Offisielt

Offisielt: Endrick til Real Madrid

Endrick blir en del av Real Madrid fra og med 2024, når han fyller 18 år.

Endelig er det offisielt: Real Madrid har blitt enige med brasilianske Palmeiras om en overgang for Endrick Felipe Moreira de Sousa. 16-åringen har blitt koblet en rekke ulike destinasjoner i løpet av de siste månedene, og det har vært liten tvil om at omtrent samtlige storklubber har vært interesserte i angrepsspilleren.

Les også: €72 millioner for en 16-åring?

Torsdag ble det bekreftet at det er Real Madrid som stikker av med seieren i Endrick-sprinten. Hovedstadsklubben har allerede vist i flere år at man satser hardt på å sikre seg de beste unge spillerne. Ikke bare har man signert flere andre brasilianere, som Vinícius Júnior og Rodrygo Goes, men Fede Valverde og Eduardo Camavinga ble også hentet som lovende tenåringer. Selv om ikke alle kjøpene har vært full klaff, er det få som vil påstå annet enn at klubbens nye overgangspolicy har vært en suksess.

Ifølge rapportene må Real Madrid betale €35 millioner euro til Palmeiras, men totalsummen kan nå €60 millioner avhengig av klausuler i kontrakten. Vi må imidlertid vente helt til sommeren 2024 for å se Endrick i Real Madrid-drakt, ettersom reglementet ikke tillater at brasilianske spillere flytter seg til europeiske klubber før de fyller 18 år. Endrick fyller 18 den 21. juli.

Når det gjelder kontrakten, så strekker den seg til 2027, altså tre år etter at Endrick ankommer Madrid. Den relativt korte kontraktslengden skyldes at det heller ikke var tillatt å signere for mer enn tre år. Real Madrid og Endrick skal likevel ha inngått en pakt om å forlenge til 2030 når muligheten byr seg.

Er du fornøyd med overgangen? Ta gjerne diskusjonen i vår medlemsgruppe på Facebook! Stikk gjerne også innom Real Madrid på 21 minutter, hvor vi tar for oss Endrick-signeringen i podcastformat.

Legg inn en kommentar