Michael Tholstrups spesialer

Mesterplanen til Lozano

Javier Lozano har kommet opp med en mesterlig idé som Florentino Pérez gjennomfører.

I 2007 ansatte Real Madrid en herremann ved navn Javier Lozano i rollen som direktør for profesjonelle affærer. Tidligere hadde han ledet futsal laget til Spania til både EM- og VM-gull, og nå gikk han over i en rolle i en av verdens største fotballklubber. Det var omsider ikke lenge Lozano ble sittende i rollen, for i desember 2008 ga Michel seg som sjef for La Fábrica, og det var derfor behov for en ny leder. Javier Lozano overtok jobben til Michel, og klekket umiddelbart en meget solid plan.

Han så hvilken påvirkning de gamle stjernene som Guti, Raúl, og Casillas hadde på de unge spillerne, men syntes dog at det ble for sjeldent ungguttene fikk møte sine idoler. Lozano kom derfor opp med en plan om å bringe tilbake klubbens gamle stjerner, og ansette de i forskjellige roller rundt i klubben, og spesielt ønsket han de som trenere i akademiet. I samarbeid med Florentino Pérez har han nå klart dette flere steder, og Real Madrid høster frukter av idéen til Lozano.

José Maria Gutiérrez, bedre kjent som Guti var første mann inn, da han ble ansatt som trener i akademiet i 2013. Klubblegenden har hatt stor suksess med U-19 laget til Real Madrid, bedre kjent som Juvenil A. Forrige sesong vant han alt som var å vinne i Spania, og tok laget til semifinale i UEFA Youth League. Guti produserer stortalent etter stortalent, hvor en rekke av de nå spiller for Castilla denne sesongen, samtidig som flere av de var en del av pre-season til førstelaget.

Nestemann inn var Zinedine Zidane da han ble ansatt som hovedtrener for Real Madrid Castilla i 2014. Franskmannen hadde allerede operert som Florentino sin personlige konsulent, men gikk over i rollen som trener for B-laget i 2014. Uten å ha nevneverdig suksess med Castilla, så ble Zizou ansatt som hovedtrener for Real Madrid i januar 2016 etter at Rafa Benitez fikk sparken. Tiden som følger er allerede en del av historiebøkene, hvor franskmannen har vunnet Champions League, UEFA Super Cup, og Spansk Super Cup to ganger, samt LaLiga og FIFA Klubb-VM en gang.

Denne høsten har flere brikker falt på plass, hvor Raúl, Roberto Carlos og Julio César alle er kommet inn i akademiet. Raúl skal ved siden av sin rolle som konsulent for Florentino Pérez være trener for angriperne i akademiet. Roberto Carlos vil ha hovedfokus på sidebackene, mens Julio César skal fokusere på midtstopperne. I tillegg er Álvaro Benito trener for U-18 laget til klubben. Det er ingen umulighet at flere tidligere stjerner returnerer til klubben i forskjellige roller i tiden fremover.

Hva er dine tanker om planen til Lozano? 

Legg inn en kommentar