Michael Tholstrups spesialer

Overgangsspesial – Hva kan skje i vinter?

Januarvinduet nærmer seg med stormskritt, og vi ser nærmere på hvilke alternativer som kan være på vei inn dørene på Santiago Bernabéu.

Real Madrid startet sesongen på utmerket vis da de seiret i både Supercopa de España, og UEFA Super Cup. Lite så ut til å være feil da Los Blancos høvlet over Barcelona, og tidvis utspilte Manchester United, men pipen fikk fort en annen lyd da LaLiga Santander ble sparket i gang. I løpet av de første fem kampene i den spanske serien viste fasiten til to seiere, to uavgjorte og et tap, og Barcelona var allerede fem poeng foran. Etter 15 kamper har det nå blitt ni seiere, fire uavgjorte og to tap, og luken til erkerivalen er på hele åtte poeng. Mange mener at Real Madrid gjorde et dårlig overgangsvindu denne sommeren, da spillere som Morata, James, Danilo og Pepe forlot klubben, mens kun Theo og Ceballos ble hentet inn. Det skal også sies at spillere som Achraf, Vallejo, Llorente og Mayoral sluttet seg til førstelagstroppen.

Spesielt Ronaldo og Benzema har høstet kritikk i starten av denne sesongen, hvor både portugiseren og franskmannen har slitt med å score mål. I skrivende stund har Cristiano kun fire scoringer i LaLiga, hvilket er det samme antallet som Asensio og Isco. Benzema har på sin side kun scoret to ganger, hvilket er like mange ganger som Bale, Ceballos og Kroos, og en gang mindre enn Casemiro. I Champions League har ting omsider gått noe bedre, og spissparet har kombinert for elleve scoringer på seks kamper, hvor Ronaldo troner høyest med sine ni. Det er dog ikke kun fremover på banen hvor det har lugget i sesongstarten, for også kaptein Sergio Ramos har levert langt under par så langt. Med dette i bakhodet skal vi se nærmere på hvilke spillere som er ryktet til klubben i det kommende overgangsvinduet, spesielt fremover på banen. ¨

Kepa Arrizabalaga – Athletic Club 

Real Madrid har i lengre tid blitt koblet til en rekke av verdens beste målvakter. David De Gea og Thibaut Courtois har vært målvaktene ryktene tidligere har dreid seg om, men grunnet at klubben til begge spillerne ikke ønsker og selge, samt har satt en meget høy pris, så har klubben rettet fokus en annen plass. Athletic Club sin 23 år gamle målvakt ved navn Kepa Arrizabalaga er sisteskansen Los Blancos jakter for øyeblikket. Unggutten har rukket å spille 37 kamper for Athletic Club, hvor han har sluppet inn 41 mål og holdt nullen tolv ganger.

Spilleren har vært på radaren i lengre tid, og grunnet at han ikke har deltatt i Champions League, samt ikke ønsker å signere en ny kontrakt med den baskiske klubben, så virker det som at en overgang blir mer og mer sannsynlig. Kontrakten til Kepa går ut neste sommer, men rapportene tilsier at Florentino ikke ønsker å risikere at målvakten går gratis til en annen klubb, og vil derfor betale utkjøpsklausulen på 20 millioner euro. Zidane skal være positiv til planene, og ønsker at Kepa ankommer klubben så raskt som mulig. Unggutten holdt nylig buret rent da Real Madrid gjestet San Mamés.

Mauro Icardi – Inter

Los Blancos har hatt store problemer med å score mål denne sesongen, og en rekke angripere har derfor blitt ryktet til klubben. Harry Kane, Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang og Timo Werner er noen av navnene som har vært nevnt, men alle disse har deltatt i Champions League denne sesongen og vil derfor ikke kunne delta i annet enn LaLiga frem til sommeren. Real Madrid har derfor rettet fokuset mot Mauro Icardi, som for øyeblikket spiller i Inter. Angriperen er kun 24 år gammel, og har allerede rukket å score 15 mål på 14 kamper i Serie A denne sesongen.

