Nyheter

€72 millioner for en 16-åring?

Real Madrid skal være nære å signere det 16 år gamle vidunderbarnet Endrick. Ryktene om en prislapp på over 70 millioner euro vil i så fall gjøre ham til en av klubbens dyreste signeringer gjennom tidene.

Den 16 år gamle brasilianeren Endrick har den siste tiden vært ryktet å være nære en overgang til Real Madrid. Overgangssummen skal være på hele 60 millioner euro, som kan stige til hele 72 millioner etter klausuler, en pris som vil gjøre den unge angrepsspilleren til Real Madrids niende dyreste overgang gjennom tidene. Overgangssummen blir i så fall høyere enn hva man betalte for Kaká!

Et unikum

Er det fotballen som har blitt totalt spenna gærent når 16-åringer går for slike ville summer, eller er det prisen man må betale for å sikre seg en av verdens største talenter i 2022? De som følger med på den brasilianske ligaen bruker store ord for å beskrive unggutten, og noen omtaler han også som et større talent enn det Vinícius var på samme alder.

Endrick spiller for tiden i den brasilianske klubben Palmeiras. Her har han for alvor slått igjennom det siste året, og ble blant annet den yngste spilleren til å spille en offisiell kamp for Palmeiras A-lag da han debuterte bare 16 år og to måneder gammel. Videoer av vidunderbarnet har sirkulert på nettet, og unggutten ser uten tvil ut som en meget(!) god fotballspiller.

Real Madrid har også ganske gode erfaringer med de brasilianske ungguttene sine. Både Rodrygo og Vinícius begynner det å lukte svidd av, og også Éder Militão var ung da han kom til klubben 21 år gammel. Nå starter han fast på stopperplass for de hvitkledde. Et annet navn som også dukker opp er selvsagt Reinier, som ble hentet for 30 millioner, og som har tilgode å leve opp til forventningene han hadde med seg.

For stor risiko, eller en mulighet man ikke kan gå glipp av?

Det er ingen tvil om at Endrick har potensialet til å nå langt i fotballverden, men en må også stille spørsmål ved den vanvittige prislappen. Real Madrid skal ifølge medier ha slått både Chelsea, PSG og Barcelona i kampen om signaturen, som tyder på unggutten vekker interesse tross prisen. Oppsiden er enorm, men det er også nedsiden. I en tid der Real Madrid stadig må gjøre tøffe prioriteringer økonomisk for å holde tritt med oljeklubbene, og klubbene i England, kan man lure på om det gir økonomisk mening.

På den andre side kan dette være en mulighet man ikke kan gå glipp av. Alternativet er at Endrick går til en annen klubb og briljerer for dem, og at hvis Real Madrid skal skaffe seg signaturen hans senere, må de ut med det mangedobbelte av dagens pris. På grunn av EU-regler kan heller ikke overgangen gjennomføres før Endrick fyller 18 år, så han vil ikke kunne bli sett på Santiago Bernabeú før tidligst i 2024. Enda et usikkerhetsmoment i avtalen, selv om brasilianske klubber har god historie med å fostre opp unge stortalenter.

Hva tenker du? Er prisen for høy til å bruke på en 16-åring, eller er denne muligheten rett og slett for god til å gi slipp på?

2 comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.