Cádiz
vs
Real Madrid
La Liga runde 32
Ramón de Carranza, Cádiz
21/04/2021
22:00
Strive Sport
Intervjuer

– Zidane ville ikke vært min trener

Enrique Riquelme, som av mange har blitt pekt ut som en mulig kandidat til sommerens presidentvalg, har nylig blitt intervjuet Radio MARCA om hans eventuelle tanker om fremtiden til Real Madrid.

Real Madrid er inne i en avgjørende fase av sesongen, både på og utenfor banen. Der man på banen startet en avgjørende perioden på imponerende vis med å slå Liverpool 3-1 under gårsdagens kvartfinale i Champions League, så er også Real Madrid inne i en viktig periode hva angår klubbens fremtid.

2021 er nemlig valgår i den spanske hovedstaden, og til tross for at mye skal til for at Florentino Pérez ikke blir gjenvalgt som president så er det en person som har krystallisert seg ut som en potensiell kandidat som klubbpresident for Real Madrid. Enrique Riquelme er nemlig personen som kan bli Florentino Pérez’ rival i det førstkommende presidentvalget.

RUTINERT: Florentino Pérez har vært president i Real Madrid i snart 18 år, fordelt på to perioder.

Nevnte Enrique Riquelme har enda ikke presentert sitt kandidatur og det er ikke bekreftet hvorvidt han kommer til å stille til valg til sommeren, men den spanske business-mannen avga nylig et lengre intervju med radiokanalen til den spanske storavisen MARCA, der han ga et inntrykk av hva hans plan ville vært som Real Madrid-president.

Trener:

– Zidane ville ikke vært min trener. Mitt styre ser mer mot en annen profil med en annen strategi. Personlig er jeg stor fan av Klopp, og Raúl gjør det veldig bra for Castilla. Han måtte vi også vurdert.

Erling Braut Haaland: 

– Min potensielle sportsdirektør snakket med Mino Raiola forrige onsdag. Vi spurte bare om situasjonen til Haaland og Raiola informerte oss. Dortmund kommer til å kreve en interessant pris. De ønsker å ha han ett år til og de kommer til å be om mye penger. Raiola ba oss ikke om 20 millioner for han og 20 millioner for faren til Haaland, det stemmer ikke.

GODT FORHOLD: Florentino Pérez har et meget godt forhold til Zinedine Zidane og franskmannen er den treneren med flest kamper under 74-åringens klubbledelse.

Valget:

– Naturligvis har Florentino Pérez satt i gang valgprosessen midt i sesongen. Hvem er overrasket over det? Uken der vi spiller mot Liverpool og rett før vi møter Barcelona. I tillegg i en sesong som denne, med pandemi og midt i vaksinering og slikt. Jeg kunne se for meg mye, men ikke dette.

– Rett før jeg gikk på flyet for kort tid siden spurte noen meg hva Florentino kunne gjøre for å ødelegge for meg, og jeg svarte «Hvis han vil ødelegge for meg så starter han valgprosessen så tidlig som mulig». Da jeg landet i Mexico så var dette gjort. Dette er ikke bare gjort mot meg, men også mot andre potensielle kandidater.

– Dette har vært en akt mot medlemmene. Mange har ikke stemt på mange år. Og når navnet mitt begynte å svirre rundt så blir valget organisert på to dager… Jeg har spurt styret om kravene for å stille til valg via mail, men de har enda ikke svart meg. Hvis valget hadde funnet sted i juni hadde jeg 100 % stilt som kandidat.

– Jeg har akkurat bedt om de nøyaktige kriteriene, hva som er egenandelen man må være gode for, og alt dette. Jeg ønsker ingen overraskelser, dette er det ingen tid til. Hvis jeg kan så vil jeg veldig gjerne stille til valg, men jeg tror dessverre at dette blir vanskelig med den knappe tiden.

VALG: Styret i Real Madrid, med Florentino Pérez i spissen, har satt i gang prosessen for årets presidentvalg.

Personlig situasjon:

– I august har jeg vært socio i 21 år og jeg har opparbeidet meg en god formue som er verdt godt over 90 millioner euro. Den latin-amerikanske delen av selskapet mitt er verdt 250 millioner euro og jeg har en enda større del som er europeisk. Jeg ville betalt både egenandelen og kampanjen min 100 % selv. Enhver socio bør vite at økonomisk sett er jeg på meget stø grunn.

Florentino Pérez:

– Florentino Pérez har gjort veldig gode ting for klubben. Han har vært der i over 20 år og på 20 år har han gitt alt for klubben. Det finnes ting jeg ikke er enig i, for eksempel profesjonaliseringen av akademiet. Jeg skjønner ikke hvorfor Real Madrid sitt akademi ikke er ledende på verdensnivå. Når det kommer til den sportslige ledelsen og styret ville jeg krevd fullstendig profesjonalitet og madridista. Jeg ville skilt det sportslige styret og det økonomiske styret, og fokusere alt mot medlemmene. Vi vil tre-doble budsjettet og ta farvel med stjernene våre på en måte de fortjener.

Cristiano Ronaldo:

– Jeg har tatt opp temaet om å hente tilbake Cristiano. Han betyr enormt mye for fotballen og for Real Madrid. Det finnes ikke gamle og unge spillere, bare gode eller dårlige.

AKTUELLE: Cristiano Ronaldo og Sergio Ramos sine situasjoner var aktuelle temaer under intervjuet med Enrique Riquelme.

Kylian Mbappé:

– Det står ikke på motivasjonen når det kommer til å hente Mbappé. Han er en fantastisk spiller, men først måtte man sett på klubbens økonomi.

Sergio Ramos:

– Fornye med Ramos? Det kommer an på… Han er en enorm spiller, han er en madridista med alle verdiene til klubben og han er i unektelig god form. Hvorfor ikke? Med samme lønn som nå ville jeg fornyet kontrakten hans.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.