Mauro Icardi har gikk gradene i La Masia før han ble solgt til Sampdoria sommeren 2011. Angriperen har deretter tatt store steg, og har nå scoret 94 mål, samt spilt 23 målgivende pasninger på 161 kamper for Inter. Det har dog vært mye negativt fokus rettet mot spilleren, spesielt grunnet den kontroversielle historien vedrørende sin kone, og hvordan han har oppført seg mot fansen. Rapportene sier omsider at Icardi har utviklet seg på et personlig plan, og Real Madrid skal derfor være villige til å ta sjansen. Angriperen vil angivelig koste opp mot 100 millioner euro, men kan til gjengjeld være en del av fremtiden i klubben. Icardi er en spiller som er iskald foran mål, samt sterk i boksen og kan derfor passe perfekt på topp for Real Madrid.

Alexis Sánchez – Arsenal

Det er den samme grunnen til at Alexis og Icardi ryktes til klubben, nemlig at Los Blancos sliter stort med å score mål, og at ingen av de har spilt Champions League så langt denne sesongen. I tillegg til at Alexis Sánchez ikke har spilt Champions League, så er hans kontrakt med Arsenal i ferd med å gå ut, og The Gunners sliter med få en underskrift på det nye kontraktsforslaget. Dette gjør at klubben muligens ønsker å selge Alexis mens de enda kan få noen penger igjen for han, og ikke sitte tomhendte igjen til sommeren. Chileneren har spilt 14 kamper denne sesongen, hvor han har notert seg for fem scoringer og tre målgivende pasninger.

Alexis Sánchez ankom europeisk fotball i en alder av 19 år, da han ble solgt fra Cobreloa til Udinese i 2007. Etter et par utlån markerte den unge chileneren seg for den italienske klubben, og noen år senere endte han opp i Barcelona. Sánchez gjorde sakene meget godt i den katalanske klubben, men reiste videre til Arsenal i 2014 i håp om en større rolle. Der har den anvendelige angrepsspilleren bekledd roller som kantspiller, offensiv midtbane, og spiss, , og står med 77 scoringer og 45 målgivende pasninger på 158 kamper. En overgang for Alexis kan virke sannsynlig da chileneren ikke ønsker å signere en ny kontrakt, og han i tillegg kan bekle flere roller offensivt for Los Blancos. Antatt pris vil være mellom 20 og 30 millioner euro grunnet kontrakten løper ut til sommeren.

Fyodor Smolov – Krasnodar

Det uskrevne kortet i miksen, som de fleste mest sannsynlig ikke har hørt om, eller aldri har tenkt på som et alternativ i Real Madrid. Vanligvis ville dette muligens bli sett på som et tullete rykte da Los Blancos sjeldent handler spillere som Smolov. Denne sesongen er det omsider annerledes, og jakten etter en ny spiss som ikke har spilt Champions League har spredd seg til hele Europa. Smolov har spilt 15 kamper denne sesongen for Krasnodar, hvor han har notert seg for ti scoringer og to målgivende pasninger.

Fyodor Smolov begynte karrieren sin i Dynamo Moskva i 2007, og har siden den gang vært lånt ut til en rekke klubber. Feyenoord, Anzhi, og Ural var klubben han var innom, før han gikk gratis til Krasnodar sommeren 2015. Angriperen fikk umiddelbart tillit, og har tatt store steg i klubben som for øyeblikket ligger på fjerdeplass i Russisk Premier League. Smolov har spilt 90 kamper for klubben, og står oppført med 59 scoringer, samt 16 målgivende pasninger. Russeren vil mest sannsynlig ikke være noen direkte trussel til Benzema, men kan være et godt alternativ som back-up spiss, dersom det er hva klubben er ute etter.

Hvem håper du går inn portene på Santiago Bernabéu i januar? 

Legg inn en kommentar