Intervjuer Nyheter

Vinicius’ store kveld

20-åringen ble den store helten for Real Madrid med sine to scoringer.

Vinicius Jr. har over en lengre periode blitt latterliggjort og delvis avskrevet grunnet sine manglende avslutningsferdigheter og umodenhet på den siste tredjedelen av spillet. Men da det gjaldt som aller mest mot Liverpool, leverte han kanskje karrierens beste kamp. Det ble to mål på 20-åringen, flere lekre driblinger og detaljer og en svimmel Trent Alexander-Arnold.

Det første målet til brasilianeren kom etter en utsøkt langpasning i bakrom av hovmester Toni Kroos. Kantspilleren tok ned ballen på mesterlig vis med brystet før han smalt den inn bak en rasende Alisson Becker i Liverpool-buret. I andre omgang fastsatte unggutten resultatet til 3-1. Luka Modric fant 20-åringen i boksen, som med en rapp og frekk avslutning noterte seg for sitt andre for kvelden.

Etter kampen skriver Spanias største avis, Marca: «Aldri tvil på Vinicius», avisen AS skriver «Vinicius ødela Liverpools kveld» og av UEFA ble tomålsscoreren kåret til banens beste spiller. Det er første gang at han scorer to mål i en og samme kamp for Los Blancos, og i intervjuet etter kamp var han stolt av sine egne prestasjoner og spent på ferden videre for hovedstadslaget.

– Det var en enorm seier. Vi har jobbet hardt for å være på topp i denne fasen av sesongen, og vi lot dem ikke skape noe som helst. Treneren gir oss alltid roen vi trenger, og i dag gjorde vi alt han sa. Jeg er veldig glad for å ha scoret to mål.

– Jeg har jobbet hardt for å oppnå min store drøm, som hele veien har vært å spille for Madrid. Jeg ønsker å gi supporterne noe å glede seg over, og det gjorde vi alt for å få til i kveld.