Jone Warlands spesialer

Hva nå, Florentino ..?

Benzema er ferdig i Real Madrid, og Florentino Pérez får seg en nøtt å knekke på sommerens overgangsmarked.

For få strakser siden ble nyheten mange Real Madrid-supportere fryktet bekreftet. Karim Benzema er ferdig i Real Madrid etter 14 år i klubben.

Det begynte å florere rykter om at han hadde fått et tilbud fra Saudi Arabia, og at han virkelig vurderte det, tross at de fleste var overbevist om at han kom til å spille en sesong til i den spanske hovedstaden.

Ryktene fortsatte å svirre, og etterhvert begynte også noen medier og journalister å melde at franskmannens tid i klubben var over. Men så gikk Benzema selv ut og svarte på ryktene. «Det som står på nett er ikke sant» svarte Benzema på et spørsmål om ryktene.

Karim Benzema er ferdig i Real Madrid. Det bekrefter klubben på sine nettsider.
Karim Benzema er ferdig i Real Madrid. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

Like etter gikk Marca ut og skrev at Benzema blir i klubben, og at en ny avtale i praksis var i boks. Benzema skulle bli ut 23/24-sesongen, og nervene hos mange Real Madrid-supportere begynte å roe seg igjen.

Nå er det derimot offisielt, og kampen mot Athletic Club i kveld blir franskmannens siste i Real Madrid-skjorta. Hvordan skal Real Madrid fortsette uten de siste sesongenes toppskårer?

Ut på markedet

De fleste var under forventningen om at Real Madrid skulle lene seg på Benzema fram til sommeren 2024, da spillere som Haaland og Mbappé muligens kunne være et mål. Dessuten kommer den talentfulle spissen Endrick til klubben neste sommer. Nå er disse planene kastet ut av vinduet.

Det har vært en ordentlig vårrengjøring i klubben. Asensio er ferdig, det samme er Mariano og Hazard. Kanskje drar Nacho også. Den eneste spilleren som er bekreftet inn er Fran García. Bellingham er sterkt koblet til en overgang, og også Espanyols Joselu skal være på vei inn dørene. Men holder det nå?

Med Benzema ut er det helt nødvendig å hente inn en ny toppspiss NÅ, og da må man tenke på strategiene som ligger bak et kjøp. Skal man bruke store mengder penger på en spiss som Kane nå, og dermed vinke farvel til en eventuell Mbappé og Haaland neste sommer, eller finnes det en billigere spiss som kan fungere på topp neste sesong, før man igjen henter et bedre alternativ?

For stor risiko?

Kan man i det hele tatt ta den risken, når man ikke vet om man kan få Mbappé/Haaland e.l. neste sommer uansett? Hva gjør man da, når man står der med en halvgod spiss og skjegget i postkassa?

Og finnes det en situasjon der man kan hente inn Kane på kort tid, kanskje på lån, for så å gå for Mbappé/Haaland neste sommer? Hva gjør man om Kane dunker inn 40 mål for Real Madrid neste sesong? Henter man han permanent og gir opp de andre? Er Kane i det hele tatt villig til å bli med på en sånn ordning? Er Tottenham villige når Kane kun har ett år igjen på kontrakten? Det er mange spørsmål men foreløpig få svar.

Uansett er det klart at Florentino Pérez får seg en skikkelig hodepine når han skal gjøre opp kabalen for neste sesong denne sommeren. Det blir ekstremt spennende å se hvordan status er for laget når første seriekamp for 23/24 sparkes i gang i den 12. august.

2 comments

  1. Synes at Benzema kunne komme på banen tidligere for om ikke annet gi Florentino en mulighet til å sette hjulene i sving tidligere. All ære til B, en hedersmann som spiller som de aller fleste burde ta lærdom av.❤️❤️

  2. Enig at Benzema er en hedersmann, og en verdensklassespiss i de siste 13 – 14 sesongene. Den eneste jeg kan se som kan erstatte Benz med hans spillespill og forballintelligens er Harry Kane (så lenge Haaland/Mbappe ikke er aktuelle). Hvis ikke Harry Kane/Tottenham er interessert, så blir det verre. Kai Havertz er nevnt, og han er ung og holder verdensklasse på det beste, men er vel mer variabel enn Benzema, men kan være et interessant alternativ. Spørsmålet er om Chelsea slipper han. Dette blir ikke lett, og kommer ikke Harry Kane, så blir det utfordringer. Hadde Rodrygo vært større og sterkere, så hadde mitt forslag vært å satse på han da han har nærteknikken, farten og evnen til å plassere seg og score mål særlig når forsvarsspillet ikke blir for røft. Men med røft forsvarsspill så blir han for liten og for lett etter min mening som midtspiss.

Legg inn en kommentar