 2-1 på Mestalla, og bare noen uker senere fikk Atlético Madrid sin hevn da de slo Real Madrid hele 4-0 på Vicente Calderón i El Derbi Madrileño.

Da Real Madrid i tillegg tapte El Clásico på Camp Nou i mars denne sesongen og til tross for at Los Blancos ikke tapte en seriekamp etter dette så maktet ikke Carlo Ancelotti å lede de helhvite til seriegull, og når det i tillegg ble Champions League-exit mot Juventus i semifinalen. FIFA Club World Cup og UEFA Supercup-trofé ble ikke nok og Carlo Ancelotti måtte pakke sakene sine og forlate sjefsstolen på Santiago Bernabéu, til tross for at flere Real Madrid-spillere, deriblant Sergio Ramos, uttrykte et sterkt ønske om å få beholde den sindige italieneren som sin sjef, men slik ble det ikke og tidligere Real Madrid Castilla-trener Rafa Benítez ble hentet inn sommeren 2015 som erstatter.

2015/16-sesongen skulle bli den første sesongen der Sergio Ramos ble plaget av skader. Høsten 2015 slet Ramos en del med en skulderskade, som blant annet holdt han ute i en periode i september. Kapteinen bet tennene sammen når de tøffe oppgjørene kom etterhvert, og mot gamleklubben Sevilla gikk det galt. Først scoret kapteinen på et spektakulært brassespark, men da han landet på skulderen så sa det rett og slett stopp, og han måtte byttes ut. Dette sørget for at Ramos måtte være hjemme under landslagspausen før han så spilte i El Clásico hvor Real Madrid ble ydmyket 0-4 hjemme på eget gress mot erkerival Barcelona. Etter dette var det nye kamper på sidelinjen for kapteinen, og høsten ble dermed ganske amputert av skader.

Dog så var kapteinen spilleklar til de viktigste oppgjørene denne sesongen, nemlig Champions League-oppgjørene. Han spilte samtlige minutter av åttendels-, kvart- og semifinalene mot henholdsvis Wolfsburg, Roma og Manchester City denne sesongen. Og han ledet Real Madrid ut på banen i Champions League-finalen, og det var nok en gang Atlético Madrid som sto på motsatt banehalvdel, denne gang på mektige San Siro i Milano. I kjent Sergio Ramos-stil så spilte han en nøkkelrolle i denne finalen, og han sendte Los Blancos i ledelsen etter kun femten minutter av oppgjøret.

Yannick Carrasco utliknet for Atlético Madrid med kun ti minutter igjen av kampen, men på overtid av oppgjøret markerte Sergio Ramos seg nok en gang, dog har ikke denne situasjonen blitt husket like godt som scoringen i Lisboa to år i forkant. Med kun 30 sekunder igjen av oppgjøret så kom Atlético Madrid på en farlig kontring med målscorer Carrasco. Sergio Ramos oppfattet faren lynraskt og klippet ned belgieren, som ellers hadde kommet igjennom med Fernando Torres og Antoine Griezmann, kun mot Danilo. Ekstraomgangene foregikk denne gangen uten scoring, og denne finalen skulle avgjøres på straffer. På stillingen 3-3 steg Sergio Ramos frem for å ta Real Madrids fjerde straffespark, og kapteinen var iskald. Etter dette bommet Juanfran på sitt straffespark før Cristiano Ronaldo avgjorde det hele og sikret Real Madrid sitt ellevte Champions League-trofé.

Som tanken var i 2014/15-sesongen så var også målet til Real Madrid at de i 2016/17-sesongen skulle hente tilbake LaLiga-trofeet. Til tross for en knallsterk serieavslutning i 2015/16-sesongen med Zinedine Zidane ved roret så maktet de ikke å ta over LaLiga-tronen fra Barcelona, og denne sesongen skulle LaLiga-trofeet tilbake til hovedstaden. Kapteinen gikk glipp av nesten en og en halv måned høsten 2016 på grunn av en kneskade, og i en sesong hvor Real Madrid gjorde det til en vane og komme tilbake sent, gjerne med hjelp av en Sergio Ramos-scoring, så fikk man se starten på dette eventyret i El Clásico i desember 2016. Real Madrid lå under og var på vei mot sitt første tap siden april 2016, da kaptein Sergio Ramos nok en gang steg høyt. Igjen var det Luka Modric som slo et langt frispark og Real Madrid-kapteinen knuste alt og alle i hodeduellen og sikret poengdeling på Camp Nou, og der og da lå Los Blancos på toppen av LaLiga.

I den påfølgende seriekampen hjemme mot Deportivo La Coruña gjorde Ramos nok en gang det samme, men denne gangen endte det i tre poeng. Laget fra Galicía lå lenge an til å ta med seg tre overraskende poeng fra hovedstaden før Mariano utliknet til 2-2, og på overtid steg Ramos høyt som få da han stanget inn 3-2-scoringen til Los Blancos og man begynte å få følelsen av at dette kunne være første gang siden 2011/12-sesongen at Real Madrid skulle sikre seg en ligatittel. 11. februar 2017 spilte Real Madrid-kapteinen sin 500. offisielle Real Madrid-kamp da Los Blancos tok med seg tre poeng fra El Sadar med en 1-3-seier borte mot Osasuna.

Legg inn en kommentar