Real Madrid
vs
Real Betis
La Liga runde 33
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
24/04/2021
21:00
Strive Sport
Nyheter

Presidentvalg i emning

Real Madrid har åpnet muligheten for at potensielle kandidater kan presentere sitt kandidatur til sommerens presidentvalg.

Real Madrid er inne i en avgjørende periode av sesongen der store deler vil avgjøres på en drøy uke med to kamper mot Liverpool, samt El Clásico i mellom disse Champions League-oppgjørene. Også utenfor banen er klubben inne i en viktig periode, i og med at 2021 er valgår i Real Madrid og valget etter planen skal holdes i sommer.

Selve valgdatoen er enda ikke bestemt, men forrige fredag slapp klubben en pressemelding der de bekreftet at de har satt i gang den første prosessen ved presidentvalg, nemlig ved å åpne muligheten for at andre kandidater kan stille til valg. Florentino Pérez har for lengst gjort det klart at han kommer til å stille til gjenvalg, men vil han få konkurranse?

NY PERIODE: Florentino Pérez ønsker å satse på fire nye år som Real Madrid-president og kommer til å stille til gjenvalg.

Potensielle kandidater til presidentvalget har mulighet til å presentere sitt kandidatur fra 3. april til og med 12. april. Det er først etter 12. april at klubbstyret vil komme til enighet og klubben vil annonsere datoen for presidentvalget. Da Florentino Pérez ble gjenvalgt i 2017 var det ingen andre kandidater som stilte til valg, og han ble dermed gjenvalg automatisk.

Personen som har utkrystallisert seg som Florentino Pérez’ potensielle rival om presidentrollen i Real Madrid ser ut til å være den spanske business-mannen Enrique Riquelme. Mannen fra Alicante er bare 32 år gammel og har navngitt sitt prosjekt for klubben «Real Madrid 3.0». Til tross for at han er fra Alicante så har Enrique Riquelme vært socio i klubben i over 20 år.

Faren hans, som også heter Enrique, har tidligere vært en del av Real Madrid-styret. Han var en del av styret da Ramón Calderón var klubbpresident fra 2006 – 2009 og da Vicente Boluda var klubbpresident frem til sommeren 2009 etter at nevnte Calderón trakk seg i januar 2009. Da business-mannen ble spurt om en fremtidig presidentrolle i Real Madrid tidligere i år svarte han følgende:

– Det har alltid vært en stor drøm å være president i Real Madrid, nå eller i fremtiden. Mange medier tar det for gitt at jeg stiller til valg, men jeg har ikke annonsert kandidaturet mitt enda. Jeg studerer mulighetene for å presentere meg ved det førstkommende valget.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.