Retroartikler

Nok er nok, Pepe!

Gårsdagens hendelser fikk begeret til å renne over. Bendik Eftang kommenterer.

Etter gårsdagens kamp er det spesielt en person som virkelig har fått høre det. Verdenspressen er fullstendig enig og stempler Pepe som voldelig, umoralsk og totalt blottet for respekt. Og det er ikke bare verdenspressen som vil være med å slakte den brasilianskfødte portugiseren. På sosiale medier har det gått hardt for seg og kjente personligheter la ikke noe imellom da Pepe med vilje tråkket på hånda til Messi da argentineren lå på bakken etter en takling.

La oss først begynner med det positive. Pepe er en av de absolutt beste stopperne i verden. Han er lynhurtig, god i lufta, god til å lese spiller og gir 100% i enhver duell. Pepe er en stor Madridista og i et intervju da han var yngre fortalte han hvor mye han ønsket å spille for klubben i hans hjertet. At Pepe har et stort Madridista-hjerte kan vi se hver gang Real Madrid scorer, da ser vi en lykkelig portugiser som omfavner målscoreren, eller da en canterano debuterer er Pepe førstemann til å løpe bort å gratulere han da dommeren har blåst av kampen. Pepe virker egentlig som en fin fyr, det er ihvertfall det inntrykket man kan få når man ser video-snutter fra garderoben og treningene.

Men hva er det som egentlig skjer med Pepe? De fleste har nok enda overfallet av Casquero frisk i minnet. En hendelse han mest sannsynlig hadde fått fengselstraff for utenfor fotballbanen. Det er rett og slett skrekkelig å se på. Pepe fikk selvfølgelig rødt kort i denne situasjonen og det spanske fotballforbundet ga han 8 kampers karantene.

Da Pepe kom tilbake fra denne karantenen fortalte han i et intervju at han hadde blitt et «nytt» menneske og det eneste han ønsket var å legge dette bak seg å fokusere på Real Madrid. Casquero fikk en unnskyldning og Pepe var tilgitt, både av offer og av egne supportere. Alle kan feile, det er mennesklig å feile, og de fleste tenkte nok at det var siste gang vi fikk se noe slikt fra denne kanten.

Men så feil kan man ta. Pepe har absolutt ikke stoppet å være en skikkelig grisespiller på banen og vi får stadig se ufine scener fra stopperen. Det som har plantet seg mest inne i hodet mitt etter Casquero-overfallet er nok situasjonene med Cissokho, Lisandro Lopez, Xavi Torres og nå, Lionel Messi. ( Jeg har lagt med en YouTube-film neders i artikkelen så alle de som ikke husker disse hendelsene kan friske opp minnet litt.)

En gang kan man akseptere, men problemet til Pepe er at dette skjer gang på gang, og gårssdagens hendelse er nok neppe det siste vi får se fra den tidligere Porto-spilleren. Vil vi virkelig ha en spiller i troppen som er fullstendig ute av kontroll og ødelegger alt av omdømmet klubben har? Bare ta en tur på Twitter i dag, eller hvilken som helst avis så får du se at «hele» verden er imot Real Madrid grunnet en manns patetiske oppførsel.

Ryktene vil også ha det til at Real Madrid kommer til å straffe Pepe internt og flere «ikke navngitte kilder» ønsker at portugiseren forlater Real Madrid så fort som mulig.

Personlig må jeg si meg fullstendig enig i dette. Ingen skal få lov til å besudle vårt rykte på denne måten uten å få konsekvenser. Pepe virker som et villdyr fullstendig ute av kontroll og kapabel til å gjøre det meste. Og jeg vil ikke nok engang se at alle går imot Real Madrid pga en persons dumskap.

Skrevet av Bendik Eftang. 

Legg inn en kommentar