Sjur Tveitos spesialer

Zidane inn, Ceballos og Bale ut?

Zinedine Zidane er tilbake, og hva vil det si for de forskjellige spillerne i troppen?

At Zidane er tilbake i Real Madrid var en gledelig nyhet for de fleste som er glad i Los Blancos. Men som alltid dukker det opp mange spørsmål om hva som kommer til å skje med spillerne i troppen. Flere etablerte spillere har hatt en dårlig sesong, hva skjer med de nå som Zidane er tilbake? Noen av spillerne i dagens tropp fikk lite spilletid under Zidanes forrige periode, har de en fremtid i klubben? Disse spørsmålene skal jeg prøve å finne svar på i denne artikkelen. Spillerne som blir skrevet om i artikkelen er spillere som mange har mener kan få fornyet tillit eller være på vei ut av dørene på Santiago Bernabeu på grunn av franskmannens tilbakekomst.

Keylor Navas: Målvakten fra Costa Rica var et soleklart førstevalg mellom stengene de årene Zidane var trener. Denne sesongen har han mistet plassen til Thibaut Courtois, og har endt opp med å kun spille i Copa del Rey. Flere medier skriver at Zidanes retur er gode nyheter for Navas, og det spekuleres i om at han får tillit fra start mot Celta Vigo i helga.

Marcelo: Brassen har hatt en sesong langt under pari, og har mistet plassen til Sergio Reguilón. Det hele toppet seg forrige kamp mot Real Valladolid, da han ble byttet inn et par minutter før slutt, noe som ble sett på som lite respektfullt for klubbens visekaptein. Venstrebacken spilte kanskje sin beste fotball under Zidane, og det blir meldt om at Marcelo ikke skal bli solgt som et krav fra Zidane sin side. Zidane tilbake kan bety fornyet tillit for Marcelo.

Isco: Hadde en ustabil høst, der han også var ute med blindtarmbetennelse i en lengre periode. Under Solari fikk han så og si null tillit, og det har den siste tiden kommet rykter om at Isco ønsker seg bort fra klubben. At Zidane vender tilbake, kan snu situasjonen helt på hodet. Spanjolen var en av spillerne som Zidane fikk mest ut av i sin forrige periode som trener, og Isco og Zidane skal ha et godt forhold. Likevel er det vanskelig å si hva som skjer med den tekniske spanjolen i fremtiden, men det ser uansett mye lysere ut enn hvis Solari hadde fortsatt som trener.

Ceballos: Spilte en sesong under Zidanes forrige periode, men fikk lite tillit av franskmannen. Det ble kun 396 minutter med spilletid den sesongen, og har også i høst kommet med kritikk mot franskmannen over hvor lite tillit han fikk. Akkurat det styrker nok ikke aksjene i til Ceballos, men han har til tider denne sesongen fått vist sitt potensial. Vanskelig situasjon for Ceballos, men det kan godt hende at Zidane har sett hvilket talent Ceballos faktisk er den tiden han har hatt en pause fra treneryrket, og vil ha han med seg videre.

Llorente: Er litt i samme båt som Ceballos. Fikk lite tillit av Zidane, og var nok ikke fornøyd med det. Men denne sesongen har han fått vist hva som bor i han, og spilt glimrende i ankerrollen på midtbanen de gangene han har fått sjansen. Vanskelig i si hva som skjer med Llorente, men det er ikke tvil om at han har styrket aksjene sine de ni månedene Zidane ikke har hatt ansvar for Real Madrid.

Bale: En tung sesong for Bale. Blir linket vekk fra klubben stadig vekk, og de fleste medier melder at Bale ikke er i fremtidsplanene til Zidane. Spilte som regel fast for Zidane i hans forrige periode, men problemet var alle skadene. I Zidane sin siste sesong begynte Bale etter hvert å få mindre tillit, og han fikk blant annet ikke starte Champions League-finalen mot Liverpool våren 2018. Waliseren er nok en av de spillerne med mest usikker fremtid i Los Blancos.

Asensio: Skulle få sitt store gjennombrudd denne sesongen, og bli fast i startelleveren. Sånn har det ikke gått for spanjolen. Han har slitt med skader og dårlig form. Under Zidane ble Asensio sett på som en fremtidig Gullballen-vinner, og scoret mange flotte mål for Real Madrid. Zidane skal visstnok ha en «soft spot» for Asensio, og det kan fort være at Zidane får den offensive midtbanespilleren til å skinne igjen. Er høyst sannsynlig en del av fremtidsplanene til Zidane.

Vinícius Jr: Så hva skjer med den nye kjæledeggen til fansen på Santiago Bernabeu? Kom til klubben i sommer, og har aldri blitt trent av Zidane. Er selvfølgelig en del av fremtidsplanene til klubben, men for Vinícius del kan problemet være hvem som kommer inn denne sommeren. Er uten tvil et av verdens største talenter, så er bare spørsmålet hvordan og hvor mye Zidane kommer til å bruke han.

Legg inn en kommentar