Offisielt

Offisielt: Karim Benzema forlater Real Madrid

Etter flere dager med rykter er det nå offisielt. Karim Benzema forlater Real Madrid etter 14 år i klubben.

Karim Benzema har vært en bærebjelke i en av de mest suksessrike periodene i Real Madrids historie, og det har blitt vanskelig å se for seg et Real Madrid-lag uten den franske spissen. Bare Cristiano Ronaldo har flere scoringer for klubben enn Benzema, som står med over 350 mål. Real Madrids kaptein har oppnådd alt man oppnå i den helhvite drakten, og skrevet seg inn i historiebøkene som en av de største spillerne i klubbens historie. Men nå er det slutt.

I lang tid har det virket som at Benzema sin fremtid fortsatt lå i den spanske hovedstad. Han har blitt 35 år, men de siste sesongene har han spilt sin aller beste fotball. Det aller meste tydet på at en ny kontrakt, frem til 2024, var så godt som signert. Men de siste dagene dukket det opp flere og flere rapporter om at Benzema vurderte fremtiden sin i klubben. Et enormt finansielt tilbud fra Saudi-Arabia hadde skapt tvil. Nå er det altså offisielt: Karim Benzema har aksepterte tilbudet og forlater Real Madrid etter 14 år i klubben.

I løpet av disse 14 årene har Benzema skrevet seg inn i Real Madrids historiebøker. Han har scoret flere mål enn spillere som Puskás, Di Stéfano og Raul, og han ligger på femteplass på listen over spillere med flest kamper for klubben. Han har vunnet Champions League fem ganger, LaLiga fem ganger og er spilleren med flest målgivende pasninger i klubbens historie. Alt dette oppnådde han til tross for å ha tilbragt store deler av sin tid i Real Madrid som tilrettelegger og servitør for større navn, som Ronaldo og Bale.

I oktober i fjor opplevde Benzema sitt absolutte høydepunkt som fotballspiller, da han ble tildelt Gullballen for sin fantastiske 2021/2022-sesong.

De neste dagene vil det komme mye mer fra oss i Real Madrid Norge om Karim Benzema, både i form av podcast og sosiale medier, så følg med på alle våre kanaler!

HISTORISK: Karim Benzema viser frem Gullballen sammen med Zidane, Ronaldo og president Pérez.

1 comment

Legg inn en kommentar